240813

معاون رئیس‌‌‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور عنوان کرد

فولادسازی مطابق با استانداردهای زیست‌‌‌محیطی

دنیای معدن- اصفهان : کاهش مصرف‌‌‌ انرژی و جلوگیری از انتشار آلایندگی توسط صنایع، به خواست عمومی آحاد جامعه تبدیل شده است. صنایع این امکان را دارند تا با نوسازی تکنولوژی و اجرای پروژه‌‌‌های زیست‌محیطی از میزان مصرف انرژی خود به‌شدت بکاهند و انتشار آلایندگی‌‌‌شان را کنترل کنند. ظرف سال‌های اخیر بسیاری از صنایع فولادی کشور به مطالبات زیست‌محیطی توجه ویژه‌‌‌ای نشان داده و با اجرای پروژه‌‌‌های توسعه‌‌‌ای توانسته‌‌‌اند از سویی میزان مصرف آب، برق و گاز خود را کاهش دهند و از سوی دیگر با کاهش انشتار آلاینده‌‌‌ها، کمترین آسیب را برای محیط‌زیست رقم بزنند و به این ترتیب در کنار ارزش‌‌‌آفرینی اقتصادی در خدمت محیط‌زیست و جامعه بومی باشند.

دو پروژه زیست‌‌‌محیطی فولادمبارکه به ارزش ۱۳۳۳میلیارد تومان با حضور علی سلاجقه معاون رئیس‌‌‌جمهور و رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور، محمدیاسر طیب‌نیا مدیرعامل فولادمبارکه، نماینده شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی و امام‌‌‌جمعه این شهرستان، احمدرضا لاهیجان‌زاده مدیرکل حفاظت محیط‌‌‌زیست استان اصفهان و جمعی از مدیران و مسوولان کشوری و استانی، افتتاح شد و به بهره‌‌‌برداری رسید.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور، روز پنج‌شنبه ۲۹دی‌‌‌ماه، با حضور در فولادمبارکه و افتتاح پروژه‌‌‌های تصفیه‌‌‌خانه استحصال پساب‌‌‌های شهری به همراه سیستم اولترافیلتراسیون و واحد اسمز معکوس ثانویه فولادمبارکه، در جمع خبرنگاران با اشاره به ۲۹دی روز هوای پاک، اظهار کرد: افتتاح این دو پروژه و دستاوردهای زیست‌‌‌محیطی فولادمبارکه اصفهان را ‌‌‌که با فعالیت شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان و مدیریت جوان این شرکت به‌‌‌ دست ‌‌‌آمده است در این روز به فال نیک می‌‌‌گیریم و امیدواریم سایر صنایع، فولاد مبارکه را الگوی خود قرار دهند.

علی سلاجقه افزود: ایران تحریم‌‌‌ها را به فرصت تبدیل کرده است. هرچند در بعضی مسائل اقتصادی فشارهایی تحمیل می‌شود، اما دستاوردهای کشور در همه زمینه‌‌‌ها بی‌‌‌نظیر بوده و شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان با تکیه‌‌‌ بر نیروهای جوان داخلی و افکار و اندیشه‌‌‌های تحول‌ساز، تاثیر خوبی بر اقتصاد گذاشته‌‌‌اند. رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور تصریح کرد: دولت سیزدهم در همه ابعاد حوزه دانش‌‌‌بنیان‌‌‌، به‌خصوص در مباحث زیست‌‌‌محیطی، از ظرفیت‌‌‌های موجود استفاده می‌کند و توصیه جدی ما به همه دستگاه‌‌‌های کشور استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌‌‌بنیان است. خوشبختانه این امر در معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری به‌‌‌خوبی راهبری می‌شود.

