260474

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس در گفتگوی اختصاصی با دنیای معدن مطرح کرد:

برای اتمام طرح‌های موجود بخش معدن همت کنیم/ راهکارهای تامین منابع مالی

دنیای معدن- مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس گفت:‌ باید طرح‌های نیمه تمام بسیار مهم معادن بزرگ که هنوز به ظرفیت واقعی خود نرسیدند یا تولید در آنها هنوز به صورت کامل آماده سازی نشده است، را راه اندازی کرد.

حسام مقدم‌علی در گفت‌وگوی اختصاصی با دنیای معدن با اشاره به طرح‌های نیمه تمام بخش معدن و صنایع معدنی در کشور گفت: امروز نیاز داریم تا به جای تعریف طرح‌های جدید، برای اتمام طرح‌های موجود همت کنیم. برخی طرح‌ها در کشور کلنگ زنی می‌شود اما با درصد پیشرفت فیزیکی پایین رها می‌شود. 

وی بیان‌داشت: باید طرح‌های نیمه تمام بسیار مهم معادن بزرگ که هنوز به ظرفیت واقعی خود نرسیدند یا تولید در آنها هنوز به صورت کامل آماده سازی نشده است، را راه اندازی کرد.

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس تاکید کرد: اگر منابع لازم برای راه‌اندازی آنها قابل تامین نیست، یکی از روش‌هایی که می‌توان پیشنهاد داد این است که شرکت‌های سهامی بزرگ یا بخش خصوصی در تکمیل این طرح‌ها مشارکت کنند و بخشی از منافع حاصل از شناسایی ذخیره‌های ارزشمند را به خودشان اختصاص دهند.

وی ادامه‌داد: حتی می‌توان برای مشارکت در سرمایه‌گذاری داده‌های پایه بخشی از هزینه‌ها را از محدوده‌هایی که شرکت‌ها در اختیار می‌گیرند پرداخت کرد.

مقدم‌علی اظهار داشت: نکته دیگر اینکه ظرفیت قانونی در بازگشت منابع حقوق دولتی به بخش معدن در قانون پیش بینی شده است، به طوری که باید در زیرساخت‌های بخش معدن در اکتشافات، افزایش ایمنی، بهره‌وری، فرآوری و غیره هزینه شود.

** لزوم ارائه مشوق برای توسعه بهره‌وری انرژی 

وی یادآوری کرد: در موضوع بهره‌وری انرژی سال‌هاست که سخن گفته شده (از حوزه ساختمان گرفته تا حوزه معدن و صنایع معدنی و کارخانجات)، اما به نظر می‌رسد باید یک سری شاخص برای آن تعریف کنیم و وقتی شاخص تعریف کردیم و رتبه‌بندی انجام شد باید بدانیم ارتقای بهره‌وری انرژی چه فرصتی برای واحدهای تولیدی به وجود خواهد آورد؟

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس تصریح‌کرد:‌ در این راستا نیازمند مشوق‌هایی نیز هستیم تا بخش خصوصی بخش عمومی یا بخش سهامی عام کشور ترغیب به این مهم شود.

وی ادامه‌داد: همچنین در خصوص نظام تعرفه‌ای و تعرفه گذاری بخش معدن و صنایع معدنی در سال‌های گذشته اقداماتی انجام شده اما به نتیجه مطلوب نرسیده است. 

مقدم‌علی اضافه‌کرد: به نظر می‌رسد برای پیمانکاران و فعالانی که در این حوزه مشغول فعالیت هستند باید این شرایط شفاف‌تر شود و باید فهرست بهای بخش معدن و صنایع معدنی را برای همه زیر فعالیت‌ها داشته باشیم.

وی با بیان اینکه بخش معدن سرشار از فرصت‌های اقتصاد چرخشی است گفت: در بسیاری جاها فعالیت فناورانه انجام دادیم اما به راندمان مورد نظر دست نیافتیم و به سطح جهانی نرسیدیم.

مدیرعامل شرکت فرآوری معدنی اپال کانی پارس به دنیای معدن گفت: وقتی قادر به آوردن تکنولوژی‌های ثابت شده از کشورها نیستیم، یک بخش کار آزمونو خطا می‌شود و شاید مجبور شویم کاری را تست کنیم اما در عین حال ممکن است انجام نشود؛ در این راستا باید ریسک کار را پذیرفت اما ریسکی که خردمندانه باشد و در این صورت می‌توان فرصت‌های بزرگی خلق کرد و تولید را رشد داد.

 

 

دیدگاهتان را بنویسید