اقدام موثر دولت برای رفع انحصار از معادن/معادن راکد سلب صلاحیت می شوند
دنیای معدن- معادن جزو انفال هستند و نباید در آنها انحصار ایجاد شود بر همین مبنا معادن وزیر صنعت، معدن و تجارت در سفر به هرمزگان از سلب صلاحیت معادن فاقد فعالیت و راکد خبر داد.
به گزارش دنیای معدن، یکی از ظرفیت های استان هرمزگان پهنه های معدنی آن و ذخایر بسیار عظیمی است که در بسیاری از مواقع مغفول واقع شده است.
هرمزگان معادن بسیاری دارد که اگر سرمایه گذاری درستی در آنها انجام می شد و روی مدار بهره برداری قرار بگیرند می تواند به انقلابی بزرگ در حوزه معدنی و ایجاد اشتغال منجر شود البته این امر مغفول واقع شدن حوزه های معدنی فقط مربوط به هرمزگان نیست و در همین نوار جنوبی کشور سیستان و بلوچستان نیز با یدک کشیدن رنگین کمان معادن ایران نتوانسته است آنطور که شایسته است ظرفیت های بالقوه اش را بالفعل کند.
اما در عوض همسایه شمالی هرمزگان یعنی کرمان توانسته خود را در این حوزه غنی سازی کند و فقط با تکیه بر یک حوزه معدنی آن هم مس حرف زیادی برای گفتن در کشور دارد این استان به کل کشور ثابت کرده است که می توان با عملیاتی کردن معادن کارهای بزرگی انجام داد.
بنابراین هرمزگان نیز باید همین سیاست را پیش بگیرد؛ بسته بودن معادن فراوان هرمزگان سودی برای هیچ کس ندارد البته استحصال و خام فروشی منابع معدنی هم هیچ سودی نمی تواند داشته باشد بلکه باید به سمتی برویم که صنایع مرتبط برای ایجاد ارزش افزوده به معادن در استان ایجاد شود و با رعایت اصل حفاظت و احترام به محیط زیست توسعه در این حوزه در دستور کار قرار گیرد.
استان هرمزگان بیش از 21 نوع ماده معدنی را دل خود جا داده است و طبق آخرین اعلام رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان ذخیره قطعی معادن استان بیش از یک میلیون و 558 هزار تُن است.
و در آبان ماه 99 نیز پهنه های جدید معدنی در استان اکتشاف شد که عبارت از پهنه کوهشاه احمدی به وسعت 2 هزار و 177 کیلومترمربع، پهنه بشاگرد به وسعت پنج هزار و 669 کیلومترمربع، پهنه فین- باغات به وسعت 6 هزار و 448 کیلومترمربع، پهنه زوم 11 به وسعت سه هزار و 76 کیلومتر مربع وپهنه اکتشافی هرمزگان به وسعت 11 هزار و 313 کیلومتر مربع بود.
عمده محصولات معدنی هرمزگان سنگ گچ، سنگ آهن، سنگ نمک، سنگ کرومیت، دولومیت، سنگ آهک، خاک سرخ و سنگ لاشه و ... است که مواد استخراج شده از این معادن در صنعت ساختمان، صنایع فولاد، تولید گچ، شن و ماسه، صنایع سیمان و تهیه آجر کاربرد دارد.
در سال گذشته و در آخرین روزهای دولت حسن روحانی وزارت صمت تلاش داشت تا بسیاری از معادن کشور را به صورت ضربتی واگذار کند که با دستور دادستان کل کشور این امر متوقف و منتفی شد در استان هرمزگان نیز بیش از 200 معدن آماده واگذاری در بزرگترین مزایده معادن استان هرمزگان بودند؛ یکی از مسائل حائز اهمیت در واگذاری معادن مشخص کردن اهلیت کسانی است که این معادن به آنها واگذار می شود. به هر صورت معدن نعمتی است که خداوند آن را در اختیار مردم قرار داده است و جزو انفال محسوب شده و ایجاد انحصار در آن می تواند آسیب های فروانی را به بار بیاورد بنابراین باید هم در واگذاری و هم پس از واگذاری معادن نظارت های مستمر و لازم بر آنها جهت رعایت حق الناس انجام شود.
مسئولیت های اجتماعی از سوی صاحبان صنایع و معادن استان بوشهر اجرا شودپیوست تأمین نیروی انسانی بومی در فعالیت صنایع و معادن استان بوشهر لحاظ شوداکتشاف گسترده معادن در استان فارس رونق اقتصادی را در پی دارد
رضا محتشمی پور معاون وزیر صمت در امور معادن و فرآوری وزارت صنعت، معدن و تجارت در این باره اظهارداشت: معادن فاقد فعالیت، در اجرای ماده 20 قانون معادن از دارندگان این مجوزها سلب می شود.
وی افزود: برای اینکه بتوانیم در توسعه مناطق کمتر توسعه یافته و محروم سرعت بیشتری داشته باشیم می توانیم فعال سازی معادن در این مناطق را پیگیری کنیم چرا که عدم فعالیت معادن قابل پذیرش نیست و در صورت عدم فعالیت معادن سلب صلاحیت شده و این معادن از طریق فرآیند مزایده عمومی به متقاضیان و سرمایه گذاران واقعی واگذار می شود.
معاون وزیر صمت بیان کرد: یکی از مزیت های استان هرمزگان فرصت هایی است که این استان در حوزه معادن از آن برخوردار است و اقدامات بسیار خوبی با توجه به فرصت های معدنی در استان، چه از لحاظ فناوری و چه از لحاظ ظرفیت های موجود صورت گرفته است که امیدواریم با بهره برداری از آنها نتایج خوبی را در استان و کشور شاهد باشیم.
محتشمی پور با اشاره به زلزله اخیر در هرمزگان تصریح کرد: تمام تلاش برای جبران خسارت زلزله اخیر و پیگیری مسائل خرد موجود در معدن رضوان و مشکلات تامین ماشین آلات معدنی کلیه معادن و همچنین راه اندازی کارخانه کنسانتره آهن در دستور کار وزارت قرار گرفته است که قطعا با راه اندازی این کارخانه فرصت مناسبی برای ایجاد اشتغال در حوزه صنعت استان و کشور رقم خواهد خورد.
وی خاطرنشان کرد: محدودیت هایی برای تامین ماشین آلات معدنی در کشور وجود دارد که این محدودیت ها به تولید معادن لطمه می زند اما با این وجود مهم ترین نکته برای معادن تامین ماشین آلات مورد نیاز است که در دستور کار قرار گرفته است.
دیدگاهتان را بنویسید