259274

تولید دو میلیون تن سازه فولادی در سال

دنیای معدن: نائب رئیس انجمن صنفی سازه‌های فولادی ایران گفت: سالانه ۴ میلیون تن ظرفیت تولید در سازه‌های فولادی در کشور وجود دارد، اما حدود دو میلیون تن در سال تولید می‌کنیم.

به گزارش دنیای معدن، احمد کرمی راد ؛ درباره افزایش ظرفیت تولید سازه‌های فولادی افزود: امروز با ظرفیت تولید ۴ میلیون تنی سازه فلزی، ما سکان دار رتبه نخست تولید سازه با اختلاف بسیار زیاد در منطقه خاورمیانه هستیم. 

وی اضافه کرد: ۴ میلیون تن ظرفیت تولید به ما قدرت می‌دهد که حدود ۸ تا ۱۰ میلیارد دلار کالا با ارزش صادراتی تولید کنیم که می‌تواند در این شرایط اقتصادی، برای چرخه تولید کشور و سازه‌های فولادی مفید باشد. 

نائب رئیس انجمن صنفی سازه‌های فولادی ایران با بیان اینکه در سال‌های طولانی نقش و رسالت خود را به عنوان بازوی فولادی کشور ایفا کردیم گفت: در وزارت صمت در توسعه صنایع غذایی، سیمانی، فولاد و مس گام‌های موثری برداشتیم که اگر تولیدکنندگان سازه‌ها نبودند شاهد این حجم از توسعه نبودیم. 

وی افزود: برای طرح‌های مختلف وزارت نفت از جمله پارس جنوبی و توسعه پالایشگاه ها‌، پترو شیمی، میعانات گازی و خطوط انتقال، سازه‌های فلزی مورد نیاز را با بالاترین و بهترین کیفیت قابل رقابت با استاندارد‌های اروپایی، تولید می‌کنیم. 

کرمی راد ادامه داد: در حوزه وزارت نیرو نیز همه سازه‌های مورد نیاز توسعه نیروگاه‌ها و سدها، تجهیزات و ماشین آلات و سازه‌های فلزی، پست‌های برق و شبکه‌های انتقال کاملا داخلی سازی می‌شوند. 

وی گفت: سازه‌های فولادی مورد نیاز در پل سازی و جاده سازی اعم از همه پل‌های مورد نیاز جاده‌ها و ریل‌ها به دست متخصصان و تولیدکنندگان داخلی، ساخته می‌شود؛ درمورد مسکن هم گام‌های مهمی برداشتیم. به طور نمونه ساختمانی با ۲۵ هزار متر مربع را در ۶۰ روز ساختیم و تحویل دادیم.

نائب رئیس انجمن صنفی سازه‌های فولادی ایران افزود: امیدواریم از این طرح‌ها و الگو‌هایی که برای توسعه مسکن ارائه کرده‌ایم مسئولان استقبال کنندتا بتوانیم در این حوزه به مردم کمک کنیم و سبد سازه‌های فولادی در مسکن مردم نیز توسعه پیدا کند؛ با طرح‌های ارائه شده، می‌توانیم حداقل در طول سال، صد هزار مسکن مستحکم و ایمن در این صنعت بسازیم.

وی گفت: ما اکنون در حوزه صادرات به دلیل تحریم‌ها و نبود ساز وکار حمایتی از سوی دولت و وزارت امور خارجه، محدودیت‌های بسیاری داریم، اما در تولید سازه، از ۴ میلیون تن ظرفیت تولیدی که در کشور وجود دارد حدود دو میلیون تن در سال تولید می‌کنیم که آن هم بامعضلات بسیاری مانند ناتوانی در تامین مواد اولیه و صنایع فولادی بالادستی مواجه هستیم. 

کرمی راد درباره تعامل تولیدکنندگان سازه‌های فولادی با فولادسازان بالادستی افزود: ما یک نقطه عطفی با فولاد ساز‌ها داریم، در این خصوص از دولت و نهاد‌های نظارتی کمک خواستیم که به یاری این زنجیره بیایند و این شیوه عرضه فولاد به صنایع پایین دستی را به نفع مردم و اقتصاد کشور اصلاح کنند. 

وی گفت: در ماه گذشته، یکی از فولاد سازان ۲۴۰ هزار تن فولاد را در بورس کالا با قیمت پایه ۲۶ هزار تومان عرضه کرد، وقتی قیمت پایه در بورس مشخص می‌شود به این معنی است که آن شرکت همه هزینه‌های بالاسری و سود متصور را ارزیابی کرده و به این قمیت پایه رسیده است تا این کالا را در بورس عرضه کند. 

نائب رئیس انجمن صنفی سازه‌های فولادی ایران افزود:، اما وقتی این کالا با ۲۶ هزار تومان به بورس می‌آید و رقابت می‌شود در نهایت ۳۲ تا ۳۵ هزار تومان به فروش می‌رسد به طور مسلم آن فولاد ساز با این قیمت رقابتی، ۳۵ تا ۴۰ درصد سود کاذب به دست می‌آورد؛ بنابراین از ما حمایتی نمی‌شود در نتیجه قیمت کالای نهایی افزایش می‌یابد، یعنی وقتی قیمت مواد اولیه رشد می‌کند، تولیدکننده نیز قیمت نهایی را بر اساس قیمت مواد اولیه تعیین می‌کند. 

کرمی راد با بیان اینکه ضروری است دولت بازرسی و نظارت جدی در این حوزه داشته باشد و نحوه عرضه کالا در بورس کالا اصلاح شود، افزود: حتی ما برای ۲۶ هزار تومان قیمت پایه فولاد، حرف داریم، اعتقاد داریم که نرخ فولاد برای مصرف کننده داخلی، حداکثر باید ۱۵ تا ۱۷ هزار تومان باشد بنابراین در محاسبات نسبت به قیمت ۲۶ هزار تومان هم پاسخی نداریم. دلیل اش این است که تولید فولاد از معدن تا شمش با یارانه دولتی انجام می‌شود. 

نائب رئیس انجمن صنفی سازه‌های فولادی ایران گفت: آیا این گونه عرضه با منافع ملی و مردم منطبق است؟ این بزرگترین مشکلی است که میان تولیدکنندگان سازه‌های فولادی با تولیدکنندگان بالادستی فولادی وجود دارد، بنابراین فولاد سازان بالادستی با سود سرشاری که از نحوه عرضه و تولید دارند، تا حاکمیت و دولت ورود نکند هیچ وقت با ما برای تعامل بر سر یک میز نمی‌نشینند و مذاکره نمی‌کنند.

 

دیدگاهتان را بنویسید