جهش دوجانبه ایران در تجارت خارجی فولاد
دنیای معدن: جزئیات آمار صادرات و واردات محصولات فولادی اعلام شد و مشخص گشت در اغلب اقلام، کشور با رشد صادرات و واردات روبهرو بوده است. طبق آمار انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران، طی هفت ماهه امسال بالغ بر ۵/ ۸میلیون تن صادرات فولادی از شمش فولاد تا انواع مقاطع، محصولات فولادی و آهن اسفنجی صادر شده است.
به گزارش دنیای معدن، این در حالیست که بهرغم صفر شدن واردات آهن اسفنجی، بیشترین میزان صادرات فولادیها در هفت ماهه ۱۴۰۰ نسبت به مدت مشابه سال گذشته مربوط به آهن اسفنجی معادل ۲۷۹درصد بود که رشد چشمگیر افزایش صادرات را نشان میدهد.بر اساس آماری که «ایسنا» منتشر کرده است، از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه چهار میلیون و ۵۷ هزار تن انواع شمش فولادی (شامل اسلب، بلوم و بیلت) صادر شده است که به نسبت سه میلیون و ۱۹۱هزار تن صادر شده در نیمه ابتدایی سال۱۳۹۹ افزایش ۲۷درصدی داشته است.کل مقاطع طویل فولادی صادرشده در هفتماه سالجاری به یک میلیون و ۴۸۶هزار تن رسیده که نسبت به یکمیلیون و ۳۳ هزار تن صادر شده در مدت مشابه سال گذشته، ۴۴درصد رشد داشته است.
همچنین میزان صادرات کل مقاطع تخت فولادی در مدت مذکور سالجاری برابر ۳۶۹هزار تن است که در مقایسه با ۳۱۲ هزار تن صادر شده در هفت ماهه ابتدایی سال گذشته، ۱۸درصد بیشتر شده است. همچنین از ابتدای سالجاری تا پایان مهرماه، یکمیلیون و ۸۵۵ هزار تن انواع محصولات فولادی (تیرآهن، میلگرد، ناودانی، انواع ورق، نبشی و غیره) صادر شد. این آمار در مدت مشابه سال گذشته یکمیلیون و ۳۴۵ هزار تن ثبت شده است و بر این اساس امسال میزان صادرات آن ۳۸درصد افزایش داشته است.بیشترین درصد افزایش نیز متعلق به آهن اسفنجی است که با رشد ۱۷۹درصدی صادرات در هفت ماهه ۱۴۰۰ به نسبت مدت مشابه سال گذشته به ۶۹۸هزار تن رسیده است. از ابتدای فروردین تا پایان مهرماه ۱۳۹۹، میزان صادرات آهناسفنجی ایران به ۲۰۰ هزار تن هم نرسید. لازم به ذکر است در هفت ماهه ابتدایی ۱۳۹۹ حدود ۱۸۴ هزار تن آهن اسفنجی صادر شده بود.همچنین در مجموع هفت ماهه سال۱۴۰۰ در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته، میزان واردات به کشور در مقاطع طویل فولادی ۱۷درصد و شمش فولاد ۲۵درصد افزایش واردات داشتهاند. این درحالیست که واردات مقاطع تخت فولادی سهدرصد و محصولات فولادی یکدرصد کمتر شده و کشور همچنان از واردت آهن اسفنجی بینیاز است.بیشترین میزان واردات فولادی طی هفت ماهه امسال محصولات فولادی معادل ۴۷۹ هزار تن بوده است که البته نسبت به مدت مشابه سال گذشته (۴۸۲هزار تن) یکدرصد کاهش را تجربه کرده است. پس از آن میزان واردات مقاطع تخت فولادی نیز در هفت ماهه امسال معادل ۴۲۵ هزار تن ثبت شده است که از میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته، سهدرصد کمتر است. در مجموع هفت ماهه سال گذشته ۴۳۶ هزار تن مقاطع تخت فولادی صادر شده است.از ابتدای امسال تا پایان مهرماه مجموع مقاطع طویل فولادی وارد شده نسبت به همین مدت در سال گذشته ۱۷درصد افزایش یافته و از ۴۶ هزار تن به ۵۴ هزار تن رسیده است.طبق آمار، واردات شمش فولادی (فولادمیانی شامل اسلب، بیلت و بوم) بیشترین کاهش صادرات را در این گزارش به خود اختصاص داده است. در مدت مذکور سالجاری ۳هزار تن شمش فولادی (فولادمیانی) به کشور وارد شده که نسبت به میزان واردات آن در مدت مشابه سال گذشته، هزار تن کمتر است و ۲۵درصد کاهش واردات را ثبت کرده است. همچنین کشور از واردات آهن اسفنجی بینیاز است و همچنان واردات این محصول معدنی صفر است.
دیدگاهتان را بنویسید