249607

کوه‌های سر به فلک کشیده کوهسرخ بستر معادن مختلف است

دنیای معدن- رضوی فرماندار کوهسرخ گفت: کوه‌های سر به فلک کشیده شهرستان کوهسرخ بستر معادن مختلف مانند مس، آهن و سنگ‌های مختلف دیگر هستند.

به گزارش دنیای معدن، رضا رأفتی در گفت و گویی، در خصوص موقعیت این شهرستان اظهار کرد: شهرستان کوهسرخ با مساحت تقریبی ۲۳۰ کیلومتر مربع و جمعیت حدود ۳۵ هزار نفر و وجود ۲۸ روستا با دو بخش مرکزی و بررود در مجاورت شهرستان‌های نیشابور، کاشمر، تربت‌حیدریه و سبزوار قرار دارد.

وی با بیان اینکه شهرستان کوهسرخ از آب و هوای سرد و کوهستانی با تابستان‌های معتدل برخوردار است، به پیشینه فرهنگی شهرستان اشاره کرد و افزود: اولین جرقه‌ انقلاب اسلامی در ترشیز کهن از شهرستان کوهسرخ ایجاد شد و شهید غلام‌زاده اولین شهید انقلاب در خطه ترشیز از این منطقه است.

فرماندار کوهسرخ با اشاره به اینکه مردم این منطقه ۲۳۰ شهید را در عرصه دفاع مقدس تقدیم نموده‌اند، به پتانسیل‌ها و نقاط قوت شهرستان اشاره و اظهار کرد: کوه‌های سر به فلک کشیده شهرستان بستر معادن مختلف مانند مس، آهن و سنگ‌های مختلف دیگر هستند.

۶۷ درصد معادن حوزه ترشیز در شهرستان کوهسرخ

وی با اعلام اینکه ۶۷ درصد معادن حوزه ترشیز در شهرستان کوهسرخ واقع شده‌اند، تصریح کرد: هرچند بسیاری از آن‌ها غیرفعال هستند اما بهره‌برداری از ظرفیت معادن منطقه باید در اولویت باشد.

رأفتی آمار معادن منطقه را ۲۸ معدن اعلام نمود و گفت: در حال حاضر ۲۸ واحد معدنی در شهرستان داریم که ۱۷ معدن نیز فعال هستند و باقی بهره‌وری بسیار پایینی دارند. تلاش ما بر فعال شدن تمامی معادن منطقه است، قطعاً اگر تمامی این معادن فعال شوند به‌ صورت مستقیم و غیر مستقیم اتفاق‌های خوبی را در حوزه اشتغال شاهد خواهیم بود.

مغفول ماندن ظرفیت معادن منطقه و عدم ایجاد اشتغال

وی با تأکید بر اینکه برای جلوگیری از خام فروشی توسعه صنایع تبدیلی و معدنی در شهرستان ضروری است، از معادن سنگ‌آهن و خاک صنعتی به عنوان مهمترین معادن کوهسرخ نام برد و گفت: متأسفانه همچنان ظرفیت عظیم معادن منطقه در راستای ایجاد اشتغال مغفول مانده و استفاده درستی از آن نمی‌‎شود.

فرماندار کوهسرخ در ادامه ایجاد صنایع تبدیلی، صنایع بسته‌بندی، کشاورزی‌های نوین، کشت‌های گلخانه‌ای، فعال‌سازی معادن، شهرک‌های گردشگری، استفاده بهتر از اماکن برای جاذبه‌های گردشگری و صنایع‌دستی را در رفع مشکلات و رونق شهرستان راهگشا دانست و گفت: وجود آبگرم‌ها و چشمه‌سارها و اقلیم منطقه موجب شده کوهسرخ بهترین آب و هوای منطقه ترشیز را برای مسافران و توریست‌ها داشته باشد.

