258640

ثمره یک نگاه فراگیر و توسعه‌محور؛

بیشترین حاشیه سود خالص شش ماهه اول مربوط به کدام شرکت زنجیره فولاد بوده است؟

دنیای معدن: شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در ماه‌‌های اخیر توانسته است به رتبه نخست رشد تولید و حاشیه سود در میان شرکت‌های معدنی کشور دست یابد که این مهم را می‌توان ثمره و نتیجه نگاه متعالی و فراگیر این شرکت به توسعه متوازن تولید و همچنین بلوغ و بهره‌وری فرایندهای سازمانی در این بنگاه اقتصادی متعالی دانست.

به گزارش دنیای معدن، تجربه نشان می‌دهد آنچه که یک بنگاه اقتصادی را در میدان رقابت و در میان رقبا متمایز می‌سازد، توانمندی و کارآمدی آن برای استفاده از مزیت‌ها و پتانسیل‌های در دسترس در راستای ارزش‌‌افزایی، تولید سود اقتصادی و تحقق یک توسعه متوازن و پایدار است؛ موضوعی که شرکت معدنی و صنعتی صبانور در ماه‌های اخیر توانسته است به بهترین شکل به آن جامه عمل بپوشاند. رشد مستمر تولید این شرکت در ماه‌های اخیر و به دنبال آن افزایش مداوم و خیره‌کننده سطوح درآمدها و سودآوری، در واقع تجلی نگاه توسعه‌محور و کارآمدی هستند که امروز صبانور را پرچمدار جهش تولید و سودآوری در زنجیره فولاد کشور تبدیل کرده است.

صدرنشینی «کنور» در رشد تولید گتدله و کنسانتره

این شرکت در هشت ماهه سال جاری با رقم زدن رشد ۱۳ درصدی در تولید کنسانتره و افزایش ۳۶ درصدی تولید گندله سنگ‌آهن نسبت به مدت مشابه سال گذشته، در صدر فهرست تحقق رشد و جهش تولید در مقایسه با سایر شرکت‌های مشابه معدنی و صنعتی جای گرفت. گفتنی است شرکت صبانور در بازه زمانی مذکور، موفق به تولید ۱٫۰۸ میلیون تن و فروش ۶۱۶٫۳ هزار تن کنسانتره سنگ‌آهن شد که در تاریخ آن بی‌‎سابقه است. این شرکت همچنین در همین بازه زمانی، ۴۰۵٫۲ هزار تن گندله تولید کرد و ۲۳۵٫۸ هزار تن از این محصول را به فروش رساند.

نمود و تجلی روند رشد و ثبت‌ رکوردهای پیاپی تولید و فروش محصولات شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور به وضوح در افزایش مستمر سطوح درآمدها و سودآوری این شرکت قابل مشاهده است؛ به طوری که برای مثال، درآمدهای عملیاتی هشت ماهه این شرکت در سال جاری در حالی از ۳۸٫۲ هزار میلیارد ریال فراتر رفته است که این عدد  نسبت به دو سال گذشته نزدیک به ۱۹۳ درصد بیشتر است. گفتنی است شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور از حیث توان خلق سود اقتصادی و حاشیه سود در سال جاری در میان رقبا و فعالان صنایع معدنی و فلزی کشور بهترین عملکرد را از خود به ثبت رسانده است. بر اساس ارزیابی و مقایسه صورت‌های مالی در نیمه نخست سال جاری، حاشیه سود عملیاتی «کنور» ۴۶ درصد و حاشیه سود خالص این شرکت نیز حدود ۴۹ درصد بوده که این میزان  نسبت به همه بازیگران حلقه‌های بالادستی زنجیره فولاد ایران بیشتر است؛ موضوعی که بر بهره‌وری و کارآیی بالای فرایندهای تولید و ارزش‌آفرینی این شرکت دلالت دارد.

گفتنی است شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور بر اساس ارزیابی صورت‌ گرفته در کل گروه هلدینگ «ومعادن»، در ۶ ماهه نخست سال ۱۴۰۳ برای نخستین بار موفق به  کسب رتبه نخست در چهار شاخص رشد تولید، رشد مقدار فروش، رشد ارزش فروش و افزایش نرخ فروش در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته و همچنین سنوات گذشته شده است. «کنور» همچنین در ارزیابی حاکمیت شرکتی ناشران پذیرفته‌ شده در بورس اوراق بهادار تهران، موفق به کسب امتیاز کامل ۱۰۰ شد. گفتنی است در این ارزیابی تنها دو شرکت معدنی و فلزی موفق به دریافت نمره کامل شدند.

