افزایش بی سابقه حقوق با رتبه بندی معلمان | آخرین جزئیات از رتبه بندی معلمان اعلام شد
دنیای معدن: نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی گفت: امسال بعد از ۱۲ سال مسکوت بودن رتبهبندی معلمان با تخصیص مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان در شهریور اجرا میشود.
به گزارش دنیای معدن، رتبه بندی معلمان دغدغهای دیگر در حوزه آموزش و پرورش است که پس از گذشت حدود ۱۰ سال از تصویب آن اکنون تصویب لوایح آن در مجلس شورای اسلامی در دست بررسی است.طرح رتبه بندی معلمان از اقداماتی است که در وهله اول برای ارتقای کیفیت آموزشی و سپس در راستای بهبود وضعیت معیشت معلمان در نظر گرفته شده است.طرح رتبه بندی معلمان یکی از طرح های پر سرو صدای این روزها در مجلس است . زیرا با انجام طرح رتبه بندی معلمان حقوق معلمان افزایش چشمگیری خواهد داشت. در ادامه به برسی رتبه بندی معلمان می پردازیم.
امانقلیچ شادمهر در جمع معلمان شهرستان گنبدکاووس اظهار کرد: بیش از ۱۲ سال است که مسئله رتبهبندی معلمان مسکوت بوده و امسال توانستیم این موضوع را در مجلس شورای اسلامی دنبال کنیم.
وی تصریح کرد: رتبهبندی معلمان از شهریور امسال اجرا میشود و برای امسال مبلغ ۵۰ هزار میلیارد تومان برای این امر تخصیص یافته که این مبلغ در سالهای آینده افزایش خواهد یافت.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: در این رتبهبندی در مرحله نخست به صورت احکام استقراری بوده و در سالهای بعد ارتقاء این احکام صورت میگیرد و معلمان احکام پنجگانه خواهند گرفت.
وی ادامه داد: در این رتبهبندی پایه حقوق معلمان از ۷ میلیون و ۷۰۰ هزار تومان شروع میشود و سقف آن با توجه به آخرین حکم رتبهبندی به ۲۷ میلیون تومان خواهد رسید.
شادمهر گفت: آموزش و پرورش در شرایط نامناسب قرار دارد و در حال حاضر در این حوزه ۲۰ نوع مدرسه و ۱۷ نوع احکام وجود دارد که سبب آشفتگی در آموزش و پرورش شده و جذب نیرو را دچار مشکل کرده است.
وی بیان کرد: سالانه ۵۰ هزار نفر و تا سه سال آینده ۱۵۰ هزار نفر از نیروی فرهنگیان کشور بازنشسته میشوند و حوزه آموزش و پرورش ۱۸۷ هزار نیرو کمبود دارد که میتوان این کمبود را با جایگزین کردن نیروهای خرید خدمات و غیرانتفاعی جبران کرد.
نماینده مردم گنبدکاووس در مجلس شورای اسلامی ابراز کرد: خوشبختانه با پیگیریهای انجام شده امسال ۵۰۰ نفر در گلستان جذب آموزش و پرورش خواهند شد.
* توجه به نیروهای خرید خدمات یکی از دغدغههای آموزش و پرورش است
مدیر آموزش و پرورش شهرستان گنبدکاووس در این مراسم گفت: توجه به نیروهای خرید خدمات یکی از دغدغههای ما بوده و با توجه به اینکه بیش از ۱۴ هزار ساعت غیرموظف داریم میتوانیم از نیروهای تازهنفس خرید خدمات در این ساعتهای غیرموظف برای تدریس استفاده کنیم.
کمالالدین نظرنژاد اظهار کرد: با توجه به بازنشستگی همکاران فرهنگی در چند سال آتی، نیاز است تعداد ۷۰۰ نیرو در آموزش و پرورش شهرستان جذب شود که جذب نیروهای تحصیل کرده علاوه به همراه داشتن آرامش روانی جامعه از بسیاری از آسیبهای اجتماعی جلوگیری میکند.
وی تصریح کرد: از تعداد ۹۱ معلم نمونه انتخاب شده در سطح استان تعداد ۵۷ معلم نمونه از شهرستان گنبدکاووس بوده و از تعداد ۱۲ معلم نمونه استانی ۶ معلم نمونه از این شهرستان انتخاب شدند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان گنبدکاووس با اشاره به ساخت تندیس معلمان نمونه توسط هنرجویان هنرستان پسرانه شهرستان گنبدکاووس ابراز کرد: تلاش داریم در کنار تحصیل در هنرستانهای شهرستان تجربهاندوزی هم انجام شود و دانش آموزان در کنار آموزش تحصیلی خود یک حرفه علاقمند را آموزش ببینند تا در زمان فارغالتحصیلی وارد بازار کار شوند.
