کرمان باید رفرنس معدنی خاورمیانه شود/ لزوم تشکیل وزارت معادن
دنیای معدن: معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ضمن تاکید بر اینکه کرمان باید رفرنس معدنی خاورمیانه بشود، گفت: اولین آزمایشگاه خصوصی معدن جنوبشرق طی هفتههای آینده در کرمان فعال و همه آنالیزهای معدنی دنیا را انجام خواهد داد.
به گزارش دنیای معدن، امیر حسن زاده امروز هشتم شهریورماه در نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کرمان با موضوع «بررسی اصلاحات قانون معادن برای تحقق رشد ۱۳ درصدی» اظهار کرد: برای معدنکاری به اکتشاف و ابزار خوب نیاز داریم ضمن اینکه کارشناس خوب هم نیاز است.
وی افزود: در کشور و کرمان رشتههای تخصصی دارد خالی میشود و این خطرناک است زیرا بهترین دستگاهها را داشته باشیم، اما بدون کارشناس، با مشکل مواجه میشود.
حسن زاده ضمن تاکید بر اینکه باید وارد مدارس بشویم و معدن در مدارس گفتمان بشود، تصریح کرد: پیشنهاد ایجاد وزارتخانه تخصصی معادن را داده بودیم و بحث کارشناسی انجام شده و این مسئله مهمی است زیرا با تفکیک وزارتخانه، حوزه معدن یتیم شد.
معاون استاندار کرمان گفت: با ساختار کنونی، معدن نمیتوان جایگزین نفت شود و تا وزارتخانه تخصصی نداشته باشیم، دغدغه و مسائل پیگیری نمیشود.
وی با اشاره به اینکه در ابتدای آغاز فعالیتمان در استان اعلام شد ۴۵۰۰ محدوده معدنی در شمال استان کرمان داریم، افزود: برای مزایده و تعیین تکلفی پیگیری کردیم اما کار انجام نشد.
حسن زاده با اشاره به اینکه زنجیره ارزش باید دنبال شود، تصریح کرد: کرمان باید رفرنس معدنی خاورمیانه بشود.
وی یادآور شد: اولین آزمایشگاه خصوصی معدن جنوبشرق طی هفتههای آینده در کرمان فعال و آنالیزهای معدنی دنیا را انجام خواهد داد.
به گزارش ایسنا، مجید حجت رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی کرمان نیز در این نشست اظهار کرد: کارگروههای اکتشاف، استخراج، فرآوری، آموزش و حقوقی را تشکیل دادیم و کمیسیون برای حل مشکلات فعالان بخش معدن دغدغهمند است.
وی در ادامه بیان کرد: یک سوم اقتصاد ایران به طور مستقیم به معدن وابسته است و کشورمان یکی از ۱۰ قطب بزرگ معدنی دنیاست.
حجت افزود: کرمان بزرگترین استان معدنی کشور است و در صدر ارزش تولیدات معادن ایران قرار دارد. ۶۰ درصد ارزش تولیدات معادن کشور مربوط به استان کرمان و یک سوم اقتصاد استان به طور مستقیم به معدن وابسته است.
رئیس کمیسیون معدن اتاق بازرگانی کرمان با اشاره به اینکه معدن یکی از بخشهای مهم جذب سرمایه و توسعه کسب و کار است، تصریح کرد: قوانین دست و پاگیر و بخشنامههای خلقالساعه و دستورالعملهای متناقض موجب فاصله گرفتن بخش خصوصی از این حوزه شده است.
وی در پایان تاکید کرد: آیین نامه اجرایی ماده ۲۶ قانون معادن عامل اصلی و زمینهساز بلوکه شدن مناطق قابل اکتشاف استان کرمان شده ضمن اینکه برخی از محدودههای استان نیز توسط سازمان انرژی اتمی و شرکتهای بزرگ بلوکه است.
دیدگاهتان را بنویسید