عقب گرد بزرگ ژاپن در کنفرانس آب و هوایی با ادامه مصرف زغال سنگ
دنیای معدن: بیش از ۲۰ کشور در کنفرانس آب وهوایی سازمان ملل در گلاسکو با کنار گذاشتن سوخت زغال سنگ موافقت کردند اما کشور ژاپن در میان آنها نبود که این مساله عقب گردی بزرگ برای ژاپن به شمار می رود.
به گزارش دنیای معدن به نقل از رویترز ، تعهد برای توقف مصرف زغال سنگ یکی از تعهداتی بود که هفته گذشته در جریان اجلاس آب و هوایی سازمان ملل COP۲۶ در گلاسکو مطرح شد. ژاپن که سومین وارد کننده بزرگ آلاینده ترین سوخت فسیلی در جهان است ، از پیوستن به جمع کشورهای متعهد به توقف مصرف زغال سنگ خودداری کرد چون به گفته مقامات ، نیاز دارد که همه گزینه های خود برای تولید برق را حفظ نماید.
منتقدان این اقدام ژاپن را کوته بینانه قلمداد کرده اند، هر چند که فومیو کیشیدا نخست وزیر جدید ژاپن موافقت کرده است که سایر تدابیر محیط زیستی را تشدید نماید.
"اریک کریستین پدرسون" مسئول سرمایه گذاری در شرکت مدیریت اعتبارات "نوردیا" دانمارک گفت: با وجود تعهد نخست وزیر ژاپن به افزایش اعتبارات مستقیم برای فاینانس طرح های آب و هوایی ، از اینکه او در برخورد با فیل در اتاق – وابستگی ژاپن به زغال سنگ – کوتاهی کرده است ناامید هستیم.
این انتقادها نشان دهنده تغییر در شرایط کشور ژاپن است. این کشور رهبری تلاش ها در زمینه مبارزه با تغییرات آب و هوایی را در دوره پروتکل کیوتو در دهه ۱۹۹۰ بر عهده داشت اما بعد از فاجعه ۱۰ سال پیش فوکوشیما که موجب توقف کار بسیاری از نیروگاههای هسته ای شد این کشور سوخت زغال سنگ و سایر سوخت های فسیلی بیشتری مصرف کرده است.
چین به عنوان بزرگترین منتشر کننده گازهای آلاینده موجب تغییرات آب و هوایی نیز این توافق را امضا نکرد و رئیس جمهور چین در کنفرانس شرکت نکرد. این کشور اعلام کرده که مصرف زغال سنگ برای تولید برق را در مدت پنج سال آینده به میزان ۱.۸ درصد کاهش خواهد داد.
وزارت صنایع ژاپن نیز سال گذشته اعلام کرد که تعطیلی نیروگاه های با سوخت زغال سنگ را تا سال ۲۰۳۰ تسریع خواهد کرد. اما به گفته منابع صنعتی ، شرکت های ژاپنی در برابر چنین طرح هایی مقاومت می کنند. یک بررسی رویترز نشان می دهد که برخی شرکت های ژاپنی در خصوص برنامه های مربوط به تعطیلی واحدهای با سوخت زغال سنگ هیچ تصمیمی نگرفته اند.
دیدگاهتان را بنویسید