ابطال و توقف انتخابات هیئت مدیره نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی
دنیای معدن: انتخابات هیئت رئیسه نظام مهندسی معدن یک بار ابطال و یک بار متوقف شد و اکنون یکسال و نیم از این ماجرا می گذرد و هنوز این سازمان با هیئت مدیره سابق اداره می شود و مسئولان صمت نیز پاسخ گو نبودند.
به گزارش دنیای معدن، سال ۹۹ با برگزاری انتخابات هئیت مدیره نظام مهندسی معدن شائبه هایی مبنی بر تخلف پیش آمد که در همین راستا رأی این انتخابات ابطال شد، پس از مدتی در سال ۱۴۰۰ نیز باری دیگر کارهای برگزاری این انتخابات انجام شد که باز هم به دلیل اعتراضات صورت گرفته، توسط وزارت خانه این انتخابات متوقف شد تا مسائل بررسی شود.
خراسان جنوبی پس از یکسال و نیم هنوز هیئت مدیره جدیدی برای سازمان نظام مهندسی معدن ندارد و با همان هیئت مدیره سابق که مورد انتقاد برخی از اعضاء است اداره می شود.
در همین راستا طی تماس های بیشمار با معاون معدن سازمان صمت استان خراسان جنوبی پاسخی در زمینه این مشکلات تا نگارش این گزارش به خبرنگار داده نشد.
مورد غضب قرار گرفتن منتقدین
اعضاء نظام مهندسی معدن استان خراسان جنوبی در گفت وگو با خبرنگار فارس از مشکلات موجود نظام مهندسی سخن گفتند ولی به دلیل نگرانی از آینده و سنگ اندازی ها تمایلی به ذکر نام خود نداشتند که در همین راستا سخنان آنها بدون نام ذکر می شود.
یکی از اعضاء نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی گفت: در استان و حتی کشور این مشکل وجود دارد و تا زمانی که از نظام مهندسی تعریف کنید در دایره کاری و اجرایی آنها باقی می مانید و کار به شما می دهند، زمانی که انتقادی از سمت کسی بیاید دیگر مورد غضب قرار می گیرد و کاری به او نمی دهند.
به گفتۀ وی اکنون نیز وزارت خانه اسامی افرادی که منتقد انتخابات بوده اند را به نظام مهندسی استان داده که حتی برخی را مجبور به بازپس گیری انتقاد خود کرده اند و دیگران همه در آینده با روی کار آمدن این هیئت مدیره دچار مشکل می شوند.
یکی دیگر از اعضاء نیز بیان کرد: هیئت مدیره ای که 6 سال سکان داشته ولی هیچ خروجی مدیریتی و راهبردی و توسعه ای نداشته است باید خود متوجه این باشد که دیگر نمی تواند کارایی مؤثری داشته باشد و خود آنها نباید دوباره کاندید می شدند.
وی اظهار کرد: با روی کار آمدن یک شخص جدید به طور قطع ایده های جدیدی مطرح می شود و سبب رشد و توسعه این بخش خواهد شد که لازم است این موضوع را مسئولان کنونی متوجه شوند.
به دلیل حوای و شبهات ابطال و متوقف شد
«مهدی تقریبی» مسئول کمیته اجرایی انتخابات نظام مهندسی معدن استان در این باره به خبرنگار فارس گفت: نمی توانیم در زمینه تخلفات و جزئیات صحبت کنیم چون ممکن است از نظر ما تخلف ولی از نظر کشور و وزارت خانه تخلف نباشد و مشکلاتی به وجود بیاید و اظهارنظری در این زمینه نمی کنم.
وی به صورت کلی اظهار کرد: در سال ۹۹ هیئت اجرایی یک شبهاتی را دید و به همین دلیل با نظر وزارت خانه رأی گیری ابطال شد و در دور بعدی نیز حاشیه هایی مطرح شده است که به همین دلیل توقف جریان انتخابات توسط وزارت خانه مطرح شد.
به گفتۀ وی با بررسی های انجام شده پیش بینی می شود که در ۱۵ تا ۲۰ روز آینده روند انتخابات دوباره اجرایی شود.
تقریبی در زمینه حضور هیئت مدیره سابق و اجرای امور انتخابات توسط آنها گفت: یک دستورالعمل کشوری است و تا زمانی که هیئت مدیره جدید انتخاب نشوند تمام امور توسط همان هیئت مدیره سابق اجرایی می شود.
«علی سنگچولی»، یکی از اعضاء هیئت اجرایی نظام مهندسی معدن استان با بیان اینکه مشکل محدود به نظام مهندسی نمی شود و در کل استان وجود دارد، عنوان کرد: بخش نامه ها و دستورالعمل هایی که می آید در خراسان جنوبی به صورت سخت گیرانه و سلیقگی اجرا می شود و لازم است که نظام مهندسی در این زمینه وارد و کاری انجام دهد.
کارها در شأن خراسان جنوبی نبوده است
«احمد پروین»، نایب رئیس خانه معدن استان خراسان جنوبی و عضو سازمان نظام مهندسی خراسان جنوبی هم در این باره گفت: با بررسی و سنجش می توان مشخص کرد که نظام مهندسی معدن استان توانسته نقش مؤثری داشته باشد یا نتوانسته است.