احمد حسین فلاحی، عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس گفت: در فرآیند رتبه بندی معلمان، بیشتر معلمان در رتبه های دو و سه قرار میگیرند. تعداد کمی از معلمان نیز در رتبه اول هستند و مقدار کمتری از آنها در رتبه چهار و پنج هستند.
بر اساس پایه حقوقی امسال حداقل حقوق با پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به علاوه رتبه بندی پایه اول، بیش از هشت میلیون تومان میشود.
مبلغ حقوق پایههای دو و سه که بیشتر معلمان را شامل میشود نیز بالاتر است و باید آییننامه سریعتر اجرایی شود.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه قرار بود رتبهبندی معلمان، جایگاه معلم و کیفیت آموزش را بالا ببرد، تصریح کرد: اگر چه این لایحه مورد رضایت ما نبود اما قبل از به پایان رسیدن دولت قبلی، کلیات این لایحه را تصویب کردیم تا با تغییر دولت، به طور مجدد به دولت جدید بر نگردد تا چند سالی عقب بیفتد.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در کمیسیون مجلس کار قانونی رتبهبندی انجام گرفت، اظهار داشت: بازنشستگان مهر ماه سال ۱۴۰۰ هم شامل رتبه بندی میشوند.
فلاحی با اشاره به اینکه در دولت قبل برای این لایحه تنها پنج هزار میلیارد بودجه در نظر گرفته شده بود، گفت: اکنون مجموع بودجه سالهای ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ حدود ۳۷ هزار میلیارد است که دو سال را تحت پوشش قرار میدهد.
وی با تاکید بر اینکه لایحه رتبه بندی معلمان در پنج رتبه تصویب شده و به وزارت آموزش و پرورش ابلاغ شده است، افزود: وزارتخانه باید هرچه سریعتر آیین نامه را تدوین کند به طوری که پنج پایه هم اعمال شود.
نماینده مردم همدان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه بیشتر معلمان در رتبه دو و سه هستند، اظهار داشت: تعداد کمی از معلمان در رتبه اول هستند و مقدار کمتری از آنها در رتبه چهار و پنج هستند.
فلاحی گفت: بر اساس پایه حقوقی امسال حداقل حقوق با پنج میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به علاوه رتبه بندی پایه اول، بیش از هشت میلیون تومان میشود.
وی افزود: مبلغ حقوق پایههای دو و سه که بیشتر معلمان را شامل میشود نیز بالاتر است و باید آییننامه سریعتر تدوین و اجرایی شود.
یوسف نوری وزیر آموزش و پرورش با اشاره به وضعیت اجرای رتبهبندی معلمان اظهار کرد: اکنون که دولت انقلابی روی کار آمده است با وجود آن که آییننامه رتبهبندی معلمان به صورت ناقص در اواخر دولت قبل تدوین شده بود اما اجرای رتبهبندی مورد توجه قرار گرفت.
وی با بیان اینکه آییننامه رتبهبندی معلمان، نخستین آییننامهای است که با معلمان به اشتراک گذاشته میشود، تصریح کرد: معلمان براساس این آییننامه رتبهبندی که سیاست تشویقی هم برای آن داریم، باید صلاحیت عمومی و تخصصی را دارا باشند.
وزیر آموزش و پرورش گفت: احکام رتبهبندی معلمان از ۳۱ شهریورماه ۱۴۰۰ در نظر گرفته میشود و اعتبار ۳۸ هزار میلیارد تومان برای آن در نظر گرفته شده است.
نوری درباره وضعیت کمبود معلم مطرح کرد: ۹۷۰ هزار همکار فرهنگی شاغل و بازنشسته داریم و این رقم منهای معلمان غیررسمی در مراکز غیردولتی، موسسات آزاد و مربیان مهدهای کودک است.
رشد جمعیت دانشآموزان
وی افزود: برای تامین نیروی انسانی باید مولفههای اثرگذار بسیاری را مدنظر داشته باشیم که مهمترین آن رشد جمعیت است، تا سال ۹۰ کاهش رشد دانشآموزی داشتیم و از این تاریخ به بعد شاهد افزایش تعداد دانشآموزان هستیم.
نوری با اشاره به اینکه در برخی استانها نرخ رشد جمعیت بالاست، گفت: در کنار رشد جمعیت دانشآموزی بابد تربیت معلم هم مورد توجه باشد، در سالهای گذشته به طور میانگین ۴۰ هزار بازنشسته داشتیم و ورودی تربیت معلم ۱۵ هزار نفر است.
افزایش پذیرش دانشجو در دانشگاه فرهنگیان به ۵۰ هزار نفر
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به جبران کمبود با روشهایی همچون استفاده از نیروهای حقالتدریس، تبدیل وضعیت نیروها و... اضافه کرد: با توجه به اهمیت دانشگاه فرهنگیان در تربیت معلم قرار شد تا سهمیه دانشگاه فرهنگیان دو برابر شود و ظرفیت به ۵۰ هزار نفر برسد.
دیدگاهتان را بنویسید