250382

محمدیاسر طیب‌نیا، مدیرعامل فولاد مبارکه در آیین گرامیداشت سی‌ویکمین سالروز بهره‌برداری این شرکت(۱):

امروز نه‌تنها آثار محصولات فولاد مبارکه بلکه آثار دانش و سرمایه‌های انسانی این شرکت در سراسر کشور مشهود است

دنیای معدن: نظریه‌پردازان و دانشمندان حوزه سازمان معتقدند که سازمان‌ها و شرکت‌های بزرگ به‌مثابه یک موجود زنده هستند و لذا سازمان‌ها را به انسان تشبیه کرده و حتی چرخه عمر سازمان‌ها را هم به چرخه عمر سازمان تعمیم می‌دهند، به‌گونه‌ای که همان‌طور که انسان متولد می‌شود و دوران‌های کودکی، رشد، بلوغ، فرسودگی و پیری خود را سپری می‌کند، برای سازمان‌ها نیز همین مراحل متصور است. امروز در جشن سی و یکمین سالروز بهره‌برداری فولاد مبارکه، این سوال مطرح است که اگر بخواهیم فولاد مبارکه به‌عنوان یک سازمان را به یک انسان ۳۱ ساله تشبیه کنیم و در ذهنمان تصویری از آن بسازیم، چه تصویری از این مجموعه و انسان سی و یک ساله می‌سازیم؟ بیشترین پاسخی که به ذهن‌ها متبادر می‌شود، یک جوان مقاوم که اگرچه در قبال هجمه‌ها، پستی‌ها و بلندی‌های دوران قرار گرفته و زخم‌های دوران خورده ولی روز به روز و سال به سال، رشیدتر، مقاوم‌تر و رعناتر شده و به قول "نیچه"، آنچه مرا نکُشد، نیرومندترم می‌سازد.

به گزارش دنیای معدن، این سازمان گرچه در طول دوران سختی‌ها دیده ولی روز به روز قوی‌تر از گذشته ظاهر شده و چهره یک جوان رشید مقاوم را در ذهن‌ها متبادر می‌سازد، چه بسا این جوان حالا که به دوران بلوغ رسید خرج خانواده و شهر خود را هم می‌دهد و روی پای خود ایستاده است. با این مقدمه می‌خواهیم روایت چند دهه گذشته را مرور کنیم؛ به زمان پیش از تولد این کودک بازمی‌گردیم، زمانی که در بحبوحه جنگ تحمیلی و شرایط بحرانی آن زمان، دغدغه والدین او و کسانی که درصدد احداث فولاد مبارکه بودند، این بود که مجموعه‌ای در کشور بنا شود تا بتواند کشور را از واردات محصولات فولادی بی‌نیاز و آن را خودکفا کند، بتواند به یک جوانی تبدیل شود که همه به آن افتخار کنند و شاید این رویای آن‌ها بود، در حالی که در دوران جنگ و کمبود نقدینگی و شرایط بحرانی آن زمان با حرف‌ها و گمانه‌زنی‌هایی مواجه بودند و کسانی که می‌گفتند این کار جواب نمی‌دهد و اینجا روزی تبدیل به تپه‌ای از صدها هزار تن تجهیز و آهن قراضه خواهد شد اما مصمم به راه خود ادامه دادند و این کارخانه را بنا کردند.

در سال ۱۳۷۱ شاید در همین سالن این مجموعه افتتاح شد و رویا و هدف گردانندگان این مجموعه این بود که فولاد مبارکه به ظرفیت تولید ۲.۴ میلیون تن برسد که این امر محقق شد؛ در دهه بعد دغدغه توسعه‌ها وجود داشت که این اتفاق هم افتاد و توسعه‌ها به صورت پیاپی در این مجموعه رقم زده شد. رسیدیم به دوران نوجوانی این مجموعه، زمانی که دغدغه متولیان امر این بود که مجموعه‌ای جهان‌تراز و متعالی داشته باشند که این اتفاقات هم با مشارکت همه کارکنان رقم خورد. امروز بعید است شما بتوانید پای در جایی از کشور بگذارید و اثری از آثار فولاد مبارکه را مشاهده نکنید. در هر خانه، کارخانه، خیابان، جاده نه‌تنها آثار محصولات این مجموعه، بلکه آثار دانش و سرمایه‌های انسانی که طی دهه‌های اخیر در این مجموعه شکل گرفت، در سراسر کشور مشهود است.

به دهه ۹۰ می‌رسیم که با تشدید تحریم‌ها دغدغه توقف تولید و وابستگی به مواد اولیه، مواد مصرفی و تجهیزات وجود داشت ولی امروز این دغدغه را نیز  پشت سر گذاشتیم و با مجموعه‌ای روبرو هستیم که بومی‌سازی بالای ۹۰ درصد را محقق کرده است. امروز در جشن سی و یک سالگی این جوان قهرمان، ما میراث‌دار دستاوردهایی هستیم که گذشتگان ما رقم زدند؛ ما در این روز چه آرزو و دغدغه ای داریم، این سوالی است که باید از خود بپرسیم. امروز سرعت تحقق رویاها به شدت بیش از گذشته و پرشتاب است و رویاها به سرعت محقق خواهد شد. دو سال پیش در همین مکان گرد هم آمدیم و دغدغه دو  ما ناترازی انرژی و عدم بهره‌برداری کامل از ظرفیت‌ها بود. یک روز قطعی برق، یک روز قطعی گاز، محدودیت‌های آب، محدودیت‌های حمل و نقل و و محدودیت‌های مواد اولیه را داشتیم و با یکدیگر هم‌قسم شدیم تا آن‌ها را رفع کنیم و مجموعه‌ای متوازن بسازیم.

امروز رفع آن دغدغه‌ها دیگر رویا نیست چراکه امروز ۶۱۴ مگاوات از ۹۱۴ مگاوات برق تولیدی نیروگاه سیکل ترکیبی ایجادشده فولاد مبارکه آماده بهره‌برداری است. در حال حاضر نیروگاه ۶۰۰ مگاواتی خورشیدی فولاد مبارکه در دست احداث است و سال آینده در مدار قرار خواهد گرفت؛ مسئله آب و پروژه انتقال آب دریای عمان به فلات مرکزی که همه می‌گفتند این یک پروژه حداقل ۴ یا ۵ ساله است، با همت و حمایت شما عزیزان از طریق تولید محصولات مورد نیاز برای این خط امروز به نقطه‌ای رسیده که تا چند ماه آینده آب دریای عمان و خلیج فارس را در اصفهان خواهیم چشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید