جوابیه ایمیدرو به هجمه ها
دنیای معدن: سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران به گزارش رویداد۲۴ پاسخ داده که آن را در ادامه میخوانید.
رویداد۲۴ روز دوشنبه ۱۷ بهمن رویداد۲۴ در گزارشی با عنوان «کارنامه دو ساله ایمیدرو در دولت رئیسی/ وجیهالله جعفری با معادن ایران چه کرد؟» به وضعیت معادن ایران پرداخت و به نقل از نمایندگان مجلس و فعالان این حوزه، از وضعیتی نوشت که در معادن ایران میگذرد. سازمان توسعه و نوسازی معادن ایران در جوابیهای به گزارش پاسخ داده که آن را در ادامه میخوانید.
بدینوسیله پیرو مطلب منتشر شده در تاریخ 12 بهمن ماه 1401 در آن وب سایت خبری وزین با عنوان "کارنامه دو ساله ایمیدرو در دولت رئیسی/ وجیهالله جعفری با معادن ایران چه کرد؟" خواهشمند است وفق قانون مطبوعات جوابیه این سازمان را در همان صفحه منتشر فرمایید.
لازم به ذکر است که هرچند این سازمان از نقدهای منصفانه و راهگشا استقبال می کند و در چارچوب اختیارات، خود را پاسخگو می داند اما در مطلب یاد شده برخی وظایف سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران، با وظایف سایر دستگاه ها یکسان انگاشته شده که این امر به دور از واقعیت است و دقت نظر بیشتر نگارنده را می طلبد.
1-موضوع معادن تعطیل (از جمله در صنعت سنگ) در حیطه فعالیت های ساختاری ایمیدرو قرار ندارد. این سازمان اما طی سال های اخیر، فعال سازی معادن راکد را در قالب طرح احیا و فعال سازی معادن کوچک و متوسط، توسط شرکت تهیه و تولید مواد معدنی ایران (زیرمجموعه ایمیدرو) و با همکاری و مشارکت تشکل های بخش خصوصی از جمله اتاق بازرگانی ایران و خانه معدن ایران و نیز سازمان های صمت استان ها پیگیری و اجرایی کرده است. تا سال گذشته بیش از 850 معدن، فعال و احیا شده اند. همچنین از ابتدای سال 1401 تعداد 229 معدن فعال شده است.
علاوه بر این برای بیش از 270 معدن غیرفعال نیز از طریق تدوین 46 بسته سرمایه گذاری، اسناد تنظیم و فرایند اجرایی برنامه شروع شده است. روند فعال سازی این معادن با مزایده های عمومی که از سوی سازمان های صمت استان ها برگزار می شود، ادامه می یابد. لازم به یادآوری است که ایمیدرو در این برنامه نقش پشتیبانی را ایفا می کند.
2-تصمیم یا تعیین تکلیف درباره ساختار مس سونگون از طریق هیات مدیره و مدیر عامل پیگیری می شود.
3-شرکت گسترش معادن و صنایع معدنی طلای زرشوران به عنوان یکی از شرکت های زیرمجموعه ایمیدرو فعالیت می کند. این شرکت پیشتر برنامه توسعه ای داشت که به دلیل برخی مسائل، انجام نشد با اینحال با شرایط و مبانی جدید، فرایند انتخاب پیمانکار جدید در دست اقدام است. این شرکت هم اینک مسیر فاز توسعه را آغاز کرده و ایمیدرو برای این منظور 50 میلیون یورو نیز اختصاص داده است.
از سوی دیگر برداشت ماده معدنی از معدن زرشوران در شرایط مناسب و رو به رشدی است. همچنین پروژه های زیرساختی از جمله سد باطله (که آماده افتتاح است)، انتقال گاز، بهسازی خطوط انتقال برق، تامین پایدار آب و... یا افتتاح شده اند یا در مراحل پایانی عملیات اجرایی هستند. در همین حال تولید شمش در این مجتمع نیز وضعیت مناسبی دارد و تولید سالانه بیش از یک تن عملی شده است. انتظار داریم این مجتمع در فاز توسعه با سرمایه گذاری جدید، به ظرفیت پیش بینی شده 3 تن شمش طلا در سال دست یابد.
4-باید متذکر شد که سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، تعدادی محدود پروانه بهره برداری معادن را در اختیار دارد و بر حسب قانون، مدیریت سایر معادن در حیطه فعالیت آن نیست.
دیدگاهتان را بنویسید