262852

ریل، بستر ورود فناوری صنعت زیرساخت است

دنیای معدن: در ادامه سیاست‌های دولت برای توسعه حمل‌ونقل پایدار و جذب سرمایه‌گذاری در زیرساخت‌های حیاتی کشور، وزیر راه و شهرسازی در مراسم امضای تفاهم‌نامه‌ای به ارزش ۶۴ همت در حوزه ریلی، ضمن تأکید بر جایگاه تاریخی و راهبردی راه‌آهن در ایران، از ریل به‌عنوان بستری برای ورود فناوری به صنعت زیرساخت یاد کرد و از تلاش مستمر دولت برای تسهیل مسیر سرمایه‌گذاری با همراهی مجلس خبر داد.

به گزارش دنیای معدن ، وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امروز بیش از ۶۰ همت در حمل‌ونقل ریلی سرمایه‌گذاری شده است، گفت: دولت فقط در تسریع و تسهیل فرایندها اقدامات لازم را انجام داده است و به‌طور قطع ما با حمایت اعضای کمیسیون عمران و مجلس شورای اسلامی به دنبال تسهیل‌گری بیشتر در سرمایه‌گذاری هستیم.

فرزانه صادق، وزیر راه و شهرسازی در آیین امضای تفاهم‌نامه نهایی سرمایه‌گذاری به ارزش ۶۴ همت در حوزه حمل‌ونقل و تأمین بیش از ۲۰۰۰ واگن باری و مسافری اظهار کرد: طی چند ماه گذشته و در جلساتی در حوزه‌های ریلی، جاده‌ای، بنادر، هوایی و مسکن، بر توجه ویژه به بخش خصوصی تأکید داشته‌ام و گام به گام این مسیر را پیش می‌بریم.

وی با اشاره به پیشینه و هویت راه‌آهن در تاریخ ایران که به بیش از ۱۰۰ سال قبل بازمی‌گردد، بیان کرد: ریل، بستر ورود فناوری صنعت زیرساخت بوده است و همواره با مردم این سرزمین ارتباط صمیمی برقرار کرده و خدمات عمومی مدرن نیز در کنار آن شکل گرفته است.

فرزانه صادق با اشاره به مزیت‌های توسعه حمل‌ونقل ریلی بیان کرد: سرمایه‌گذاری و توسعه حمل‌ونقل ریلی، به‌غیر از اینکه باعث صرفه‌جویی چشم‌گیری در مصرف سوخت و معادل ۳۵ سی‌سی به ازای هر تن کیلومتر می‌شود، دوست‌دار محیط‌زیست است و به کاهش آلودگی هوا کمک می‌کند.

وزیر راه و شهرسازی با اشاره به کلیدواژه «پیگیری» که از سوی رهبری عنوان شده است، تأکید کرد: باید تکمیل کریدورهای ریلی و رفع گلوگاه‌ها در اولویت قرار گیرد.

فرزانه صادق یادآور شد: در کمیسیون‌های مشترک اقتصادی که با محوریت وزارت راه و شهرسازی تشکیل می‌شود، پروژه‌هایی همچون مسیر ریلی شرق به غرب با ترکیه، بصره به خانقین با عراق، و رشت-آستارا با روسیه به‌طور هفتگی مورد پیگیری قرار دارند.

وی تصریح کرد: تکمیل کریدورها در توسعه پایدار ترانزیت بسیار مهم است که مورد تأکید رهبری و رئیس‌جمهور است.

وزیر راه و شهرسازی به برنامه‌ریزی برای تجهیز، به‌روزرسانی و نوسازی ناوگان ریلی اشاره کرد و گفت: این برنامه‌ها با پشتیبانی بخش خصوصی در ساخت و کمک به واردات ناوگان در حال انجام است.

صادق به ضرورت پشتیبانی از سرمایه‌گذاری در حمل‌ونقل اشاره کرد و گفت: اگر قرار است جهشی در اقتصاد ایران رخ دهد، در حوزه حمل‌ونقل و ترانزیت ریلی است، به دلیل پایداری، ارزان بودن و کاهش زمان.

وزیر راه و شهرسازی با بیان اینکه امروز بیش از ۶۰ همت در حمل‌ونقل ریلی سرمایه‌گذاری شده است، گفت: دولت فقط در تسریع و تسهیل فرایندها اقدامات لازم را انجام داده است و به‌طور قطع ما با حمایت اعضای کمیسیون عمران و مجلس شورای اسلامی به دنبال تسهیل‌گری بیشتر در سرمایه‌گذاری هستیم.

صادق در پایان گفت: ضمن توجه به تولیدات داخل، امید است تا پایان امسال یکایک تفاهم‌نامه‌هایی که طی ماه‌های اول سال منعقد می‌شوند، تا پایان سال شاهد عملیاتی شدن آن‌ها باشیم

 

دیدگاهتان را بنویسید