قانون رتبه بندی معلمان و فرهنگیانی که هنوز از مزایای آن محرومند
دنیای معدن: معلمانی که با وجود سابقه کار طولانی، طی کردن مراحل متعدد استخدام و پشت سر گذاشتن هزاران ساعت دوره ضمن خدمت نمیتوانند درک کنند چرا باید احکام آنها با دیگر معلمان فرق کند.
به گزارش دنیای معدن، ، با اینکه چند سال است که فرهنگیان به دنبال تحقق نظام رتبه بندی هستند اما باز هم بخشی از آنان از قانون رتبه بندی جامانده اند.
طی نظام رتبه بندی که این روزها قانون شده قرار است صلاحیتهای حرفهای معلمان بررسی شود و حقوق و دریافتی به نسبت شایستگیهای آنان افزایش یابد.
کمبود بودجه در سالهای قبل مانع از این شده بود که نظام رتبه بندی، حلال معیشت معلمان باشد. این کمبود بودجه تا سال جاری ادامه یافت تا حدی که یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش معتقد است در دولت سیزدهم هم بودجه کافی برای تحقق این قانون وجود نداشت و او اگر جای رئیس جمهور بود لایحه رتبه بندی را از مجلس پس میگرفت.
با تمام این کمبود بودجهها و پس از جلسات متعددی که کارشناسان وزارت آموزش و پرورش با سازمان برنامه و بودجه داشتند؛ در نهایت در تابستان سال جاری نظام رتبه بندی معلمان به تصویب نهایی رسید تا بررسیها برای تعیین رتبه معلمان آغاز شود.
با وجود تلاشهای صورت گرفته برای تصویب این قانون از سوی دولت و توجه مجلس برای افزایش بودجه این قانون، با این حال همچنان بخشی از فرهنگیان از مزایای رتبه بندی جا ماندهاند.
بسیاری از معلمانی که در شرف بازنشستگی بودند؛ برای آنکه تحت پوشش قانون رتبه بندی باشند خدمت خود را در این وزارت خانه برای دو سال ادامه دادند؛ در حالی که بسیاری از معلمان جوان با ده سال سابقه و در حالی که هنوز بیش از نیمی از مدت خدمت خود را نگذراندهاند؛ از رتبه بندی محروم هستند. معلمهای نهضت سوادآموزی، نیروهای قراردادی و طرح مهر آفرین از این جمله هستند.
بخشی از معلمانی که هنوز مشمول رتبه بندی نشدهاند؛ معلمان طرح مهرآفرین هستند. به دنبال مصوبه جلسه هیأت دولت در تاریخ ۲۹/ ۹/ ۱۳۹۱ یک طرح استخدامی با مجوز معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیسجمهور به بالاترین مقام دستگاه اجرایی و استانداران داده شد تا بعد از طی مراحل اداری و آزمونهای استخدامی، دستگاههای اجرایی اقدام به استخدام نیرو کنند. وزارت آموزش و پرورش هم در راستای همین طرح اقدام به جذب معلمانی نمود که حالا از طرح رتبه بندی جا ماندهاند. بخش دیگری از معلمان جامانده از رتبه بندی، معلمان پیمانی یا قراردادی هستند که در سال ۱۳۹۱ و بعد از گزینشهای لازم در مناطق محروم کشور به کار گرفته شدند.
محرومان از رتبه بندی به دنبال حق خود هستند
یکی از معلمان محروم از رتبه بندی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه ما از جمله نیروهای قرارداد کار معین هستیم که با نیروهای مهرآفرین هم همکار بودیم؛ گفت: برخی از نیروهای مهرآفرین توانستند با فعالیت در مناطق محروم پیمانی شوند؛ اما به دلیل اینکه ظرفیت مدارس حتی در مناطق محروم هم پر شده بود افرادی مثل من نتوانستیم نیروی پیمانی شویم؛ در حال حاضر بسیاری از از فرهنگیان چه از نیروهای مهرآفرین و چه از نیروهای قرارداد کار معین از رتبه بندی محروم شدند.
این معلم افزود: در حالی که قرار بود رتبهبندی شامل همه نیروهای آموزشی وزارت آموزش و پرورش شود؛ بسیاری از فرهنگیان از رتبه بندی جامانده اند. ما هنوز تبدیل وضعیت نشدهایم. ما از سال ۸۶ از جمله نیروهای شرکتی بودیم که از سال ۸۹ قراردادی شدیم و تا به امروز نیروهای قراردادی ماندهایم.
وی با بیان اینکه سالها معلم ابتدایی در در دورههای سوم و چهارم بودم گفت: ۲۶۸ ساعت دوره آموزشی استخدامی از پایه اول تا پنجم را گذراندیم. دورههای ریاضی اول تا پنجم یا حتی آماده شدیم تا کلاسهای هنر اول تا پنجم را هم آموزش دهیم. ۲۶۸ ساعت آموزش به عنوان دورههای قبل استخدام و بدو استخدام اعلام شده است در حالی که بعد از آن اسم این دورهها به دورههای توجیهی تغییر دادند این ظلمی که در حق ما شده است.
