توسعه هپکو منجر به توسعه اقتصادی کشور می شود/ اختصاص 4 درصد یارانه سودتسهیلات به خریداران تولید داخل
دنیای معدن: مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی گفت: توسعه هپکو بخشی از توسعه صنعتی و توسعه اقتصادی کشور است و از طرف دیگر ما موظف هستیم که از هپکو حمایت کنیم، اما این حمایت باید منطقی و در راستای رقابت پذیر کردن هپکو باشد.
به گزارش دنیای معدن، فرید دهقانی در گفت وگویی در اراک با اشاره به خبر تخصیص چهاردرصد یارانه سود تسهیلات به معدنکاران برای خرید ماشین آلات صنعتی و معدنی ساخت داخل اظهار کرد: یکی از اهداف عمده وزارت صمت توسعه و ساخت ماشین آلات معدنی داخلی است که ما در این حوزه باید حمایت های لازم را داشته باشیم، به این منظور با هدف حمایت موثر از هپکو و دیگر سازندگان داخلی، یارانه سود تسهیلات به میزان ۴ درصد برای خریداران از سازندگان داخلی ارائه کرده ایم تا هزینه های مالی این بخش کاسته شود و مشوقی برای معدنکاران باشد.
وی بیان کرد: تخصیص این میزان یارانه با توجه به اصل حمایت از تولید داخل، اصل حمایت از تولیدکنندگان ماشین آلات داخلی و امکان رقابت پذیر کردن محصولات داخلی با مشابه خارجی در دستور کار صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی به عنوان یک نهاد حاکمیتی در بخش معدن قرار گرفته است.
دهقانی با بیان اینکه تسهیلاتی که بانک برای این منظور در اختیار متقاضیان قرار می دهد، 18 درصد است که با اختصاص یارانه چهاردرصدی به 14 درصد کاهش می یابد، گفت: تخصیص این یارانه موجب کاهش هزینه مالی خریداران ماشین آ لات معدنی می شود.
وی اظهار کرد: سرمایه ثبتی صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی در حال حاضر 1600 میلیارد تومان است که به میزان 7 برابر این سرمایه قابلیت صدور بیمه نامه اعتباری را دارد.
مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی با اشاره به اینکه رسالت صندوق حمایت از بخش معدن در توسعه معدن کاری، فرآوری و اکتشاف است، گفت: ماشین آلات برای بخش معدن به عنوانی یکی از نهاده های تولید بخش محسوب می شود و حمایت از تامین نهاده تولید یکی از وظایف اصلی و ذاتی ما در صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی است.
دهقانی افزود: هر آن چیزی که در ارتباط با تولید داخل مطرح می شود برای بخش معدن به عنوان یک نهاده تولید محسوب می شود، تامین نهاده تولید در کمترین زمان، با بهترین کیفیت و با کم ترین هزینه یکی از اصول مسلم اقتصاد رقابتی است و هر عملی که منجر به این مهم شود، مورد حمایت صندوق است.
وی با بیان اینکه اگر از تولیدکننده داخلی حمایت می شود هدف از آن کاهش بار مالی بخش تولید است، افزود: صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی چهار درصد هزینه مالی خریداران را کاهش می دهد تا بتوان محصولات داخلی را با تولید مشابه خارجی رقابت پذیر کند.
مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی با اشاره به اینکه رسالت صندوق توسعه بخش معدن و توسعه بخشی است که بالای 23 درصد حجم بازار سرمایه و بالای 40 درصد حجم سود بازار سرمایه را تشکیل می دهد، گفت: هر چیزی که منجر به توسعه این بخش شود مورد حمایت صندوق قرار می گیرد، اگر تولید داخل منجر به توسعه این بخش شود صندوق موظف به حمایت است.
دهقانی ادامه داد: همه ما در ارتباط با توسعه در یک کشتی نشسته ایم، توسعه هپکو بخشی از توسعه صنعتی و توسعه اقتصادی کشور است و از طرف دیگر ما موظف هستیم که از هپکو حمایت کنیم، اما این حمایت باید منطقی و در راستای رقابت پذیر کردن هپکو باشد، اینکه بخواهیم واردات را ممنوع کنیم، اما ندانیم قرار است هپکو چه زمانی، با چه قیمت و با چه کیفیتی ماشین آلات بخش معدن را تامین کند، ظلم به توسعه کشور است.
وی اظهار کرد: هپکو در دهه 80 بالغ بر 2 هزار و 800 دستگاه ماشین آلات راهسازی و معدن تولید و آقای رفیعی مدیرعامل فعلی یکی از توانمندترین مدیران صنعتی کشور است که در دهه 80 هپکو را به قله شکوفایی رساند و ما به توانمندی هپکو اعتماد و اعتقاد داریم، اما می دانیم تحریم ها شرایطی را رقم زده است که امروز هپکو دسترسی های دهه 80 را ندارد و ممکن است در تامین تمام نیاز کشور با مشکل مواجه شود، با این حال بنده به عنوان مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی و به عنوان یک ایرانی و مدیر دولتی خود را موظف به حمایت معقول و منطقی و دارای هدف مشخص از هپکو می دانم، اما حمایت نه به هر قیمتی و اینکه بخواهیم هپکو حمایت کنیم و یک بخش را معطل کنیم که آیا هپکو رشد کند یا نکند درست نیست.
وی گفت: مسئول توسعه بخش معدن و فرآوری کشور در بخش اکتشاف، استخراج و فراوری هستم، ماشین آلات برای بنده به عنوان رکن اصلی توسعه محسوب می شود اگر ماشین آلات در بهترین زمان، با بهترین کیفیت و بهترین قیمت به دست معدن دار نرسد و معدن دار متضرر شود و از نظر عرفی، اخلاقی و علمی نیز مورد پذیرش نیست.
مدیرعامل صندوق سرمایه گذاری فعالیت های معدنی از سفارش گذاری و انقعاد قرارداد 50 تا 60 دستگاه ماشین آلات سنگین توسط این مجموعه به هپکو طی سال گذشته خبر داد و اظهار کرد: یک برنامه بسیار مفصل برای حمایت از هپکو داریم که بعد از نهایی شدن رسانه ای خواهیم کرد، اما این دلیل نمی شود،هپکو را با عنوان تنها منبع تامین ماشین آلات معرفی کنیم چرا که با اصل رقابت و اصل اقتصاد مقاومت همخوانی ندارد.
دیدگاهتان را بنویسید