بازدید محتشمی پور از معدن سرب و روی مهدی آباد
معاون وزیر صمت: معادن بزرگ با ورود به چرخه تولید کمبودها را جبران می کنند
دنیای معدن- معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت( صمت) گفت: امیدواریم با تلاش سرمایه گذاری های انجام شده هرچه زودتر در چنین واحدهایی به نتیجه برسد.
به گزارش دنیای معدن، رضا محتشمی پور روز پنجشنبه پس از بازدید از قسمت های مختلف معدن سرب و روی مهدی آباد بهادران شهرستان مهریز که از آن با عنوان بزرگترین معدن خاورمیانه در این بخش یاد می شود ، افزود: کشور هم اکنون یکی از وارد کنندگان سرب و روی است در حالیکه ظرفیت تولید خوبی در ایران وجود دارد.
به گفته وی این به معنای آن است که در ایران ظرفیت های صنعتی خوبی در این زمینه بیشتر از ظرفیت معدنی وجود دارد ، امیدواریم معادن بزرگی مثل سرب و روی مهدی آباد، با ورود به چرخه تولید، این کمبودها را جبران کنند.
محتشمی پور از معادن به عنوان مادر بخش مولد در فعالیت های معدنی و صنعتی جمهوری اسلامی یادکرد و گفت: وقتی معدنی در منطقه ای شناسایی شد، فعالیت ها هم برای تبدیل فرصت به ارزش افزوده آغاز می شود و این همان اتفاقی هست که امروز در معادن بزرگ کشور در حال شکل گیری است.
معاون معدنی وزیر صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: صنایع بزرگ و مجتمع های بزرگ اقتصادی آثار پایداری برای توسعه و رونق تولید مناطق مختلف در استان ها دارند و بازار بزرگی هم برای جذب نیروهای متخصص ،مهندسان و نیروهای فنی است.
وی خاطرنشان کرد: انتظار می رود کسانی که مسئولیت توسعه مناطق معدنی را در مناطق مختلف ایران بر عهده دارند، از هم اکنون به تبدیل کردن فرصت این منابع خوب و پاسخ به نیازهای منطقه اقدام کنند.
وی ادامه داد: معادن ظرفیت توسعه زنجیره ارزش افزوده ایجاد می کند و در کشور نیز ظرفیت های بسیار خوبی هم در این زمینه وجود دارد باید از آن به بهترین نحو استفاده شود.
محتشمی پور با اشاره به فرهنگ سرمایه گذاری در یزد تاکید کرد و افزود: این رویکرد فرهنگی در استان بسیار عمیق است و هر جا یزدی ها حضور یافتند، فرصت کارآفرینی بسیار خوبی هم ایجاد کردند.
وی در بخشی از سخنان خود با بیان اینکه آب و انرژی امروز گلوگاه اصلی در زمینه فعالیت های معدنی و صنعتی است، اظهارکرد: تکیه بیش از حد به گاز و انرژی مشکل ایجاد کرده است و تکیه بیش از این به گاز هم نمی تواند قابل قبول باشد و باید در این زمینه فکری اساسی کنیم.
معاون معدنی وزیر صمت با اشاره به اینکه امسال در اوج تولیدگاز هستیم و به طور قطع سال آینده روند تولید گاز کاهش می یابد، افزود: به دلیل فرهنگ نادرست استفاده از آن ، میزان مصرف شیب بالایی دارد و به زودی در این زمینه در حوزه صنعت و معدن با محدودیت های جدی انرژی مواجه خواهیم شد.
وی تصریح کرد: بنابراین سرمایه گذاری باید هوشمند باشد در غیر این صورت، این گلوگاه می تواند سبب کند شدن سرمایه گذاری و تولید در کشور شود.
وی در ادامه به معدن سرب و روی مهدی آباد بهادران مهریز هم اشاره کرد و گفت:این معدن نمونه خوبی از همراهی بخش معدن و طبیعت است ،امیدواریم بتواند به الگویی کامل در زمینه فعالیت های خوب اقتصادی و استفاده از منابع خدادادی در کنار رعایت حساسیت های زیست محیطی، تبدیل شود.
رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان یزد هم در این نشست گفت: معدنکاران یزد چشم انتظار رخدادهای جدی در شورای عالی معادن کشور هستند.
محمدرضا علمدار یزدی افزود: پیشرفت در این معدن بزرگ به طور روزانه مشهود است، اطمینان داریم به زودی حرفهای جدی در عرصه تولید داشته باشد.
وی با اشاره به برنامه بازدید معاون وزیر از معادن بزرگ و کلیدی استان یزد و عضویت او در شورای عالی معادن خاطرنشان کرد: معدنکاران یزد چشم انتظار رخدادهای جدید در شورا هستند امید می رود که موانع پیش روی معدنکاران و تشکل های مرتبط در این نهاد رفع شود.
علمدار یزدی از یزد به عنوان بهشت سرمایه گذاری در ایران یاد کرد و یادآور شد: شاخص های بسیاری از جمله معافیت های مالیاتی، سرعت در صدور مجوزها، واگذاری اراضی شهرک های صنعتی و از این قبیل امور از شاخص های مهم برند بهشت سرمایه گذاری ایران است.
معدن باریت مهدیآباد بهادران مهریز با ۱۱۳ میلیون تن ظرفیت، بزرگترین معدن باریت کشور محسوب می شود و شروع عملیات اکتشاف این واحد معدنب از حدود ۵۰ سال پیش آغاز شد که نقش بسزایی در ایجاد اشتغال مولد و مفید و رونق اقتصادی شهرستان دارد.
عملیات معدنی با حجم قابلتوجه و احداث کارخانههای فرآوری به ظرفیت سالیانه ۸۰۰ هزار تن کنسانتره روی و ۸۰ هزار تن کنسانتره سرب و نقره در جوار معدن مهدی آباد که در ۱۰۰ کیلومتری جنوب شهر مهریز قرار دارد، در حال اجراست.
مرکز شهرستان مهریز در ۳۰ کیلومتری جنوب شهر یزد قرار دارد.ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید