228702

شروط حضور ایران در معادن افغانستان/ باید به سمت تعامل بیشتر با دنیا بریم

دنیای معدن-عضو اتاق بازرگانی ایران اظهار داشت: اینکه عربستان یا امریکا جلوی فعالیت ایران در افغانستان را بگیرند، خود یک نقیصه است. باید بتوانیم در بازارهای مختلف دنیا با تعاملی که با کشورها داریم در عین رقابت سهم خود را از بازارها داشته باشیم یعنی کشورها سعی نکنند ما را از برخی بازارها حذف کنند.

به گزارش دنیای معدن، بهرام شکوری در گفت وگویی در مورد امکان سرمایه گذاری ایران در معادن افغانستان با روی کار آمدن طالبان اظهار کرد: همچنان مشکلات امنیتی در افغانستان وجود دارد، پتانسیل معدنی این کشور که جای شک ندارد اما به نظر می رسد که دولت این کشور باید شرایطی را فراهم کند تا امنیت جانی برای کسانی که در این کشور فعالیت می کنند ایجاد شود و به تبع آن امنیت سرمایه گذاری هم ایجاد کند. اما به نظر می رسد که الان این امنیت جانی در افغانستان بسیار کم باشد بنابراین اشتیاق برای فعالین معدنی در جهت سرمایه گذاری کمتر است. اگر دولت افغانستان بتواند امنیت ایجاد کرده و ایران هم بتواند روابط خود را با دولت جدید این کشور بیشتر کند فضا برای حضور فعالین بخش خصوصی ایجاد می کند.

وی افزود: بسیاری از معادن افغانستان مسیری به دریا ندارند و بهترین مسیر برای آنها از طریق ایران است. اگر ما بتوانیم ارتباط خود را با آنها بیشتر کنیم، می توانیم از بسیاری معادن افغانستان که نزدیک به معادن ما هستند استفاده و فرآوری کنیم، این اقدام به نفع هر دو کشور است. فضای افغانستان هنوز برای فعالین بخش خصوصی جذاب نیست، علت آن هم موضوع امنیتی و همچنین نگاه حاکمیت در این کشور است که موضوع امنیت سرمایه گذاری را مهم می کند.

عضو اتاق بازرگانی ایران در این مورد که گفته می شود نفوذ آمریکا و عربستان در دولت قبل افغانستان مانع از حضور ایرانی ها بود گفت: ما باید تعامل خود را با دنیا بیشتر کنیم، همین که عربستان یا امریکا جلوی فعالیت ایران در افغانستان را بگیرند، خود یک نقیصه است. ما باید بتوانیم در بازارهای مختلف دنیا با تعاملی که با کشورها داریم در عین رقابت، سهم خود را داشته باشیم. یعنی کشورها سعی نکنند ما را از برخی بازارها حذف کنند. این هم مربوط به سیاست خارجه ما می شود یعنی اگر ما بتوانیم تعامل خوبی را با کشورهای منطقه داشته باشیم تبعا نسبت به بسیاری دیگر از کشورها برای سرمایه گذاری در کشوری مثل افغانستان مزیت داریم. برای مثال زبان مشترک، سبقه تاریخی داریم و هم مرز هستیم. بنابراین سرمایه گذاری ایران در معادن افغانستان مزایای زیادی برای دو کشور دارد.

وی اضافه کرد: افغانستان معادن خوبی از جمله سنگ آهن یا سنگ های قیمتی و تزیینی دارد. همچنین عناصر کمیابی مثل لیتیوم که دنیا تشنه این ماده معدنی است در این کشور موجود است. با حذف سوخت های فسیلی و تولید بدون کربن، تکنولوژی های جدید از جمله ماشین های برقی یا سایر بخش های صنعتی نیاز به مواد معدنی از جمله لیتیوم، وانادیوم و مس بیشتر می شود. در نتیجه کشور افغانستان دارای منابع ارزشمندی است که بر هر کشوری از جمله مهم است.

شکوری بیان کرد: معادن افغانستان از جمله معادن سنگ آهن به درد اقتصاد ایران می خورند. باید به سمت و سویی برویم که تعامل خود را با دنیا بیشتر کنیم. امیدواریم مذاکرات وین هم به نتیجه رسیده و برجام احیا شود و علاوه بر این روابط بانکی کشور هم برقرار شود. همه اینها قدم های مثبتی در جهت حضور در بازار دیگر کشورها از جمله افغانستان است. این اقدامات کمک به توسعه کشور می کند، در وضعیتی که هر روز شاهد کاهش قدرت خرید مردم هستیم به سمت و سویی برویم که مردم در رفاه زندگی کنند. حق مردم ما نیست که با این ذخایر و منابعی که در کشور و پتانسیل هایی که اطراف آن وجود دارد، در سختی زندگی کنند. لیاقت مردم ما زندگی در رفاه و داشتن یک زندگی خوب است.ایلنا

 

دیدگاهتان را بنویسید