مدیر اجرایی طرح احیا معادن کوچک مقیاس خبر داد:
بازگشت ۶۷۰ معدن به چرخه تولید
دنیای معدن- مدیر اجرایی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس گفت: از ابتدای اجرای طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس تا پایان شهریورماه امسال ۶۷۰ معدن کوچک احیا شد و به چرخه تولید بازگشت.
به گزارش دنیای معدن، «سید رضا عظیمی» امروز (دوشنبه) در گفت وگویی افزود: از ابتدای آغاز طرح تا پایان شهریورماه امسال، شناسایی، پایش و اولویت بندی هفت هزار معدن، محدوده معدنی (اعم از پروانه اکتشاف و گواهی کشف) و محدوده های مزایده ای بر اساس مزیت نسبی هر استان انجام شد.
دبیر شورای هماهنگی طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس اضافه کرد: از این تعداد بر روی یک هزار و ۷۱۳ معدن اقدام کلینیکی انجام و راه حل ارائه شد که در مجموع ۶۷۰ معدن احیاء و توسعه یافته، همچنین حمایت و توسعه ۱۵ واحد فرآوری در سطح کشور از اقدامات طرح است.
وی خاطرنشان کرد: از دیگر اقدامات طرح در راستای فعال سازی معادن، اجرای پروژه های زیرساخت مورد نیاز معادن با حمایت مجری طرح زیربناهای لازم ایمیدرو، انعقاد ۳۷ تفاهم نامه سرمایه گذاری، علمی- پژوهشی و دانش بنیان، معرفی ۶۲ پرونده به صندوق بیمه سرمایه گذاری فعالیت های معدنی برای اخذ تسهیلات (که ۲۳ طرح در حال پیگیری و صدور بیمه نامه است) و حمایت از هشت استارتاپ معدنی، قابل ذکر است.
عظیمی تاکیدکرد: ایمیدرو این طرح را با هدف تامین خوراک برای صنایع معدنی مصرف کننده مواد معدنی، افزایش تولید و تکمیل زنجیره محصولات و توسعه و ایجاد اشتغال پایدار از ابتدای سال ۹۸ در راس برنامه های جاری لحاظ کرده و به صورت مستمر و طی جلسات تخصصی اقدامات و عملکرد این طرح با حضور ریاست هیات عامل ایمیدرو پایش می شود.
اقدامات انجام شده در نیمه نخست امسال
وی گفت: گزارش ۶ ماهه طرح احیاء حاکی از پایش بیش از چهار هزار محدوده معدنی در ۲۱ استان هدف بر اساس آمار و اطلاعات اخذ شده از وزارت صنعت، معدن و تجارت است.
عظیمی بیان داشت: با همکاری کارگروه استانی طرح احیاء، بر روی بیش از ۲۵۰ معدن اقدامات کلینیکی شامل رفع موانع اداری، سرمایه گذاری، معارضان محلی و غیره انجام شد که بر این اساس در مجموع ۲۷۱ معدن (با احتساب معادن بازمانده از پارسال) احیاء شده و توسعه یافتند و با توجه به اظهارات کارگروه استانی سازمانهای صنعت، معدن و تجارت به چرخه تولید بازگشتند.
این مسوول با بیان اینکه همه این اقدامات با وجود محدودیت های کرونا انجام شده، خاطرنشان کرد: معادن احیاء و توسعه یافته مذکور در ۶ ماهه نخست امسال پس از فعال سازی نهایی، پتانسیل افزایش اشتغال مستقیم بیش از ۲ هزار نفر و قابلیت افزایش ظرفیت تولید تا یک میلیون و ۴۲۰ هزار تن را دارا هستند.
به گزارش ایرنا، طرح احیا، فعال سازی و توسعه معادن کوچک مقیاس از اواخر سال ۹۶ اجرایی و در سال ۹۸ به عنوان یکی از طرح های اقتصاد مقاومتی مطرح شد.
در سال ۹۸ برای احیا و فعال سازی ۱۵۰ معدن کوچک مقیاس برنامه ریزی و در نهایت ۱۴۶ معدن فعال شد؛ سال گذشته نیز با اینکه احیا ۲۰۰ معدن مبنای کار قرار گرفت، اما در نهایت ۲۵۳ معدن فعال سازی و علاوه بر آن حمایت و توسعه ۱۵ واحد فرآوری نیز انجام شد.
ایران دارای ۶۸ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.
کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره ای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار می رود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می آید.
ایرنا
دیدگاهتان را بنویسید