223646

کشف ۱۳ نوع ماده معدنی جدید در کشور

دنیای معدن: معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت از کشف ۱۳ نوع ماده معدنی جدید در حدود پنج سال گذشته و افزایش تعداد مواد معدنی موجود در کشور به ۸۱ عنصر خبر داد.

به گزارش دنیای معدن، علیرضا شهیدی افزود: در گذشته بر اساس اطلاعاتی که وجود داشت، صحبت از وجود ۶۸ نوع ماده معدنی در کشور بود.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی کشور افزود: با توجه به اینکه در سال های اخیر در بخش های دولتی و خصوصی استفاده از دستگاه هایی که آنالیز بهتری از عناصر معدنی در مقایسه با گذشته انجام می دهند، افزایش یافته، وجود ۸۱ نوع ماده معدنی در کشور به اثبات رسیده است.

وی معتقد است: با توجه به تنوع معدنی و موقعیت خاص زمین شناسی کشور، تعداد عناصر موجود در کشور می تواند به عدد ۸۵ نیز برسد.

شهیدی خاطرنشان کرد: در جدول تناوبی عناصر، ۱۵ عنصر نادر خاکی سبک و سنگین وجود دارد که عناصر نادر خاکی سبک این جدول در کشور شناسایی شده است.

وی ادامه داد: اکنون به دنبال اکتشاف عناصر نادر خاکی سنگین در کشور هستیم که جزو عناصر اقتصادی به شمار می روند.

جزییات این اکتشافات در آینده اعلام خواهد شد.

ایران دارای ۸۱ نوع از انواع مختلف مواد معدنی است. ذخایر اثبات شده سنگ آهن ایران به مقدار ۲.۷ میلیارد تن (هشت دهم درصد کل ذخایر جهان) و ذخایر سنگ معدن مس به مقدار ۲.۶ میلیارد تن (چهار دهم درصد از ذخایر جهانی) است. ایران همچنین دارای ۱۱ میلیون تن روی (چهار درصد از ذخایر جهانی) است.

کل ذخایر اثبات شده معادن ایران در حدود ۶۰ میلیارد تن برآورد شده که با اجرای اولویت نخست اکتشافی کشور در گستره ای به مساحت ۵۰۰ هزار کیلومتر مربع، انتظار می رود به بیش از ۱۰۰ میلیارد تن برسد. از این رو بخش معدن و صنایع معدنی یکی از حوزه های مهم و اثرگذار در تولید و تجارت کشور به شمار می آید.

اطلاعات مربوط به ۱۳ عنصر کشف شده جدید به زودی از طریق مراجع مربوطه اعلام خواهد شد.

پیشتر رییس سازمان زمینه شناسی و اکتشافات معدنی به ایرنا گفت: امروز سعی ما در سازمان زمین شناسی این است که با توجه به اطلاعات بسیار متنوع موجود در این سازمان طی سالیان متمادی، محدوده هایی که ریسک کمتری دارد در اختیار بخش خصوصی قرار داده شود تا پس از سرمایه گذاری بتواند به منافع خود نیز برسد.

شهیدی اظهار داشت: سازمان زمین شناسی از حدود ۲۰ سال پیش تاکنون از لایه اطلاعاتی ژئوفیزیک هوایی برای اکتشاف ذخایر پنهان استفاده می کند و نزدیک به ۶۴۰ هزار کیلومتر خطی برداشت ژئوفیزیک هوایی داشته است.

وی ادامه داد: برای دستیابی به اهداف، نیاز است تا حدود ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر خطی برداشت نیز انجام شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به توقف ژئوفیزیک هوایی در حدود ۲ سال اخیر، خاطرنشان کرد: از اواخر آبان یا اوایل آذرماه یکی از جدیدترین کار های این سازمان در موضوع ژئوفیزیک هوایی در منطقه «دیوان دره» استان کردستان مجدد آغاز خواهد شد و امید می رود به اکتشاف مناسبی در ذخایر پنهان برسیم.

 

دیدگاهتان را بنویسید