عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس: فعال سازی صادرات شرط احیای معادن غیرفعال است
دنیای معدن: عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس گفت: فعال سازی صادرات شرط احیای معادن غیرفعال است؛ به همین خاطر کمیسیون صنایع و معادن مجلس به دنبال ایجاد جهش صادراتی در بین صنایع زیرمجموعه معادن است.
به گزارش دنیای معدن، روح الله عباسپور در گفت وگویی در قزوین با بیان اینکه بیش از 4 هزار معدن ارزشمند کشور راکد و تعطیل هستند، اظهار داشت: وقتی معادن و واحدهای معدنی ما فعال می شوند که صنایع و واحدهای صنعتی پایین دست آنها فعال شده باشند و فعال شدن این صنایع معدنی هم در گرو افزایش فروش محصولات تولیدی آنهاست.
وی اضافه کرد: فعال سازی صادرات شرط احیای معادن غیرفعال است؛ به همین خاطر کمیسیون صنایع و معادن مجلس به دنبال ایجاد جهش صادراتی در بین صنایع زیرمجموعه معادن است. متأسفانه در 8 سال اخیر به ظرفیت صادراتی معادن بیشتر از گذشته کم توجهی شد و ما شاهد یک عقب گرد جدی در حوزه صادرات محصولات معدنی بودیم.
عباسپور با اشاره به نیاز فراوان کشورهای منطقه به محصولات فرآوری شده معادن به ویژه سنگ های ساختمانی ادامه داد: در شرایطی که چینی ها از هزاران کیلومتر دورتر به بازار منطقه ای ما پا می گذارند و سنگ های ساختمانی فرآوری شده خود را به کشورهای عربی می فروشند، ما هنوز در بازاریابی محصولاتمان در این کشورها لنگ می زنیم و بهانه می آوریم که تحریم نمی گذارد صادر کنیم.
وی یادآور شد: البته یکی از رویکردهای مهم مجلس یازدهم تقویت دیپلماسی اقتصادی است و در این حوزه هم به کلی گویی بسنده نکردیم و بنا داریم با اعلام ظرفیت های صادراتی هر کدام از کشورهای همسایه در بخش های مختلف صنعت و معدن این ظرفیت ها را به وزارت خارجه اعلام کنیم تا بر حسب اولویت بندی بتوانیم در چارچوب افزایش تعاملات دیپلماتیک تجاری گام برداریم.
نقش پارتی بازی در غیرفعال شدن معادن استان قزوین
رئیس مجمع نمایندگان استان قزوین در بخش دیگری از این گفتگو با اشاره به غیرفعال بودن بیش از نیمی معادن استان قزوین گفت: متأسفانه در چند دهه اخیر برخی رابطه بازی ها سبب شد که مجوز بهره برداری از معادن به افرادی بدون تخصص و حتی بدون سرمایه داده شود که این کار به نوعی غارت بیت المال محسوب می شود.
عباسپور افزود: به همین خاطر تلاش ما این است که از طریق کمیسیون صنایع و معادن مجلس قوانین حوزه معادن را به روز کنیم تا هر سرمایه گذاری بدون تخصص و کم سابقه ای نتواند جواز بهره برداری از یک معدن را بگیرد و بعد سال ها آن را غیرفعال نگه دارد. چرا که در این شرایط اقتصادی و نیاز جوانان به درآمد و شغل این کار تبعات سنگین اجتماعی دارد.
نماینده آوج و بویین زهرا در مجلس ادامه داد: اعتقاد ما این است که باید شرکت های دانش بنیان و فناوری محور در حوزه معادن و واحدهای معدنی را تقویت کنیم تا بتوان از ظرفیت های پنهان معادن هم برای تولید محصولات دانش بنیان استفاده کرد. ضمن اینکه کارخانجات ما هم باید تلاش کنند تا مواد و متریال جدید صنعتی مورد نیاز خود را از طریق ارتباط با صنایع معدنی تولید کنند.
چرا 4700 معدن در کشور غیرفعال است؟ سوءمدیریت دلیل فعال نبودن 940 معدن در سطح کشور است استاندار قزوین: فعالیت معادن پیغمبرکوه آبیک تا اعلام نظر محیط زیست متوقف شود
عباسپور تصریح کرد: در شرایطی که می توانیم بعضی از مواد صنعتی گران قیمت و وارداتی را از طریق استحصال محصولات معدنی تولید کنیم، همواره با نوعی راحت طلبی به دنبال خرید و واردات آنها هستیم؛ در شرایطی که اگر همین سرمایه ها را برای تولید مواد پیشرفته معدنی به کار ببریم، نه تنها از واردات بی نیاز می شویم، بلکه صادرکننده این قبیل مواد هم خواهیم شد
دیدگاهتان را بنویسید