با شفاف‌‌‌سازی، سوءتفاهم‌‌‌های زیست‌محیطی برطرف شود

معاون رئیس‌‌‌جمهور خاطرنشان کرد: دیدگاه مردم این است که صنعت فولاد، آلاینده و آب‌‌‌بر است و این دیدگاه نسبت به فولادمبارکه نیز وجود داشته و همین امر مورد هدف افراد سودجو قرار گرفته که باید با شفاف‌‌‌سازی مسائل زیست‌‌‌محیطی، سوءتفاهم‌‌‌ها برطرف شود. سلاجقه در ادامه افزود: بازدید از فولادمبارکه به‌‌‌عنوان یکی از ابرپروژه‌‌‌ها و صنایع مادر کشور باعث افتخار است؛ چراکه اقدامات زیربنایی خوبی در این شرکت انجام ‌‌‌شده و با رویکردهای جدید، حدود ۳/ ۲میلیارد یورو به پروژه‌‌‌های محیط‌‌‌زیستی اختصاص ‌‌‌یافته و این مهم با تلاش و همت مجموعه مدیریت، کارمندان و کارگران دلسوز و زحمتکش فولادمبارکه تحقق پیداکرده است.

وی با اشاره به بهره‌‌‌برداری از دو پروژه اصلی در زمینه محیط‌‌‌زیست، افزود: یکی از پروژه‌‌‌ها جمع‌‌‌آوری و انتقال پساب ۹شهر منطقه به فولادمبارکه است که در سال قبل ۸میلیون مترمکعب و در افق این طرح، ۱۴میلیون مترمکعب پساب استحصال و در فرآیند تولید مصرف و بازچرخانی می‌شود. رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور ادامه داد: در فولاد مبارکه مدیریت انرژی به‌‌‌خوبی انجام می‌شود و در پایان کار خطوط تولید این شرکت، حتی آب باطله در بخش سرباره استفاده می‌شود.

جزو اولین کشورهایی هستیم که از این روش استفاده می‌‌‌کنیم

معاون رئیس‌‌‌جمهور در تشریح دومین پروژه افتتاح‌‌‌شده گفت: روش استحصال آب از طریق اسمز معکوس ثانویه در صنعت فولاد دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد. با افتتاح این پروژه در سطح خاورمیانه، جزو اولین کشورهایی هستیم که از این روش استفاده می‌‌‌کنیم. سلاجقه با اشاره به اینکه رویکرد فولادمبارکه باید الگوی مناسبی برای صنایع آلاینده کشور باشد، گفت: امیدوارم فولادمبارکه با همین رویکرد در زمینه آلاینده‌‌‌های جوی، آب‌‌‌وخاک و در بعد مسوولیت‌‌‌های اجتماعی، مسیر خود را همچنان ادامه دهد و این دستاوردها با شفاف‌‌‌سازی برای مردم اطلاع‌‌‌رسانی شود.

وی تصریح کرد: طبق گزارش مدیرعامل فولادمبارکه، برای این شرکت ایستگاه‌‌‌های پایش هوا تحت عنوان اتاق شیشه‌‌‌ای طراحی ‌‌‌شده است و مردم می‌‌‌توانند با اطلاعات درست وضعیت آلاینده‌‌‌ها را قضاوت کنند. رئیس سازمان حفاظت محیط‌‌‌زیست کشور تصریح کرد: خرسندیم که افتتاح و بهره‌‌‌برداری از این دو پروژه را به‌‌‌عنوان خبر خوب به مردم عزیز اطلاع‌‌‌رسانی می‌‌‌کنیم.

کنترل آلاینده‌‌‌ها و بازچرخانی آب در صنایع فولادی میسر است

نماینده مردم شهرستان مبارکه در مجلس شورای اسلامی در این زمینه گفت: امروز با حضور معاون رئیس‌‌‌جمهور شاهد افتتاح دو پروژه زیست‌‌‌محیطی در این صنعت بزرگ بودیم که این امکان را فراهم می‌‌‌آورد که میزان آب بیشتری در چرخه تولید این شرکت بازچرخانی شود و شرایطی ایجاد می‌کند که برداشت آب خام این شرکت به میزان قابل‌‌‌توجهی کاهش یابد. بدون شک فولادمبارکه در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام داده و امیدواریم همچنان ادامه داشته باشد.

