بودجه ۲ میلیاردی برای احداث کارگاه سنگ تراشی جیرفت تخصیص یابد
دنیای معدن: عضو مجمع نمایندگان مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه کرمان مرکز سنگهای قیمتی است، یادآور شد: معدن سنگهای تزئینی فرصتی استثنایی برای استان کرمان و منطقه جیرفت وعنبرآباد محسوب میشود، درخواست بودجهای ۲ میلیاردی برای احداث کارگاههای آموزشی در مرکز فنی وحرفهای در جهت آموزش جوانان برای سنگ تراشی تزیینی را داشتیم که بخشی از اعتبار مورد نظر تامین شده است.
به گزارش دنیای معدن، ذبیح الله اعظمی ساردوئی در گفت و گویی در مورد سرمایه گذاری در ساخت و راه اندازی رصدخانه ساردوییه جیرفت، گفت: رصدخانه مورد نظر بر روی تپه بهشت در شهر زیارتی درب بهشت، مرکز بخش ساردوئیه کلنگ زنی شده که در کنار این مرکز شرکت جانبازان استان کرمان با سرمایه گذاری برای ساخت هتل و مجموعه گردشگری و فرهنگی سالنهای همایش و رصدخانه دید در شب و روز را در دستور ساخت قرار دادند و همچنین ایجاد پد بالگرد و فرودگاه هواپیماهای کوچک گردشگری از دیگر برنامههای شرکت جانبازان در بخش ساردوییه است، لذا این مجموعه برای رونق گردش در منطقه بسیار حائز اهمیت است.
نماینده مردم جیرفت و عنبرآباد در مجلس شورای اسلامی به برگزاری آیین سنتی تراده اشاره کرد و گفت: مراسم تراده یکی از آیین های کهن کرمان است که در مراسمات جشن و شادی ازدواج اجرا میشود که باید در ثبت ملی آن جزو آثار ملموس مورد توجه قرار بگیرد، طی این مراسم درخت سپیدار ۱۰ الی ۲۰ متری را در جایی نصب میکنند که آن را با نقل، نبات، پارچه و روسری های رنگارنگ تزیین میکنند و در هر محلی که این تراده قرار داشته باشد به این معنا است که یک جشن عروسی و شادمانی در حال برگزار است.
اعظمی با اشاره به ظرفیت منطقه گردشگری گلم دخترکش دلفارد، اظهار داشت: این آبشار باصفا در فاصله ۴۷ کیلومتری شمال جیرفت و در بخش سردسیر ساردوییه واقع شده، و بسیار و دیدنی است. پیشنهاد ما در بخش ایرانگردی سفر به قلب کویر است، با توجه به اینکه عرض دره نزدیک آبشار ۴۳۵ متر است بهترین موقعیت برای احداث پل معلق است.
وی در ادامه به مرکز گردشگری سوارکاری جیرفت اشاره و اظهار داشت: مجموعه سوارکاری الماس جنوب کویر که در نوع خود بی نظیر است با بیش از ۳ سالن و ۶۰ راس اسب شامل مجموعه، اصطبل، مانژ و در کنار آن یک مجموعه قهوه خانه و رستوران طراحی شده است که ۸۰ درصد آن تکمیل است که وزیر میراث فرهنگی و گردشگری از آن بازدید کردند اما هنوز رسماً افتتاح نشده است، امیدواریم تامین منابع مالی این مهم در دستور متولیان وزارتخانه مربوطه قرار بگیرد.
عضو کمیسیون آب،منابع طبیعی و کشاورزی در ادامه به ثبت صنایع دستی از جمله قالی که بسیاری از آن توسط بانوان این سرزمین تولید میشود، گفت: قالی گل سرخ اسفندقه ثبت ملی شده است و نیازمند حمایت متولیان امر برای تولید آن در سطح صادرات هستیم، همچنین صنایع دستی مونجوق بافی و سوزن دوزی که با مردم بلوچستان مشترک است، پته دوزی مربوط به استان کرمان، حصیربافی و سایر صنایع دستی دیگر که سرمایه گذاری برای آن صورت نگرفته است این آثار هم توجه ویژه مسئولان و متولیان امر را میطلبد.
اعظمی با بیان اینکه کرمان مرکز سنگهای قیمتی است، یادآور شد: معدن سنگهای تزئینی فرصتی استثنایی برای استان کرمان و منطقه جیرفت وعنبرآباد محسوب میشود، درخواست بودجهای ۲ میلیاردی برای احداث کارگاههای آموزشی در مرکز فنی و حرفهای در جهت آموزش جوانان برای سنگ تراشی تزیینی را داشتیم که بخشی از اعتبار مورد نظر تامین شده است.
نماینده مردم در مجلس یازدهم با قدردانی از حضور وزیر گردشگری در مناطق محروم، یادآور شد: بر خلاف ادعای برخی از رسانهها یا نمایندگان مبنی بر عدم حضور وزیر در مناطق محروم باید تاکید داشت طی سفر ایشان به مناطق محروم جنوب استان کرمان مصوباتی در حوزه حمایت از آثار تاریخی و باستانی تصویب شده که امیدواریم همگی عملیاتی شود.
این نماینده مردم در مجلس یازدهم با اشاره به دو کوه معروف در عنبرآباد، تصریح کرد: در نظر داشته باشیم مناطق کویری و کوهستانی و شبهای پرستاره استان کرمان، گردشگری محیط زیست، کشاورزی گردشگری و گردشگری سلامت این استان را در حوزه توریست پذیری منحصر بفرد کرده است و جزو ظرفیتهای بی بدیل این منطقه محسوب میشود، به فرض مثال عنبرآباد دو کوه معروف دارد که یکی از آنها به کوه فجر معروف است و سرمایه گذار بومی در حال ساخت یک هتل رستوران بر روی کوه مذکور است و از آن زاویه زیبایی باغات نخیلات خرما و مرکبات بی نظیر است که سالانه پذیرای تعداد کثیری از گردشگران است، که در جای خود ظرفیت بی بدیل گردشگری محسوب میشود.
اعظمی در پایان خاطر نشان کرد: منطقه جیرفت عنبرآباد در زمینه کشاورزی، گردشگری و میراث فرهنگی بسیار غنی و حائز اهمیت است و فرودگاه این منطقه با تمام امکانات از جمله هواپیمای بزرگ پیکر و کوچک میتواند در گردشگری این منطقه تاثیر بسزایی داشته باشد. نکته مهم دیگر اینکه شهر جیرفت ۶۵۰ متر از دریا ارتفاع دارد که در ۶۰ کیلومتری جیرفت حدود ۳۸۰۰ متر از دریا ارتفاع دارد که مردم سکونت داشته و به کشاورزی و دامداری مشغول هستند و در این شهرستان یازده اقلیم مختلف وجود دارد و می توان درختان سردسیری و گرمسیری مرکبات را در یک باغ مشاهده کرد.
دیدگاهتان را بنویسید