[کوه‌های سر به فلک کشیده کوهسرخ بستر معادن مختلف است]

وی همچنین گیاهان مختلفی را مانند انغوزه شیرین و ریواس خاص منطقه کوهسرخ دانست و گفت: بزرگترین بادامستان کشور، بهترین باغات گردوی مختلف و همچنین گیاهان جالیزی مختلف در سطح شهرستان کوهسرخ وجود دارد.

رأفتی از شهرستان کوهسرخ به عنوان مهمترین رویشگاه گیاه دارویی آنغوزه در سطح خراسان رضوی و کشور نام برد و افزود: باید جلوی برداشت‌های بی‌رویه و غیراصولی گیاه آنغوزه که پرسودترین گیاه دارویی محسوب می‌شود گرفته شود.

جاده‌های غیر استاندارد و حوادث ناگوار

وی در ادامه با اعلام اینکه دولت سیزدهم نگاه ویژه به مناطق محروم دارد، گفت: علیرغم اینکه جزو شهرستان‌های تازه تأسیس هستیم، اما اقدامات خوبی تاکنون در شهرستان شده است، با پیگیری‌های صورت گرفته اکنون ۲۵ اداره در شهرستان مستقر هستند.

فرماندار کوهسرخ توضیح داد: با استقرار ادارات در منطقه، دیگری نیازی نیست شهروندان برای اقداماتشان به شهرهای اطراف مراجعه کنند و تمامی کارهای اداری‌شان در سطح شهرستان انجام می‌شود.

وی در ادامه با اشاره به اینکه تاکنون تسهیلات قابل توجهی به شهرستان برای اشتغال‌زایی اختصاص یافته است، به مهمترین نیازهای شهرستان اشاره کرد و گفت: اگرچه همه روزه خودروهای بسیاری از جاده‌های این شهرستان تردد دارند اما متأسفانه این جاده‌ها غیراستاندارد هستند.

رأفتی با بیان اینکه کم عرض بودن و وضعیت آسفالت نامناسب و غیراستاندارد بودن جاده موجب بروز حوادث ناگوار و بعضاً منجر به فوت می‌شود، گفت: با توجه به اینکه کوهسرخ در مجاورت شهرهای بزرگ استان قرار دارد از نظر ایمن‌سازی و اسفالت نیازمند نگاه ویژه‌ای هستیم.

تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و ایجاد سردخانه و کشتارگاه از ضروریات

وی خاطرنشان کرد: کاشمر سالانه پذیرای ۳ میلیون زائر است که با توجه به شرایط منطقه و گردشگر پذیر بودن، حداقل یک‌ سوم این جمعیت برای سیاحت و استفاده از مناظر طبیعی کوهسرخ و عزیمت به نیشابور از این منطقه عبور می‌کنند.

فرماندار کوهسرخ تکمیل پروژه‌های نیمه تمام و ایجاد سردخانه و کشتارگاه را از دیگر ضروریات شهرستان برشمرد و گفت: به رغم تمامی اقدامات صورت گرفته، اما هنوز در بخش کوهسرخ مطالبات انباشته بسیار فراوانی وجود دارد، امیدواریم با یاری یکدیگر به مردم این منطقه خدمت بیشتری را ارائه دهیم.

وی با اشاره به اینکه برای سرمایه‌گذاری در بخش گردشگری ظرفیت‌های بسیار خوبی در شهرستان کوهسرخ وجود دارد، اذعان کرد: کوهسرخ به شدت مستعد سرمایه‌گذاری در تمامی حوزه‌ها است.

فرماندار کوهسرخ همچنین افزود: صنایع تبدیلی بخش کشاورزی و حوزه فرآوری‌های مرتبط با معدن بسیار مستعد سرمایه‌گذاری هستند، در واقع به واسطه بکر بودن منطقه هرگونه خدماتی که ارائه دهیم صرفه اقتصادی دارد.

شهرستان کوهسرخ با ۲۸ روستا به مرکزیت شهر ریوش با ۳۰ هزار نفر جمعیت در ۳۰ کیلومتری شمال شهر کاشمر و ۲۲۰ کیلومتری جنوب غربی مشهد واقع است.

 

دیدگاهتان را بنویسید