پروین صالحی تصریح کرد: حرکت فولادمبارکه در زمینه بهبود فرآیندهای زیست‌‌‌محیطی که از مدت‌‌‌ها قبل آغاز شده است باید همچنان ادامه داشته باشد تا این صنعت به صنعتی کاملا سبز مبدل شود. نماینده مردم مبارکه در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: اگر با همت فولادمبارکه ایستگاه پایش کنترل آلودگی‌‌‌ها در شهرستان مبارکه نیز احداث شود، مردم این شهرستان به‌‌‌طور مستقیم در جریان فرآیندهای زیست‌‌‌محیطی فولادمبارکه قرار خواهند گرفت و با خیال راحت در ‌‌‌جوار این شرکت به زندگی خود ادامه خواهند داد. صالحی در بخش پایانی سخنان خود گفت: از تلاش‌‌‌های شرکت فولادمبارکه صمیمانه تشکر می‌‌‌کنم و امیدوارم سایر صنایع منطقه هم از این شرکت در زمینه رفع آلایندگی‌‌‌ها و استفاده بهینه از پساب‌‌‌ها الگو بگیرند و قدم‌‌‌های مثبتی در این زمینه بردارند.

الگوی صنعت سبز در کشور

مدیرعامل فولادمبارکه نیز در مراسم افتتاح دو پروژه زیست‌‌‌محیطی این شرکت گفت: این شرکت تا امروز الگوی ملی بنگاه‌‌‌داری و مولود انقلاب معرفی ‌‌‌شده و به‌‌‌عنوان بزرگ‌ترین بنگاه بورسی کشور فعالیت می‌کند. هدف‌‌‌گذاری این شرکت هم‌‌‌راستا با دولت سیزدهم و انتظارات مردم است و به همین منظور درصددیم تا فولادمبارکه را به الگوی صنعت سبز و صنعتی دوستدار محیط‌‌‌زیست تبدیل کنیم. محمدیاسر طیب‌نیا افزود: فولادمبارکه بالغ ‌‌‌بر ۳/ ۲میلیارد یورو در پروژه‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی سرمایه‌گذاری انجام داده است؛ پروژه‌‌‌هایی که در جهت کاهش آلاینده‌‌‌های هوا، مدیریت پسماند و مدیریت آب برنامه‌‌‌ریزی‌‌‌ شده است.

مدیرعامل فولادمبارکه اظهار کرد: معتقدیم که صنعت مغایرتی با حفظ محیط‌‌‌زیست ندارد و می‌‌‌تواند گردش چرخ اقتصاد، اشتغال و حل مشکلات مردم را به همراه داشته باشد. همچنین صنعت در تعارض با سلامت مردم نیست و می‌‌‌تواند معین زندگی مردم باشد.وی بیان کرد: واقعیت امر این است که این سرمایه‌گذاری هدفمند در فولادمبارکه انجام ‌‌‌شده است تا این صنعت همچنان در همه حوزه‌‌‌ها به‌‌‌خصوص محیط‌‌‌زیست الگو باشد. طیب‌نیا به سرمایه‌گذاری‌‌‌های زیست‌‌‌محیطی فولادمبارکه اشاره کرد و افزود: سرمایه‌گذاری برای کاهش CO۲ به‌‌‌واسطه پروژه‌‌‌های نیروگاهی، ۶۰۰مگاوات نیروگاه خورشیدی، نیروگاه سیکل ترکیبی با کلاس F و همچنین نیروگاه ۱۰۰مگاواتی بادی، دستاوردهای بسیار ارزشمندی برای کشور به همراه خواهد داشت و امیدوارم همه صنایع این جهت‌‌‌گیری را در فعالیت‌‌‌های خود داشته باشند.

 

دیدگاهتان را بنویسید