234683

اسدالله فرشاد در گفتگوی اختصاصی با دنیای معدن مطرح کرد:

تولید فولادهای آلیاژی ضروری است/اقدامات مناسبی در حوزه صنعت کشور انجام شده است

دنیای معدن- صبا نمایشی: مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان با اشاره به اینکه پیش از انقلاب سالیانه حدود ۱.۵ میلیون تن ظرفیت تولید فولاد در کشور وجود داشت گفت: در چهار دهه اخیر راه رشد طولانی در اکتشافات، استخراج، معدن کاری، سرمایه گذاری، تولید، ساخت کارخانجات بزرگ و غیره طی شد و از نظر اشتغال، تامین نیاز داخلی و توسعه بازارهای صادراتی گام های بزرگی برداشته شد.

اسدالله فرشاد در گفتگو با خبرنگار دنیای معدن اظهار داشت:  با توجه به قابلیت‌هایی که صنعت فولاد در درآمدزایی، خلق ارزش افزوده و اشتغالزایی دارد، می‌تواند موتور محرک صنعتی کشور باشد و کشور را از وابستگی به نفت نجات دهد.

به گفته وی، مطابق آمارها، امروز هر یک دلار ارزش افزوده در صنعت فولاد، به‌طور متوسط بیش از ۲.۵ دلار ارزش افزوده در صنایع مصرفی آن ایجاد می‌کند همچنین نیمی از فولاد تولیدی در صنعت ساختمانی، ۱۲ درصد در صنعت خودروسازی و ۱۶ درصد در تجهیزات مکانیکی استفاده می شود.

فرشاد ادامه داد: با این حال این صنعت پس از پنج دهه فعالیت و توسعه بخش فولادهای عمومی، امروز نیازمند پوست‌اندازی و حرکت در مسیری جدید است که از آن به گام دوم توسعه صنعت فولاد یاد می‌شود.

وی تاکید کرد: اگر خواهان آن هستیم که جریان تجارت و بازرگانی فولاد یک جریان مستمر بوده و از تحریم‌ها و تکانه‌های خارجی و سایر مسائل داخلی و بین‌المللی دچار آسیب نشویم، باید به سمت تولید فولادهای باکیفیت حرکت کرد.

فرشاد خاطرنشان کرد: امروز فولادهای مهندسی، مخصوص، آلیاژی و کیفی، در دسته فولادهای پیشرفته با ارزش افزوده بالا قرار می‌گیرد که مطابق آمارها از مجموع بیش از یک میلیارد و ۹۰۰ میلیون تن تولید فولاد جهان در سال ۲۰۲۱، حدود ۱۲ درصد آن را فولادهای با ارزش افزوده بالا تشکیل می‌دهد.

وی تاکید کرد: در سال ۱۴۰۰ از حدود ۳۰ میلیون تن فولاد کشور نزدیک به ۶۰۰ هزار تن آن را تولید فولادهای با ارزش افزوده بالا تشکیل داد و به نظر می رسد هنوز آن طور که باید مهیای این مسیر نشده‌ایم.

مدیرعامل شرکت آهن و فولاد غدیر ایرانیان تصریح کرد: در تولید فولادهای با ارزش افزوده بالا، سطح فناوری و برخورداری از تجهیزات تکنولوژیک بسیار مهم است همچنین جایگزینی سیستم‌های جدید مورد نیاز در بخش ‌های فولادسازی، عملیات حرارتی، فناوری های جدید کنترل کیفی، تجهیزات ذوب در خلا و غیره که برای تولید این دسته از فولادها مورد نیاز است، سایر مواردی هستند که از نظر سرمایه‌گذاری و ایجاد مناسبات تولید این فولادها مورد توجه ویژه قرار بگیرند.

وی اظهار داشت: ارتقای سطح مهارت نیروی انسانی، آشنا کردن آنان با فناوری‌های نوین، ارتقای بخش مهندسی و نظارت بر فرآیند تولید فولادهای پیشرفته، تامین نیازهای بلندمدت فولادهای مخصوص، استمرار تقاضای بلندمدت بازار و تحقق پایدار سهم بازار، بازارسازی‌های نوین و حضور متمایز در بازارهای جهانی از دیگر مسائل مهم صنعت فولاد است.

فرشاد این نوید را داد که صنعت فولاد کشور در حال تحول است و تلاش داریم هزینه و کیفیت فولاد را بهبود ببخشیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید