231112

گذر از راه های پرپیچ و خم معادن شهرستان بیجار

دنیای معدن: بیجار شهرستانی با ذخایر معدنی فراوان است که نقش بسزایی در توسعه، پیشرفت و ایجاد اشتغال در استان کردستان ایفا می کند.

به گزارش دنیای معدن، یکی از مزیت های شهرستان بیجار؛ قرار گرفتن معادن سنگ آهن در این منطقه است که سبب رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال پایدار در استان و شهرستان شده است.

در مجموع ۴۳ معدن در شهرستان بیجار وجود دارد که ۴ معدن آن سنگ آهن بوده و ظرفیت و پتانسیل بسیار خوبی را برای این شهرستان ایجاد کرده است.

در راستای اجرای برنامەهای وزارت صنعت، معدن و تجارت تور خبری یک روزه ای برای خبرنگاران در نظرگرفته شد و خبرنگاران از ۴ معدن سنگ آهن بیجار دیدن و وضعیت فعالیت و صنایع معدنی را مورد بررسی قرار دادند.

سفر یک روزه خبرنگاران از جاده های سخت و پرفراز و نشیب معادن شهرستان بیجار آغاز شد و در طول سفر خود از چهار معدن سنگ آهن و کارخانه سیمان کردستان واقع در شهرستان بیجار بازدید شد.

شرکت سیمان کردستان، نخستین پروژه بازدیدی خبرنگاران بود، شرکتی که به عنوان بزرگترین واحد صنعتی استان کردستان در سال ۱۳۷۵ راه اندازی شده است.

شرکت سیمان کردستان

کارشناس دفتر فنی شرکت سیمان کردستان گفت: شرکت سیمان کردستان به عنوان بزرگترین واحد صنعتی استان کردستان در سال ۱۳۷۵ راه اندازی و در حال حاضر به عنوان یکی از سیمان های فعال غرب کشور، در راستای حفظ و صیانت از منابع زیست محیطی و بهبود مصرف انرژی با برخورداری از تکنولوژی مجموعه مولتی چمبر، ظرفیت اسمی تولید خود را به ۶ هزار تن در روز رسانده است.

آریا یوسف نیا در جمع خبرنگاران در خصوص مزیت های اصلی شرکت سیمان کردستان؛ اظهار کرد: کل تجهیزات این شرکت اروپایی و مصرف انرژی پایینی دارند و محصولات این شرکت جزو محصولات باکیفیت در داخل کشور است.

وی عنوان کرد: این مجموعه دارای واحد سنگ شکن و نمونه گیری با ظرفیت ۸۰۰ تن بر ساعت است و سالن مواد آن شامل دو فایل ۲۵ هزار تنی است.

یوسف نیا ادامه داد: وظیفه اصلی واحد سنگ شکن، خرد کردن مواد اولیه و سپس آسیاب و دانه بندی و ریزبندی کردن مواد با ظرفیتی بالغ بر ۲۸۰ تن بر ساعت است.

وی با اشاره به اینکه در مرحله آسیاب، مواد به سیلو انتقال داده می شود؛ گفت: این مجموعه دارای ۲ سیلوی ۱۰ هزار تنی است.

به گفته این مسئول، ظرفیت سیلوی مواد این مجموعه ۳ هزار و ۲۰۰ تن در روز است و از آنجا مواد بە سیلوی کلینکر با ظرفیتی بالغ بر ٥۰ هزار تن، انتقال و سپس مواد وارد خط تولید سیمان می شود.

یوسف نیا تصریح کرد: پس از طی این مراحل مواد به مسیر بارخانە انتقال و بارگیری به صورت فله با ۱۲۰ تن بر ساعت و سە سیلوی سیمان با ظرفیت هرکدام ٨ هزار و ٥۰۰ تن انجام می گیرد.

