واکنش نماینده مجلس به اعتراضات معلمان / نمیتوانیم رتبه بندی فرهنگیان را با هیات علمی یکی کنیم
دنیای معدن- عضو کمیسیون آموزش مجلس افزود: گفته شده بود که حقوق معلمان، ۸۰ درصد هیات علمی دانشگاه باشد. ما نمیتوانیم وضعیت یک میلیون معلم را به تعداد محدود هیات علمی گره بزنیم.
به گزارش دنیای معدن، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی روز یکشنبه، ایرادات شورای نگهبان در لایحه رتبه بندی معلمان را رفع و تصویب کردند، اما با این وجود به نظر میرسد همچنان تودههای فرهنگیان کشور از تصمیم دولت و مجلس رضایت ندارند و اعتصاب و اعتراض در برخی نقاط دیده میشود. شیوا قاسمیپور، عضو کمیسیون آموزش مجلس معتقد است بودجه درنظر گرفته شده برای لایحه رتبه بندی معلمان، بودجه مورد انتظار فرهنگیان نبود.
او گفته ایرادات شورای نگهبان که به لایحه رتبه بندی گرفته شده بود پس از اصلاح، دوباره به صحن مجلس آمد و رای موافق را گرفت تا انشاءالله موتور از ریل خارج شده و زنگ زده لایحه رتبه بندی معلمان دوباره وارد ریل شود و این انتظار ۱۰ ساله معلمان و فرهنگیان به سرانجام برسد.
نماینده سروآباد و مریوان افزود: لایحه مثل طرح نیست. لایحه حتماً پول دارد، ولی پولی که انتظار فرهنگیان بود، محقق نشد، چون لایحه اواخر دولت قبل آمده بود. به نظر ما و اعضای کمیسیون آموزش این «لایحه» کارشناسی شده و طوری که بتواند مشکلات فرهنگیان را حل کند، نبود بنابراین ما عدد را بالاتر بردیم و ایراد اینجا درست شد اما چون وقتی مبلغ اضافه میشود باید منبعی برای آن درنظر بگیرند.
عضو کمیسیون آموزش مجلس تصریح کرد: قبل از جلسه روز یکشنبه، یعنی در روز شنبه، جلسهای با حضور برخی از اعضای کمیسیون آموزش و البته نماینده دولت و شورای نگهبان به صورت تلفنی برگزار شد که در آن، ایرادات شورای نگهبان و مسائل مدنظر ما مورد بررسی قرار گرفت. به شخصه تا لحظه بارگذاری در کمیسیون بودم و این تلاشها برای این بود که جلسه روز بعد با موفقیت به اتمام برسد. قرار شد ۱۲.۵ هزار میلیارد تومان برای شش ماهه دوم سال ۱۴۰۰ درنظر گرفته شود، هرچند به نقل از وزیر آموزش و پرورش گفته شده که لایحه هفت تا ۱۳ هزار میلیارد تومان پول دارد.
عضو مجمع نمایندگان استان کردستان اظهار داشت: به نظر من چیزی که بر سر زبانها افتاده که آموزش و پرورش پول ندارد و تعداد فرهنگیان زیاد است و بودجه کم است، اصلاً واقعی نیست. این وزارتخانه عریض و طویل است و تعداد زیرمجموعههای آن زیاد است، ولی بعضی افراد در حال سوءاستفاده از این واژهها هستند.
وی گفت: من خودم هم معلم و هم از خانواده فرهنگی هستم، از اینرو تا جایی که بتوانم برای این گروه مایه میگذارم و کوتاهی نمیکنم. باید به جامعه فرهنگی اساسی برسیم و آنها را زیر چتر حمایتی خود قرار دهیم. امنیت، آموزش و سلامت برای ما خیلی مهم است. اگر در این سه حوزه قوی حاضر شویم شاید بسیاری از مشکلات جامعه حل شود.
قاسمیپور در ادامه بیان کرد: قالیباف در جلسه سران سه قوه به آقای رئیسی گفته که معیشت مردم دغدغه اصلی است، ولی باید یکسری کارهای اصولی و زیرساختی انجام شود تا معیشت مردم شرایط بهتری به خود بگیرد. همه باید همکاری کنند تا اعتراضات انجمنهای صنفی تمام شود.
عضو کمیسیون آموزش مجلس افزود: فرهنگیان باید از نفوذ بیگانگان جلوگیری کنند، چون بیگانگان در حال خوراک دادن به فرهنگیان ما هستند و ممکن است در اعتراضات، افرادی به صورت نفوذی باشند. پس معلمان باید آگاهانه عمل کنند و خط خود را از آنها جدا کنند. ما در جمهوری اسلامی هستیم، پس اعتراض حق ماست، ولی باید آگاهانه و در راستای هدف مشخصی باشد. کلاً درست نیست که اعتراضات گسترده در جامعه وجود داشته باشد و وقتی اعتراضات مداوم و گسترده میشود، یعنی یک جای کار ایراد دارد.
وی با اشاره به اینکه برخی مسائل و موضوعات کشور به صورت جزیرهای پیگیری میشود، گفت: اگر یک سوزن به دیگران میزنیم یک جوالدوز به خودمان بزنیم. باید مسئولان برگردند و ببینند کجای کار اشکال دارد که باعث این اعتراضات شده است. من نمیگویم همه اعتراضات ناحق است، ولی باید ببینیم بعد ۴۳ سال چه کردیم؟ تمام این اعتراضات صنفی بر علیه حاکمیت و نظام نیست، بلکه بر علیه کمکاری مسئولان است که باید اصلاح شود.
قاسمیپور در پایان خاطرنشان کرد: ناآگاهی به برخی مسائل و مقایسههای اشتباه، باعث پیچیدگی در کار و به تبع آن اعتراضات صنفی شد. به طور مثال گفته شده بود که حقوق معلمان، ۸۰ درصد هیات علمی دانشگاه باشد. هیات علمی به صورت هیات امنایی اداره میشود و تعداد آنها محدود است و ما نمیتوانیم وضعیت یک میلیون معلم را به این تعداد محدود گره بزنیم و طرح این موضوع از همان ابتدا غیرمعقول و البته نادرست بود.
دیدگاهتان را بنویسید