225150

شرکت های چینی برای معادن غنی از مواد معدنی افغانستان نقشه می کشند

دنیای معدن - Global Times/East Mojo/Press Trust of India: رسانه‌های رسمی روز چهارشنبه گذشته گزارش دادند در حالی که چین با افزایش کمک‌های بشردوستانه و حمایت دیپلماتیک خود در راستای به رسمیت شناختن جهانی طالبان ،روابط خود را با این رژیم تحکم می بخشد، شرکت‌های چینی مشغول بررسی شرایط برای بهره‌برداری از ذخایر معدنی غنی افغانستان هستند.

به گزارش دنیای معدن، یو مینگهوی، مدیر کمیته ای که به شرکت های چینی کمک می کند تا فرصت های تجاری را در افغانستان کشف کنند، در گفتگو با گلوبال تایمز اظهار داشت که نمایندگان چندین شرکت چینی با ویزاهای ویژه وارد افغانستان شده اند و در حال انجام بازرسی از پروژه های بالقوه لیتیوم هستند، در حالی که دیگران نیز در مورد چنین پروژه هایی تماس هایی را برقرار کرده اند.

چین که پس از به دست گرفتن قدرت توسط طالبان در ماه اوت، سیاست خود در قبال افغانستان را از طریق پاکستان هماهنگ می کند، سفارت خود را در این کشور هم راستا با پاکستان و روسیه بازگشایی کرده و کمپین خود را برای به رسمیت شناختن جهانی دولت موقت به رهبری این شبه نظامیان افغان تشدید کرده است. گرچه هنوز رژیم طالبان توسط اکثر کشورها به رسمیت شناخته نشده است.

چین نیز به نوبه خود، رژیم طالبان را برای مهار شبه نظامیان اویغور جنبش اسلامی ترکستان شرقی (ETIM) که در استان ناآرام سین کیانگ فعال هستند، تحت فشار قرار داده است. پکن همچنین اعلام کرده که یک کمک 31 میلیون دلاری را به افغانستان اختصاص داده و هفته گذشته 1000 تن مواد غذایی و مایحتاج را نیز به این کشور ارسال کرده است.

چین که مرزهای باریکی با افغانستان دارد، علاوه بر بهره برداری از معادن غنی از مواد معدنی این کشور، به گسترش کریدور اقتصادی 60 میلیارد دلاری چین پاکستان (CPEC) به افغانستان چشم دوخته است. طالبان قبلاً اعلام کرده بود که چین نقش بزرگی در بازسازی این کشور ویران شده از جنگ دارد.

سهیل شاهین، سخنگوی طالبان پیشتر به رسانه های رسمی گفته بود، چین کشوری بزرگ با اقتصاد و ظرفیت عظیم است.آنها می توانند نقش بزرگی در بازسازی افغانستان ایفا کنند.

گزارش های جمع آوری شده نشان می دهد در میان روابط دوستانه، علاقه به بخش معدن افغانستان نیز در میان شرکت های چینی در حال افزایش است، از جمله پروژه های مس و لیتیوم، با توجه به ذخایر عظیمی که ارزش آن به یک تریلیون دلار می رسد.

گائو سوسو، یکی از کارکنان کمیته توسعه اقتصادی و تجارت عربی چین گفت که به غیر از پنج شرکت چینی که نمایندگان آنها در حال حاضر در افغانستان حضور دارند، حداقل 20 شرکت دولتی و خصوصی چینی نیز در مورد پروژه های لیتیوم این کشور علاقه نشان داده اند.

با این حال، علیرغم علاقه روزافزون و بازرسی‌های در محل، کماکان موانع و خطرات بالقوه بسیاری برای پروژه های معدنی وجود خواهد داشت و بسیاری از شرکت‌ها احتمالاً تا زمانی که شرایط بهبود یابد، رویکرد انتظار و بررسی را اتخاذ خواهند کرد.

ژو شیجیان، معاون سابق اتاق بازرگانی واردکنندگان و صادرکنندگان فلزات ، مواد معدنی و مواد شیمیایی چین گفت که از شرکت‌های چینی برای کشف پروژه‌های بالقوه در افغانستان حمایت می‌کند، اما در وهله اول مهم این است که دولت طالبان امنیت پرسنل و پروژه ها را تضمین نماید.

مشکل عدم اطمینان از امنیت اتباع چینی است. ژو تصریح کرد: اگر این امنیت تضمین نشود، ورود به این بازار ارزشی نخواهد داشت. او گفت: منظور من این است که قبل از تصمیم گیری در مورد اینکه آیا شرکتی وارد افغانستان خواهد شد یا خیر، باید وضعیت این کشور را بیشتر بسنجیم.جعفری طهرانی

 

دیدگاهتان را بنویسید