وی خاطرنشان کرد: در مجموع حدود ۳ هزار کیسە در ساعت بارگیری و ۱٥۰ تن بر ساعت نیز ظرفیت بارگیری سیمان فلە در این مجموعه صورت می گیرد.

یوسف نیا در خصوص صادرات شرکت سیمان کردستان یادآور شد: در حال حاضر اولویت برای صادرات کلینکر است و کلینکر با تولید روزانه ۲ هزار و ۷۰۰ تن به صورت مستقیم به خرمشهر صادر می شود.

وی در پایان خاطرنشان کرد: در حال حاضر این مجموعه برای ٥٤۰ نفر ایجاد اشتغال کرده کە ۱٦ نفر از کارشناسان این مجموعه خانم هستند.

ضرورت ایجاد کارخانه کنسانتره در معدن سنگ آهن قره کند

دومین پروژه بازدیدی خبرنگاران معدن سنگ آهن قره کند و گذر از راه های صعب العبور و پرپیچ و خم این معدن بود که سختی و زحمت کار کارکنان معادن را به تصویر می کشید.

سرپرست استخراج معدن سنگ آهن قرەکند، ظرفیت استخراج این مجموعه را ۱۳۰ تا ۲۰۰ هزار تن سنگ آهن در سال عنوان کرد و گفت: این معدن ظرفیت بسیار خوبی در منطقه است که در مجموع ظرفیت ذخیره یک میلیون و ۵۰۰ هزار تن با عیار ۳۱ درصد را دارد.

فتحی در گفت وگو با خبرنگاران اظهار کرد: تلاش ما بر این است که ظرفیت تولید معدن سنگ آهن قره کند را افزایش دهیم، زیرا برای تولید ۲۰۰ هزار تن ۶۰۰ هزار تن باطله برداری صورت می گیرد که این کار را برای ما سخت تر می کند.

وی اضافه کرد: استخراج این معدن به صورت روباز و بر خلاف سایر معادن؛ باید خلاف جهت توپوگرافی و ارتفاع منطقه بار حمل شود که همین امر شرایط سختی را برای منطقه ایجاد کرده است.

فتحی تصریح کرد: سالیانه حدود ۷۰ هزار تن سنگ آهن در این مجموعه فروخته و تبدیل به کنسانتره و از معدن خارج می شود.

وی تاکید کرد: همه مراحل عیاربندی ۴۶ درصدی در کارخانه سنگ آهن قره کند انجام می شود که امید است با حمایت های مسئولین و دستگاه های اجرایی کارخانه کنسانتره نیز به این مجموعه اضافه شود.

فتحی تاکید کرد: در حال حاضر ۵۰ نفر به صورت مستقیم در این معدن مشغول به کار هستند که بیش از ۹۰ درصد آن ها بومی های خود استان هستند.

وی خاطرنشان کرد: ایجاد کارخانه کنسانتره در این معدن، اشتغالزایی ۱۰۰ نفر را به همراه دارد.

فتحی بیان کرد: تا بە امروز بیش از۳۰ تا ٤۰ میلیارد تومان در این معدن سرمایەگذاری شدە است و یکی از بزرگترین مشکلات این مجموعه تامین ماشین آلات است؛ زیرا با وارد کردن ماشین آلات بسیاری از مشکلات معادن کاهش پیدا می کند.

تولید ۱.۹ میلیون تن کنسانتره سنگ آهن در سال

معاون امور صنایع سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در جریان بازدید خبرنگاران از شرکت صبا نور کردستان، گفت: شرکت صبا نور کردستان با ظرفیت تولید سالانە یک میلیون و ۹۰۰ تن کنسانترە سنگ آهن با درجە خلوص ٦٥ تا ۷۰درصد تولید و یکی از بزرگترین واحدهای تولید کنسانترە در سطح استان کردستان است.

پیمان الماسی اظهار کرد: این شرکت یکی از سهامداران شرکت صنایع فولاد استان کردستان است و بیش از ٥٦ درصد سهام شرکت صنایع فولاد کردستان را این شرکت در قالب یک زنجیرە مالی بە اسم توسعە (و معادن) دارا است.

