عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس:
دولت باید اسب وحشی نقدینگی را به سمت تولید و اشتغال هدایت کند/ معادن می توانند جایگزین نفت در ثروت آفرینی باشند
دنیای معدن-حسینی کیا گفت: دولت باید به نحوی کارشناسی شده سیاست گذاری کند و نقدینگی را به سمت تولید و اشتغال هدایت کند، بنابراین بیان رهبر انقلاب بیشتر هشداری بود به مسئولان نظام که مراقب باشید و راهکارهای صحیحی را اتخاذ کنید.
به گزارش دنیای معدن؛ سیدجواد حسینی کیا عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی در خصوص دغدغه های رهبر انقلاب در دیدار با تولیدکنندگان و صنعتگران کشور گفت: دغدغه حضرت آقا این است که آمارهای اقتصادی اعلام شده در دهه 90 بسیار نگران کننده است زیرا شکل گیری جامعه ای که ممکن است در خط فقر قرار گیرد محتمل بوده و علت آن این است که نقدینگی به سمت تولید و اشتغال حرکت نمی کند و به سمت دلالی سوق گرفته و درحرکت است.
وی افزود: دولت باید به نحوی کارشناسی شده سیاست گذاری کند و نقدینگی را به سمت تولید و اشتغال هدایت کند، بنابراین بیان رهبر انقلاب بیشتر هشداری بود به مسئولین نظام که مراقب باشید و راهکارهای صحیحی را اتخاذ کنید.
شرایط خرید مسکن و خودرو بسیار سخت است
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس تأکید کرد: در حال حاضر شرایط خرید دو مقوله ی مهم مسکن و خودرو بسیار سخت است و حتی مایحتاج روزمره مردم نیز که با آن دست به گریبان هستند، فضای اجرایی را بسیار سخت کرده است که آن هم به دلیل گرانی هایی است که از دهه 90 به وجود آمده است.
حسینی کیا تأکید کرد: بخشی از مشکلات اقتصادی ما جهانی است و بخشی هم متعلق به داخل است بنابراین استنباط ما از سخنان رهبر انقلاب این است که مسئولان از یک بُعد نگاه نظارتی خود را قوی تر کنند و از بُعد دیگر نقدینگی را به سمت تولید هدایت کنند که هم اشتغال را ایجاد کند و هم یک ساماندهی به این نقدینگی ها دهد.
وی ادامه داد: رهبر انقلاب این دهه 1400 را نیز اندکی نگران کننده دانستند از این منظر که اگر دولت نجنبد و ریل گذاری درستی انجام ندهد همان اتفاقات دهه 90 رخ خواهد داد و فاصله بین فقر و غنا بیشتر از این می شود، بیکاری افزون می شود، اما اگر دولت برنامه دقیقی برای محور تولید داشته باشد و تولید محور باشد بی شک دغدغه مندی حضرت آقا هم که به جاست برطرف خواهد شد.
معادن می توانند جایگزین نفت در ثروت آفرینی باشند
حسینی کیا در خصوص راهکارهای رشد و ثروت آفرینی در معادن گفت: رهبر انقلاب قبلاً اعلام کرده بودند که معادن می تواند جای نفت را بگیرد که لازمه آن فعال سازی معادن است که در این راستا کمیسیون معادن نیز جلسات متعددی را برگزار کرده و نگاه ما این است که مجوزات کاغذی بهره برداری معادن صادرشده در سنوات گذشته به سرعت ابطال شوند و به انسان های توانمند که دارای اهلیت فنی و مالی هستند از نو واگذار شوند.
وی اذعان کرد: تسهیل در امر صدور مجوزها، صادرات محصولات، تغییر و بازنگری برخی قوانین که معارض با امر تولید و توسعه است از اقدامات این کمیسیون است که در سطح علنی مجلس به شور گذاشته شده است و فعال سازی بخش معادن و ایجاد رغبت در سرمایه گذاران برای ورود به این عرصه با ارائه طرح های تشویقی و قوانینی که امر تولید را آسان می کنند، مواردی است که باید اجرایی شوند.
نظارت بر معادن خصوصی از وظایف نماینده وزارت صمت در استان هاست
عضو کمسیون صنایع و معادن در مجل شورای اسلامی تأکید کرد: معادنی که به بخش خصوصی واگذارشده است، تحت نظارت دولت و نماینده آن وزارت صمت در استان هااست، بخشی از در آمد این معادن تحت عنوان حقوق دولتی تعیین شده است، وزارت صمت مکلف است که بر معدن کار نظارت کند تا بیشتر از آن میزانی که به وی اجازه داده شده است، برداشت نکند.
وی ابرازکرد: وزارت صمت مکلف است اگر معدن کار برداشتی بیش از میزان مشخص شده به صورت مازاد از معدن استفاده برد، وی راجریمه کند، زیرا هر معدن کار تحت عنوان مجوز دریافتی از صنعت و معدن یک محدوده مشخصی برای برداشت دارد و بیش از آن حق ندارد.
حسینی کیا در پایان خاطرنشان کرد: معدن کار از سوی دیگر باید حقوق دولتی تعیین شده را نیز پرداخت کند و اگر این قانون را نیز رعایت کند، بقیه فعالیت های آنان در چارچوب قانون تجارت که به عنوان بخش خصوصی تعریف می شوند، قانونی است و نیازی به نظارت ویژه ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید