262705

پیش بینی بورس امروز شنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۴

دنیای معدن: بورس تهران در روز انتهایی معاملات چهارمین هفته فروردین ماه با افزایش تراز شاخص کل و رشد تراز شاخص هم‌وزن مواجه شد.

به گزارش دنیای معدن، بازار سهام در روند روز معاملاتی گذشته شاهد افزایش تراز شاخص کل هم‌وزن و رشد تراز شاخص کل بود. شاخص‌های سهامی معاملات روز چهارشنبه را نیز با محدودیت سه درصدی دامنه نوسان قیمتی آغاز کردند. بازار سهام روز چهارشنبه با حاکمیت ۵۶ درصدی رنگ سبز مواجه بود؛ در حالی که معاملات روز سه‌شنبه سهم ۲۶ درصدی به رنگ سبز داده بودند. روز چهارشنبه برآیند جریان پول حقیقی در بین موقعیت‌های سهامی مثبت ۵۲۳ میلیارد تومان بود و در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت نیز به منفی ۲۴۶ میلیارد تومان رسید و پول حقیقی ۳۳۱ میلیارد تومانی از صندوق‌های با پشتوانه طلا خارج شد.

در بین صنایع بورسی نیز صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با ۴۹۰.۶ میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را به ثبت رساند. صنعت محصولات شیمیایی با ۵۱.۴ میلیارد تومان و صنعت خودرو و ساخت قطعات با ۴۶.۲ میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. صنایع شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی و حمل و نقل نیز به ترتیب با افزایش ۴۱.۹ میلیارد تومانی و ۲۴.۵ میلیارد تومانی مالکیت حقیقی همراه شدند. از سوی دیگر صنعت فرآورده‌های نفتی با ۲۴.۵ میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فلزات اساسی با ۲۰.۸ میلیارد تومان و صنعت فعالیت‌های کمکی به نهاد‌های مالی با ۱۹.۲ میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.

روند معاملات سهامی ۳۰ روز اخیر

بازار سهام روز چهارشنبه شاهد کاهش ۳۵ درصدی ارزش معاملات خرد بود و این معیار به سطح ۱۱ هزار و ۴۷۹ میلیارد تومانی نزول کرد. ارزش معاملات خرد در هفته گذشته ۵ سطح متفاوت را تجربه کرد و برای یازدهمین هفته متوالی با نوسانات شدیدی همراه بود. در چهرمین هفته معاملاتی فروردین ماه شاهد رشد متوسط ارزش معاملات خرد تا سطح ۱۱ همتی بودیم که ۵۱ درصد بیشتر از سومین هفته فروردین بوده است.

روز چهارشنبه ارزش صف‌های خرید سهام افزایش ۱۳۸ درصدی داشت و ارزش صف‌های فروش ۱۳ درصد افت کرد. با این تفاسیر، ارزش صف‌های خرید از هزار و ۶۶۵ میلیارد تومان به ۳ هزار و ۹۶۹ میلیارد تومان صعود کرد و ارزش صف‌های فروش در سطح ۳۹۷ میلیارد تومانی قرار گرفت.

روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از ۳۱.۴ میلیون تومان روز سه‌شنبه تا ۳۵.۳ میلیون تومان افزایش داشت. سرانه فروش هر کد حقیقی کاهش داشت و از ۳۶.۱ میلیون تومان روز سه‌شنبه به ۳۵.۳ میلیون تومان رسید. با این اوصاف بار دیگر شکاف سرانه خرید و فروش اندکی به سمت خریداران حقیقی سنگینی می‌کند و شدت این شکاف کاهش یافته و در محدوده نزدیک به صفر قرار دارد.

پیش بینی بورس شنبه

با توجه به روند معاملات روز‌های اخیر، قیمت‌های جهانی و خبر‌های اثرگذار بر روند معاملات؛ بورس تهران در هفته گذشته شاهد تداوم روند نوسانی معاملات سهامی در کنار فتح سطح مقاومتی ۲ میلیون و ۹۰۰ هزار واحدی بود. در هفته قبل ۲ هزار و ۵۵۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های با پشتوانه طلا و ۵ هزار و ۹۹۲ میلیارد تومان پول حقیقی از صندوق‌های درآمدثابت خارج شد و شاهد ورود ۲ هزار و ۹۵۴ میلیارد تومانی جریان پول حقیقی به موقعیت‌های سهامی بودیم. بازار سهام هفته قبل، حکایت از صعود شاخص‌های سهامی از سطح ۲ میلیون ۸۰۰ هزار واحدی داشت و به نظر می‌رسد تراز شاخص کل و شاخص هم‌وزن بورس تهران همچنان با حمایت قابل توجهی نسبت به فشار عرضه همراه است. در صورت عدم تحرکات مثبت قیمتی در بازار‌های موازی، احتمال مثبت شدن شاخص‌های سهامی در معاملات امروز بالا است ولی همچنان چشم فعالان بازار سهام به اخبار منتشره از سوی مذاکرات دوخته شده است و اخبار سیاست خارجه تعیین کننده روند معاملات سهامی و دیگر بازار‌های دارایی است. با این حال شاخص کل مقاومت حساس ۳ میلیون واحدی را در پیش دارد که هفته گذشته نیز در معاملات روز دوشنبه و سه‌شنبه به آن واکنش نشان داد که به نظر می‌رسد از قدرت بالایی برخوردار باشد و عبور از آن در این شرایط نیازمند اخبار مثبت قدرتمندی باشد.

با این منوال پیش بینی می‌شود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح ۱۰ تا ۱۶ همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افزایش تراز شاخص‌های اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت اندک شاخص‌های اصلی بازار سهام و عملکرد بهتر شاخص کل هم‌وزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز مثبت پیش بینی می‌شود و احتمالا با خروج پول حقیقی از صندوق‌های درآمد ثابت مواجه خواهیم بود. صفوف خرید سهام احتمالاً افزایش می‌یابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال افزایش وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح ۳۸ میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای ۳۵ میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً افزایش تراز بیشتری در شاخص‌های اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمال شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هم‌وزن فرابورس افزایش یابد.

منبع: اقتصاد نیوز

دیدگاهتان را بنویسید