وی عنوان کرد: تمام محصولاتی کە در این واحد و سایر واحدهای تولیدی کنسانترە سنگ آهن در استان کردستان تولید می شود؛ در خود استان کردستان فرآوری و امکان صادرات وجود ندارد.

الماسی صادرات تولید کنسانتره را غیرممکن دانست گفت: صادرات این محصولات توجیه اقتصادی ندارد و فروش آن ها در داخل کشور بسیار مقرون به صرفه تر است.

وی ادامه داد: در حال حاضر بیش از ۴۰۰ نفر در بخش تولید این مجموعه مشغول به فعالیت هستند که با تکمیل زنجیره فولاد کردستان شاهد ایجاد اشتغال پایدار برای ۶ هزار نفر خواهیم بود.

الماسی تصریح کرد: ظرفیت معدن سنگ آهن شهرک صبا نور ۲ میلیون تن در سال و ظرفیت معدن کیمیا معدن سپاهان به ٨٥۰ هزار تن در سال افزایش پیدا کردە است.

اشتغال ۴۰۰۰ نفری با ایجاد زنجیره ارزش معادن کردستان

در ادامه کارشناس صنایع و معادن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبا نور گفت: خوشبختانه وضعیت اقتصادی و شرایط حال حاضر سبب رونق معادن شهرستان بیجار شده و ظرفیت اشتغال بسیار خوبی را به وجود آورده و فازهای توسعه آن در حال انجام و با تکمیل اقدامات وزارتی و سرمایه گذاری شاهد رونق هرچه بیشتر معادن استان و شهرستان بیجار خواهیم بود.

فواد الیاسی، عنوان کرد: در حال حاضر معدن شهرک با ظرفیت سالانە استخراج مواد معدنی ۲ میلیون تن در سال و واحد کنسانترە یک میلیون تنی نیز در پایین دست معدن در حال فعالیت است.

وی اضافه کرد: در این معدن حدود ۲٨۰ پرسنل در حال فعالیت هستند کە با اجرای فعالیت های فاز توسعە بە ۵۰۰ نفر خواهد رسید.

وی خاطرنشان کرد: با انجام فعالیت های اکتشافی و اتمام مراحل مطالعات پهنەهای اکتشافی سطح استان شاهد انجام زنجیرە ارزش معادن در کردستان خواهیم بود کە این مهم اشتغال ۴ هزار نفری را به دنبال خواهد داشت.

راه اندازی فاز دوم تولید کنسانتره در شرکت کیمیا معادن سپاهان

معاونت فنی مهندسی شرکت کیمیا معادن سپاهان گفت: این شرکت دارای سە بخش معدن و استخراج، فرآوری و خردایش و تولید کنسانترە است.

فرزاد ارزانی در جریان بازدید خبرنگاران از این مجموعه اظهار کرد: پهنه معدنی این مجموعه چهار و نیم کیلومتر مربع است.

وی عنوان کرد: ظرفیت تولید واحد کنسانترە این کارخانە دارای دو فاز است کە فاز یک آن چندین سال قبل با ظرفیت ۳۰۰ هزار تن راه اندازی و فاز دوم آن نیز در حال راەاندازی است و تا دو سە روز آینده فاز دوم آن با ظرفیت ٥۰۰ هزار تن وارد مدار می شود.

ارزانی بیان کرد: با راه اندازی فاز اول و دوم کارخانه کنسانتره، تولید این دو فاز به ٨۰۰ هزار تن درسال با عیار بالای ٦٦ درصد و گوگردحدود نیم درصد خواهد رسید.

وی در پایان یادآور شد: این کارخانە به دلیل اینکه در استان کردستان واقع شده بیشتر نیروهای آن بومی است؛ زیرا استفاده از نیروهای بومی در این منطقه به نفع مجموعه است.

 

دیدگاهتان را بنویسید