260045

«آلومینا»، قلب تپنده صنعت آلومینیوم در کشور

دنیای معدن: روز دوشنبه اول بهمن ماه 1403، جلسه معارفه عرضه سهام شرکت آلومینای ایران با نماد بورسی «آلومینا» در محل سالن همایش شرکت بورس اوراق بهادار تهران با حضور سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

 

روز دوشنبه اول بهمن ماه ۱۴۰۳، جلسه معارفه عرضه سهام شرکت آلومینای ایران با نماد بورسی «آلومینا» در محل سالن همایش شرکت بورس اوراق بهادار تهران با حضور سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران برگزار شد.

به گزارش دنیای معدن از فلزات‌آنلاین، دکتر حمیدرضا بادکوبه، سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران در این نشست اظهار داشت: شرکت آلومینای ایران به عنوان تنها تولیدکننده آلومینیوم در کشور شناخته می‌شود که از زنجیره کامل تولید این فلز استراتژیک (از بوکسیت تا پودر آلومینا و شمش آلومینیوم) برخوردار است. ظرفیت اسمی تولید پودر آلومینا در مجموعه ما سالیانه ۲۸۰ هزار تن است که به طور واقعی موفق به تولید ۲۲۰ هزار تن از این ماده اولیه شده‌ایم. میزان ظرفیت اسمی تولید شمش آلومینیوم شرکت نیز ۳۶ هزار تن بوده که در پایان ۹ ماهه امسال، توانسته‌ایم ۲۵ هزار و ۲۱۵ تن از این محصول را تولید کنیم و به سود خالص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی دست پیدا کنیم.

وی ضمن اشاره‌ای کوتاه به تاریخچه شرکت آلومینای ایران، عنوان کرد:  با توجه به نیاز مبرم کشور به پودر آلومینا به عنوان ماده اولیه تولید شمش آلومینیوم و شناسایی معادن بوکسیت جاجرم و همچنین بر اساس مطالعات فنی و اقتصادی به عمل آمده، احداث کارخانه‌ای با ظرفیت اسمی ۲۸۰ هزار تن آلومینا از سال ۱۳۷۱ آغاز شد. در ادامه پس از مراحل نصب و پیش‌راه‌اندازی، بهره‌برداری آزمایشی کارخانه در سال ۱۳۸۱ و بهره‌برداری نهایی تولید آلومینا از بوکسیت جاجرم در سال ۱۳۸۲ آغاز شد.

افقی روشن در انتظار شرکت آلومینای ایران

سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران در ادامه به چشم‌انداز تنها تولیدکننده پودر آلومینا در ایران و خاورمیانه در افق ۱۴۱۰ اشاره کرد و افزود: شرکت آلومینای ایران در افق ۱۴۱۰ خود دستیابی به ذخیره معدنی ۵۰ میلیون تن بوکسیت، استخراج یک میلیون تن بوکسیت پرعیار، استخراج یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن بوکسیت شیلی، کائولنی و کم‌عیار، تولید ۷۵۰ هزار تن پودر آلومینا (فرایند بایر ۲۵۰ هزار تن و فرایند سینترینگ، فاز اول ۲۰۰ هزار تن و فازهای بعدی ۳۰۰ هزار تن)، تولید ۳۰ هزار تن محصولات ویژه، تولید ۱۲۰ هزار تن شمش آلومینیوم و تولید ۱۰۰ هزار تن سود کاستیک را هدف‌گذاری کرده است.

دکتر بادکوبه در خصوص استراتژی‌های محوری شرکت آلومینای ایران، عنوان کرد: ما استراتژی‌های خود را بر مبنای ارتقای عملکرد اقتصادی شرکت و رضایت ذی‌نفعان کلیدی، توسعه اکتشاف، استخراج و تامین پایدار بوکسیت، توسعه ظرفیت تولید آلومینا، توسعه ظرفیت تولید شمش آلومینیوم، توسعه محصولات جدید با ارزش افزوده بالاتر و توسعه و هوشمندسازی زیرساخت‌های آب، انرژی، IT و تولید مواد مصرفی تبیین کرده‌ایم.

به گفته وی، ترکیب سهام‌داران شرکت آلومینای ایران شامل سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو) به میزان ۸۱٫۴۲ درصد و بانک رفاه کارگران به میزان ۱۸٫۵۸ درصد است.

سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران با بیان اینکه در پایان آذر ماه ۱۴۰۳، موفق به سودآوری خالص یک هزار و ۵۰۰ میلیارد تومان شدیم، تصریح کرد: در پایان ۹ ماهه ۱۴۰۳، تولید ۱۷۲ هزار و ۸۵۸ تن پودر آلومینا، ۲۹۹ هزار و ۶۴۰ تن هیدرات ویژه و ۲۵ هزار و ۲۱۵ تن شمش آلومینیوم را محقق کردیم و به دنبال توسعه تولید خود تا پایان سال جاری هستیم.

به دنبال تامین پایدار برق «آلومینا» هستیم

دکتر بادکوبه ضمن اشاره به اهمیت تامین پایدار برق در کارخانه‌های تولید شمش آلومینیوم، خاطرنشان کرد: با توجه به ناترازی برق ایجاد شده در کشور، تامین پایدار این حامل انرژی را در دستور کار قرار دادیم و قرارداد احداث نیروگاه خورشیدی با ظرفیت ۶۰ مگاوات را منعقد کردیم. در حال حاضر زمین احداث این نیروگاه، مشخص و کلیه مجوزهای لازم از بخش‌های مختلف اخذ شده است؛ ضمن اینکه در روز پایانی دی ماه سال جاری، تست مکانیک خاک آن نیز با موفقیت انجام شد. این نیروگاه در چهار مرحله، هر یک به میزان ۱۵ مگاوات به بهره‌برداری خواهد رسید. از طرفی، تمهیدات لازم در زمینه تامین پایدار آب مورد نیاز را ضمن احداث سد خاکی در بالادست کارخانه اندیشیده‌ایم و به دنبال خرید پساب جاجرم در همین راستا هستیم.

وی در بخش دیگری از سخنان خود به عرضه ۱۰۰ درصدی محصولات شرکت آلومینای ایران در بازار داخلی اشاره کرد و یادآور شد: ما تمام محصولات شرکت را در بورس کالای ایران عرضه می‌کنیم و فعالیتی در حوزه صادرات نداریم؛ ضمن اینکه تامین ارز شرکت با نرخ آزاد است و در تلاش هستیم مشکلات ارزی خود را با همکاری مسئولان بانک مرکزی در ماه‌های آینده رفع کنیم.

سرپرست و رئیس هیئت مدیره شرکت آلومینای ایران در پایان ضمن تاکید بر اینکه «آلومینا» از توانمندی‌های بسیاری در تمامی حوزه‌های تولید برخوردار است، از کشف دو ذخیره معدنی جدید طی چند روز اخیر توسط این شرکت خبر داد و آینده روشنی را پیش روی شرکت آلومینای ایران با برآورد تحقق سود خالص حدود دو هزار و ۵۰۰ میلیارد تومانی در پایان سال جاری متصور شد.

انتهای پیام//

 

دیدگاهتان را بنویسید