لزوم سرمایهگذاری در صنایع آلومینیوم کشور
دنیای معدن: رئیس مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: برای تامین مواد اولیه آلومینیوم باید سرمایه گذاری انجام شود تا معادن داخل کشور فعال شده و نیاز به واردات نداشته باشیم.
به گزارش دنیای معدن، محمدباقر قالیباف شب گذشته ۷ مهرماه در حاشیه بازدید از مجتمع صنایع آلومینیوم جنوب در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، توسعه صنایع در شهرستان لامرد و مهر را در گرو برنامه ریزی و اجرای دقیق دانست و گفت: برای تحقق سرمایه گذاری باید زیرساختها در حوزههای مختلف توسعه یابد از جمله فعالسازی معادن همزمان با توسعه صنعت دنبال شود.
او افزود: اقدامات خوبی در این منطقه انجام شده اما توسعه همه این صنایع منوط به سرمایه گذاری به وقت و به جا و استفاده از ظرفیتپها است.
قالیباف اظهار کرد: برای تامین مواد اولیه آلومینیوم باید سرمایه گذاری انجام شود تا معادن داخل کشور فعال شوند؛ در واقع نباید دو مرتبه وارد کننده این مواد شویم که تحقق این امر نیز شرایط خاص خودش را دارد.
او ادامه داد: این منطقه به خاطر جغرافیایی که دارد دارای فرصتهای زیادی است و صنایع انرژی بر میتواند در آن توسعه یابد اما باید با صراحت و شفاف بگویم نیازمند یک برنامه ریزی و اجرای خیلی دقیق هستیم وگرنه این ظرفیتها به خاطر نبود برق، خوراک، زیرساختها و حمل و نقلها میتواند خسارت بار باشد.
رئیس مجلس شورای اسلامی ادامه داد: به عبارتی با سرمایه گذاری در این صنایع بزرگ و همچنین پتروپالایشگاهها، آلومینیوم و ... این مجموعهها میتواند برای کشور سودده بوده و اشتغال آفرینی کند اما با یک بی دقتی میتوانند خسارت بار شوند.
قالیباف همچنین گفت: پیرو بازدیدهای نظارتی امروز توفیق داشتم در لامرد حضور پیدا کنم و از پروژههای مختلف و همچنین منطقه ویژه اقتصادی که صنایع انرژی بر در آن متمرکز هستند بازدید کنم.
او عنوان کرد: یکی از صنایع مهم تولیدی آلومینیوم جنوب است که با تلاشهای انجام شده در مجموعه غدیر، میتواند ۳۰۰ هزار تن در سال تولید انجام دهد و اکنون بحث اجرای فاز دوم آن مطرح است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه افزود: همچنین از مجموعه پالایشگاه پارسیان سپهر و پالایشگاه گاز پارسیان بازدید شد که خوشبختانه سرمایه گذار جدید کارش را شروع کرده است.
قالیباف با اشاره به اینکه صنایع منطقه نیازمند دریافت مواد اولیه هستند، تصریح کرد: اکنون موضوع فاز ۲ مجتمع آلومینیوم مطرح است که ظرفیت آلومینیوم کشور را میتواند به ۱.۲ میلیون تن افزایش دهد، لذا برای این مهم نیازمند تأمین مواد اولیه و همچنین زیرساختهایی مثل برق هستیم؛ در حوزه پالایشگاهها نیز نیازمند تامین خوراک هستیم.
او خاطرنشان کرد: در آستانه برنامه هفتم هستیم لذا این بازدیدها برای تنظیم پیشرانهای کشور ضرورت دارد؛ در واقع میتوان از این طریق، صنایع و اولویتها و نیازهای آنها را تنظیم و همچنین انرژییهایی مانند آب، برق و زیرساختهایی مانند حوزه حمل و نقل را تنظیم کرد.
دیدگاهتان را بنویسید