رئیس خانه معدن خراسان رضوی:
تولید ماشین آلات معدنی داخلی حداکثر ۲۰ درصد نیاز کشور را تامین میکند
دنیای معدن-رئیس خانه معدن خراسان رضوی گفت: تولید ماشین آلات معدنی در کشور حداکثر ۲۰ درصد نیاز کشور را تامین کرده؛ نباید هیچ محدودیتی برای ورود ماشین آلات معدنی با هر سایز و ظرفیتی برای حدود چند سال ایجاد شود تا نیاز کشور برطرف شود.
به گزارش دنیای معدن، غلامرضا نازپرور در گفتوگویی درخصوص وضعیت واردات ماشین آلات معدنی در خراسان رضوی اظهار کرد: در بخشنامه جدید واردات ماشین آلات معدنی تعداد ماشین آلات برای معادن بر اساس حجم برداشت معدن مشخص شده است. وقتی نمیتوان ماشین آلات از طریق ساخت داخل تامین کرد نباید محدودیت نیز برای وادرات ایجاد شود زمانی میتوان اینگونه تصمیم گرفت که متناسب نیاز کشور تولید صورت گیرد با این شرایط پس تکلیف معادن کوچک مقیاس در استان چه میشود؟.
وی با اشاره به شعار سال جاری با عنوان رشد تولید و مهار تورم افزود: با اعمال این محدودیتها نمیتوان تولید انجام داد و تورم را مهار کرد.
نازپرور درباره واردات ماشین آلات معدنی به کشور تصریح کرد: یکی از معضلات معدنکاران در حال حاضر بروکراسی اداری است. وقتی ماشین آلات وارد گمرک میشود دوباره استعلام برای این ماشین آلات انجام میشود این در حالی است که باید این استعلامات قبل واردات انجام شود. اکنون برخی ماشین آلات معدنی به همین دلیل بیش از چند سال است در گمرکات مانده است.
وی با تاکید بر اینکه باید ماشین آلات معدنی به صورت استیجاری وارد کشور شود، افزود: واردات ماشین آلات اجارهای موجب کاهش هزینههای بخش معدن میشود. بسیاری از شرکتها میتوانند ماشین آلات را به صورت اجاره ای وارد کشور کنند و در اختیار فعالان معدنی قرار دهند.
رئیس خانه معدن خراسان رضوی از روند تولید ماشین آلات معدنی در کشور گلایه کرد و گفت: سازندگان داخلی امکان تامین ماشین آلات معدنی داخلی را ندارند و تولیدات داخلی پاسخگوی نیاز کشور نیست. تولید ماشین آلات معدنی در کشور حداکثر ۲۰ درصد نیاز کشور را تامین کرده و ماشین آلات بزرگ معدنی در داخل کشور تولید نمیشود. نباید هیچ محدودیتی برای ورود ماشین آلات معدنی با هر سایز و ظرفیتی برای حدود چند سال ایجاد شود تا نیاز کشور برطرف شود.
نازپرور ادامه داد: تکنولوژی در دنیا روز به روز جلو میرود ولی ما با این تکنولوژی همراه نیستیم به طوری که سوخت ماشین آالات به روز دنیا که یورو ۶ است در کشور ما وجود ندارد، بنابراین مجبوریم که ماشین آلات با عمر ۵ سال ساخت را به کشور وارد کنیم. هر چه ماشین آلات به روزتر باشد بهره وری در بخش معدن بالاتر است.
وی با اشاره به حقوق دولتی معادن در سال جاری بیان کرد: در سال جاری حقوق دولتی معادن دوبرابر شده است و مشکلات ما را تشدید کرده است. اگر هزینه تمام شده تولید بالاتر برود رقابت را برای معدنکاران با سایر دنیا سخت تر میکند. اگر ماشین آلات معدنی به خوبی تامین شود، هزینه تمام شده تولید کاهش پیدا میکند.
رئیس خانه معدن خراسان رضوی درباره فراوری مواد معدنی و ایجاد کارخانه فراوری سیار در خراسان رضوی تصریح کرد: دستورالعمل ایجاد کارخانه فراوری سیار در حال آماده شدن است. معادن ما در استان اکثراً کوچک مقیاس است و توجیه اقتصادی ندارد که کارخانه در کنار معدن ایجاد شود. از آنجایی که عیار محصولات معدنی این معادن نیز پایین است حمل و نقل برای این نوع معادن گران بوده و توجیه ندارد بار را به کارخانه دروتر بفرستند، پس بهترین کار این است که کارخانه سیار ایجاد شود.
دیدگاهتان را بنویسید