این معلم مناطق کم برخوردار گفت: مسئولان آموزش و پرورش فرقی بین معلمان نگذارند؛ برخی از نیروها به دیوان عدالت اداری شکایت کردند و پیمانی شدند در حالی که بعضی نتوانستند شکایت کنند و از حقوق خود محروم ماندند برخی کسی را داشتند که آنها را توصیه کند در حالی که برخی توصیه نامه را نداشتند.
مدیر یک دبستان در استان خوزستان که از نیروهای مهرآفرین بوده است به خبرنگار مهر گفت: من مدیر یک مدرسه از نیروهای طرح مهرآفرین هستم. ما واقعاً مورد ظلم واقع شدهایم. بسیاری از همکاران ما مشمول رتبه بندی شدند اما ما شامل این طرح نشدیم. ۱۶ سال سابقه کار دارم ما قرارداد کار معین هستیم که پیمانی شدهایم و حکم ما پیمانی است. ما در دورههای فرهنگیان شرکت کردیم و پس از آن دو سال لیسانس خود را در دانشگاه فرهنگیان گرفتیم.
من مدیر یکی از مدارس ابتدایی در مناطق کمتر برخوردار استان خوزستان هستم و گواهیهای لازم را به برخی از همکاران جهت ارتقای رتبه امضا کردم اما خودم از رتبه بندی محروم ماندم
این مدیر با گلایه از اینکه بعد از ۱۵ سال به ما میگویند بیایید دوباره آزمون تأیید صلاحیت بدهید؛ گفت: ما ۲۹۶ ساعت آموزشی را برای کسب صلاحیت لازم گذراندیم. بعد از آن مدرک لیسانس خود را از دانشگاه فرهنگیان گرفتیم؛ از آن زمان هم تاکنون ۱۷۰۰ ساعت دوره آموزشی ضمن خدمت داریم که همه آنها مربوط به کسب شایستگی فرهنگیان است. شخص من ۱۶ سال سابقهی کار دارم و حتی از جمله نیروهای پیمانی وزارت آموزش و پرورش محسوب میشویم.
او با بیان اینکه صلاحیت ما سالها قبل بررسی شده است؛ افزود: من مدیر یکی از مدارس ابتدایی در مناطق کمتر برخوردار استان خوزستان هستم و گواهیهای لازم را به برخی از همکاران جهت ارتقای رتبه امضا کردم اما خودم از رتبه بندی محروم ماندم. این واقعاً ظلم است افرادی که با سابقه بسیار کم ظرف دو سال مشمول رتبه بندی میشوند اما امثال من که سالها فعالیت کرده و دورههای لازم را هم سپری کردند از رتبه بندی محروم میشوند.
این مدیر با گلایه از اینکه بعد از ۱۶ سال سابقه و تحصیل در دانشگاه فرهنگیان باز هم مشمول رتبه بندی نشده است؛ افزود: کارگزینی به ما میگوید اطلاعات خود را در سامانه ثبت نکنید تا موقعی که بخشنامهای نیامده است شما مشمول رتبه بندی نمیشوید؛ وزارت آموزش و پرورش حتی علی الحساب رتبه بندی را هم به ما نداده است تا بگوید ما مشمول این رتبه بندی نمیشویم.
قانون رتبه بندی و معلمانی که هنوز از مزایای آن محرومند
معلم دیگری که از سال ۸۸ وارد بدنه آموزش و پرورش شده است هم در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: من در ابتدا معلم پیش دبستانی بودم و بعد از آنکه ما را چندین سال تبدیل وضعیت نکردند تا ما در دیوان عدالت اداری شکایت کردیم و در سال ۹۴ رأی خود را گرفتیم و در نتیجه آن در سال ۹۴ به کارگیری ما تأیید شد اما برخی از همکاران ما مشمول رأی دیوان نیستند آنها در دولت احمدی نژاد به عنوان نیروهای قرارداد کار معین محسوب شدند.
این معلم که در منطقه کاکاوند استان لرستان خدمت میکند، با اشاره به اینکه افرادی که به دیوان عدالت اداری شکایت کردند در شش مرحله به دانشگاه فرهنگیان معرفی شدند؛ گفت: اما ما جا ماندهایم تعداد جاماندگان زیاد نیست ما در منطقه کاکاوند لرستان تنها چهار نفر هستیم که از دورههای صلاحیت دانشگاه فرهنگیان جا ماندیم. در شهر خرم آباد تنها ۲۰ نفر جا مانده از دورههای دانشگاه فرهنگیان وجود دارد.
در حال حاضر نیروهای مهرآفرین و کار معین وضعیت نامشخص در مورد رتبه بندی دارند از این دو دسته هر کس که توانست ارتباطی داشته باشد از جمله نیروهای پیمانی شد.
این روزها معلمانی که با وجود سابقه کار طولانی، طی کردن مراحل متعدد برای استخدام، پشت سر گذاشتن هزاران ساعت دوره ضمن خدمت یا حتی گرفتن مدرک از دانشگاه فرهنگیان، هنوز مشمول رتبه بندی نشدهاند، نمیتوانند درک کنند چرا باید احکامشان با دیگر معلمان فرق کند.
دیدگاهتان را بنویسید