سرمایهگذاری ۱۰ میلیارد یورویی شرکت ملی مس در قالب طرح «کیمیا»
دنیای معدن: به صورت جامع و بهروز در سیستم پیاده کنیم مشکلات خوردگی حل میشود.
وی یادآور شد: با اجرای صحیح برنامه خوردگی در صنعت مس میتوانیم دستاوردهای زیادی ازجمله افزایش تولید، بهرهوری و ایمنی داشته باشیم. این همایش فرصتی استثنایی برای متخصصان و فعالان در این زمینه و همکاران ما در صنعت مس است که در فضای تعاملی و تخصصی تجریبات خود را در میان بگذارند.
در کل فرایند تولید، درگیر مسئله خوردگی هستیم
معاون بهرهبرداری مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز در این همایش گفت: روزانه ۳۵۰ تا ۳۷۰هزار تن استخراج معدن داریم که حدود ۱۰۰هزار تن سنگ سولفوری مس را استخراج و به کارخانجات تغلیظ ارسال میکنیم. این حجم از عملیات معدنکاری با اینکه در کارخانجات تغلیظ ۲۴۰۰تن روزانه کنسانتره مس تولید کنیم، معادل میشود.
مهندس علی فاضلی با بیان اینکه بهازای هر تن استخراج سنگ معدن، سه مترمکعب آب لازم است، افزود: درواقع ۳۵۰هزار مترمکعب روزانه آب جابهجا میشود. وقتی صحبت از آب میکنیم به معنای دوغاب است که میتواند اسیدیته باشد که در تماس با تجهیزات از سازههای اصلی گرفته تا تجهیزات کارخانه را تحت تاثیر قرار دهد.
وی با بیان این مطلب که در کل فرایند معدن تا پایان تولید کاتد، درگیر مسئله خوردگی هستیم، خاطرنشان کرد: در ذوب نیز روزانه نزدیک به ۶۵۰تن آند بلیستری تولید میشود که در این کارخانه نیز با مسئله خوردگی روبهرو هستیم. در کارخانه اسید سولفوریک نیز باید الزامات برقرار شود. کارخانجات پالایشگاه و لیچینگ نیز برای تولید کاتد بخش زیادی از این فرایند را با اسید سولفوریک انجام میدهند که اینجا نیز با مسئله خوردگی روبهروییم.
راهاندازی کمیته مدیریت خوردگی در مجتمع مس سرچشمه
مدیر امور آمورش و توسعه شایستگی مجتمع مس سرچشمه رفسنجان نیز با اشاره به برنامهریزی برگزاری این همایش از اردیبهشتماه سال جاری، گفت: محورهای این همایش از خط تولید، امور خدمات فنی- مهندسی، سازه و کارخانه گرفته و به استادان انتقال داده شد، هدف این است مباحث این همایش مرتبط با صنعت و تولیدمحور باشد.
مهندس ابراهیمنژاد افزود: هر آنچه فکر میکردیم در زمینه خوردگی میتوانستیم در سال جاری انجام دهیم، در زمینه آموزش انجام شده که یکی این همایش دوروزه است که با حمایتهای مدیریت و معاونان محترم مجتمع برگزار شده است.
وی با اشاره به راهاندازی کمیته مدیریت خوردگی در مجتمع، یادآور شد: این کمیته که متشکل از کارکنان کارخانه است، میتواند بسیار کمککننده است تا بتوانیم هزینههای ناشی از خوردگی را کنترل کنیم.
وی افزود: در سال آینده کار را در زمینه خوردگی قویتر دنبال خواهیم کرد و برای این همایش، مقالاتی را از سراسر دنیا خواهیم گرفت تا به راهکار برسیم.
گفتنی است، در این همایش هفت جلد کتاب مدیریت خوردگی مرتبط با مجتمع مس سرچشمه رفسنجان رونمایی شد.
همایش دوروزه «مدیریت خوردگی هوشمند در صنعت مس» با برگزاری کارگاههای تخصصی ادامه یافت که این نشستها فردا چهارشنبه نیز ادامه خواهد داشت.
محورهای این همایش، مرور آخرین تحولات مدیریت خوردگی در جهان، بررسی زیرساختهای مدیریت خوردگی در صنعت مس، فناوریهای دیجیتال برای نظارت و ایمنی تجهیزات و سازهها در صنعت مس هستند.
استادان برجستهای همچون پروفسور «محمدعلی گلعذار» رئیس انجمن خوردگی ایران، پروفسور «ابراهیم حشمت دهکردی» نایبرئیس انجمن جوشکاری و آزمایشهای غیرمخرب ایران، پروفسور «ابوالقاسم دولتی» استاد خوردگی دانشگاه صنعتی شریف و دکتر «هادی بیرامی» بازرس خوردگی و حفاظت کاتدی قاره اروپا، ازجمله سخنرانان پنلهای این همایش هستند.
دیدگاهتان را بنویسید