دانشمندان چینی ذخایر عظیم لیتیوم را در منطقه اورست کشف کردند
دنیای معدن- بلومبرگ: یک نشریه علمی رسمی در چین آنچه را که زمین شناسان اکتشاف غیر منتظره لیتیوم در همان منطقه کوه اورست نامیده اند، جار زده است.
به گزارش دنیای معدن، به گفته ScienceNet.cn، وبسایتی که توسط آکادمی علوم چین یا CAS پشتیبانی میشود، این معدن سنگ سخت، پتانسیل میزبانی سومین معدن بزرگ لیتیوم در نوع خود در چین را دارد. این کوه در 3 کیلومتری قله Qiongjiagang در مرتفع ترین کوه جهان قرار دارد.
مطمئناً، این اکتشافی است که در مراحل اولیه قرار داد و مقادیر فراوانی از ذخایر معدنی جهان وجود دارند که امیدوارکننده به نظر می رسند، اما در نهایت قابل برداشت نیستند.
اما جهان برای تامین تقاضای فزاینده در وسایل نقلیه الکتریکی و ذخیره انرژی به مقادیر زیادی از منابع جدید لیتیوم نیاز دارد و برای چین، یافتن منابع داخلی بادوام خوشایند خواهد بود، زیرا این کشور بیش از 70 درصد از منابع خود را وارد می کند و به نوعی متکی به واردات است، حتی در حالی که بر تولید جهانی باتری تسلط دارد.
منبع تازه کشف شده نوعی سنگ لیتیوم دار به نام اسپودومن (spodumene) است که یک جایگزین برای دریاچه های شورابهای است که صرفا عرضه در چین و آمریکای جنوبی را به خود اختصاص داده بود.
به گفته زمین شناسان CAS، ذخایر این سنگ در فلات کینگهای-تبت می تواند 1.0125 میلیون تن اکسید لیتیوم را در خود جای دهد.
بر اساس این گزارش، این پروژه هنوز در نخستین مرحله از چهار مرحله است و آخرین مرحله آن اکتشاف کامل برای دستیابی به یک طرح معدنی دقیق است.
به گفته کارشناسان ذکر شده، این سایت معدنی بالقوه نیز از ذخایر طبیعی کوه اورست دور است و دارای ارتباطات حمل و نقل مناسبی است.
توجه رسانهها به این ماده معدنی به دلیل افزایش قیمتهای لیتیوم در میان عرضههای محدود، وجود دارد. قیمت کربنات لیتیوم در سال گذشته بیش از 400 درصد در چین و در سال 2022 تاکنون نزدیک به 50 درصد افزایش یافته است.جعفری طهرانی
دیدگاهتان را بنویسید