وی تصریح کرد: خراسان جنوبی استانی فرهنگی و معدنی است ولی آنچنان که شایسته آن است نقش مؤثری نداشته است.
به گفتۀ وی نظام مهندسی معدن استان در توسعه معادن و ارتباط مؤثر دانشگاه با معدن، همچنین اشتغال زایی مؤثر برای اعضاء خود چندان قابل قبول عمل نکرده و در شأن استان نبوده است.
نایب رئیس خانه معدن استان خراسان جنوبی با بیان اینکه انجام دستورالعمل ها و کارهایی که جزو وظایف آنها است به عنوان عملکرد نمی تواند سنجیده شود، اظهار کرد: خراسان جنوبی استان فرهنگی است و باید از بی حاشیه ترین ها باشد ولی ابطال و توقف انتخابات این را نشان نمی دهد.
پروین بیان کرد: زمانی که این حاشیه ها به وجود آمده است پس یعنی یک بخشی از کار ایراد دارد که لازم است مسئولان مورد بررسی قرار دهند و نمی توان با فرافکنی دیگران را مقصر نشان داد.
در روند انتخابات نقشی نداشتیم
«محمد جوانشیر»، رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی هم در پاسخ به این مشکلات به خبرنگار فارس، گفت: هیئت مدیره نظام مهندسی معدن هر ۳ سال یک بار توسط انتخابات انجام شده انتخاب می شوند.
وی اظهار کرد: اعضاء نظام مهندسی براساس شرایط و قوانینی که در دستورالعمل وجود دارد امکان رأی دهی دارند و در روند این انتخابات یک ناظر کشوری از وزارت صمت و یک ناظر استانی حضور دارند.
به گفتۀ وی سازمان نظام مهندسی هیچ دخالتی در روند انتخابات ندارد و فقط اسامی افراد واجد شرایط رأی دهی را اعلام می کند که براساس دستورالعمل افرادی که بدهی به سازمان نداشته باشند و قوانین دیگری که وجود دارد، احصا می شوند.
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی با اشاره به اینکه در سال ۹۹ این فرآیند انجام شد، عنوان کرد: نتیجه حاصل شده باب میل برخی نبود و شایعاتی درست کردند و گفتند برخی از افراد که باید رأی بدهند، معرفی نشده اند.
جوانشیر ادامه داد: به دلیل اینکه ۵۳ نفر نتوانسته بودند به دلایلی رأی دهند، این انتخابات ابطال شد و انتخابات برای سال ۱۴۰۰ تمدید شد.
وی بیان کرد: در سال ۱۴۰۰ نیز مقدمات برگزاری شروع شد ولی باز هم مشکلاتی پیش آمد که دفتر نظارت و وزارت خانه تصمیم گرفتند که به دلیل رفع این شبهات و مشکلات روند متوقف شود و براساس قانون تا زمان انتخابات جدید همان هیئت مدیره سابق کارها را انجام می دهند.
تأثیرگذار بودیم
رئیس سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی در پاسخ به تأثیرگذار نبودن این هیئت مدیره عنوان کرد: سازمان نظام مهندسی معدن خراسان جنوبی در شورای مرکزی معدن و نظام مهندسی معدن ایران از خوشنام ترین ها است.
جوانشیر تصریح کرد: این سازمان در یک اتاق کوچک وجود داشت که با خریداری یک ساختمان جایگاه آن را نشان دادیم و در آموزش و اجرای طرح ها جزو استان های برتر هستیم به نوعی که در بازرسی معادن رتبه اول کشوری را کسب کردیم.
به گفتۀ وی صنعت، معدن و تجارت متولی اصلی معدن است ولی تمام کارها از شناسایی معادن و تأیید موارد و تهیه طرح های مختلف بر عهده سازمان است که عمکلرد خوبی ارائه کرده است و این از خروجی اطلاعاتی که سازمان صمت دارد مشخص می شود.
وی اعلام کرد: جزو برنامه های خود داریم که برخی معادن که به دلایلی مانند نبود بازار و سرمایه در گردش تعطیل هستند را شناسایی و با ارائه تسهیلاتی به چرخه دوباره بازگردانیم، همچنین در راستای ایمنی کار در معادن به دنبال معرفی مسئول فنی واجد شرایط به تمام معادن هستیم.
جوانشیر تأکید کرد: بخش معدن در خراسان جنوبی جزو مؤلفه های اصلی اقتصادی و اشتغال است که همه اعضاء لازم است در کنار هم با رفع موانع، به ارتقاء سطح استان در این زمینه کمک کنیم.
و اما...
مشکل اینجا است که خراسان جنوبی جزو استان های معدنی کشور محسوب می شود که به دلیل مرزی و محروم بودن از اهمیت بیشتری برخوردار است و مسئولان استان و کشور لازم است که هر چه سریع تر به این موضوع وارد شوند و با رفع مشکلات و احصاء دلایل اعتراضات برای توسعه این بخش تلاش شود، چرا که اگر تمام یک سازمان در کنار هم کار انجام ندهند و همدل نباشند، شاهد خروجی درستی نخواهیم بود و اینکه مسئولان یک سازمان انتقادات را قبول نداشته باشند هم پسندیده نیست به دلیل اینکه همین انتقادات باعث رشد و پیشرفت یک مجموعه می شود.
دیدگاهتان را بنویسید