برایند مسیر رشد، شکوفایی و تعالی «کنور» که این شرکت را به الگویی برای کارآمدی، بهره‌وری و توسعه پایدار و متوازن تبدیل ساخته، متاثر از نگاه توسعه‌محور و متعالی جاری در مدیریت و رهبری این شرکت رقم خورده است. در واقع، راهبردها و استراتژی‌های حاکم بر این شرکت تلاش دارند تا ضمن به بلوغ رساندن فرایندهای جاری سازمانی، توازن مناسبی را به فعالیت‌ها و اقدامات توسعه‌ای ببخشند؛ به گونه‌ای که هم‌سو با افزایش ظرفیت و تولید خطوط کنسانتره و گندله‌سازی، هم زیرساخت‌های مورد نیاز برای تولید مهیا شود و هم فعالیت‌های مربوط به توسعه اکتشافات ذخایر سنگ‌آهن و استخراج از معادن به بهترین شکل صورت پذیرد.

صبانور بر مدار توسعه و پیشرفت

پروژه‌های توسعه صنعتی شرکت صبانور در حال حاضر شامل طرح احداث کارخانه تولید کنسانتره ۲٫۵ میلیون تنی گلالی، احداث کارخانه گندله‌سازی یک میلیون تنی بیجار (با سهم ۱۰۰ درصدی)، احداث کارخانه احیا مستقیم ۱٫۶ میلیون تنی بیجار (سهم ۳۰ درصدی) و احداث کارخانه فولاد و نورد یک میلیون تنی قروه (سهم ۳۰ درصدی) می‌شوند. در زمینه  توسعه معدنی نیز شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در حال حاضر انجام حفاری‌های اکتشافی در فاز اکتشاف تفصیلی و تکمیلی و پروژه اکتشاف محدوده‌های مزایده‌ای بوکان، سیرجان و یزد را در دستور کار دارد. همچنین این شرکت در هفته‌های اخیر موفق به اصلاح پروانه‌های بهره‌برداری معادن باباعلی، شهرک و گلالی و نیز دریافت گواهی کشف معدن ظفر آباد شده است. گفتنی است بر اساس آخرین گواهی کشف معدن گلالی، ذخیره قطعی این معدن در حدود ۱۳۱٫۱ میلیون تن با عیار میانگین ۴۰٫۶ درصد برآورد شده است.

شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور همچنین علاوه بر موارد یاد شده، پروژه ژئومتالورژی شهرک و طرح شناسایی و پی‌جویی منابع معدنی در شعاع ۵۰ کیلومتری از معادن صبانور را دنبال می‌کند. علاوه‌براین، یکی از اقدامات نوآورانه شرکت صبانور در حوزه توسعه اکتشافات، تکمیل فاز اول و دوم اکتشافی و انجام بخشی از فاز سوم اکتشاف مواد پرتوزا و عناصر همراه (سرب-روی) در بلوک‌های A، D و E منطقه کوهبنان-راور و اکتشاف تفصیلی بلوک C به شمار می‌آید که زمینه ورود این شرکت را به حوزه تولید عناصر استراتژیک فراهم می‌کند.

البته شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور در برنامه‌ریزی‌های مسیر توسعه خود، علاوه بر زنجیره ارزش و خطوط تولید، به موضوع توسعه زیرساختی نیز توجه ویژه‌ای داشته است. تامین و ساخت لوله‌های فولادی پروژه احداث خط انتقال آب مجتمع شهرک، مطالعات اتصال به شبکه جهت تامین برق خطوط تولید، مطالعات خط لوله و تاسیسات وابسته جهت انتقال آب به کارخانه کنسانتره گلالی و امکان‌سنجی فنی و اقتصادی جهت تامین برق مورد نیاز واحدهای تولیدی، از جمله اقدامات این شرکت در مسیر بهبود و ارتقای زیرساخت‌های مورد نیاز تولید به شمار می‌آیند. در واقع به جرات می‌توان گفت نگاه توسعه‌ای فراگیری که در شرکت صبانور رقم خورده است، بستر مناسبی را برای نقش‌آفرینی پررنگ‌تر این شرکت در اقتصاد و صنعت ایران فراهم می‌‌کند و به این ترتیب، زمینه تداوم روند توسعه تولید و رشد سودآوری در این شرکت متعالی ایجاد شود.

دیدگاهتان را بنویسید