با راهبری ایمیدرو
۸۵ درصد معادن حبس شده دولت تا هفته آینده آزاد می شود
دنیای معدن - رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه 85 درصد معادن حبس شده دولت در استان کرمان با هدایت ایمیدرو تا هفته آینده آزادسازی می شود، از راه اندازی پایگاه امداد و نجات کارگران معادن در شمال کرمان تا ابتدای سال آینده خبر داد.
به گزارش دنیای معدن، محمدرضا پورابراهیمی در نشست مشترک با معاون معدنی وزیر، رییس هیات عامل ایمیدرو و مدیرعامل شرکت تهیه و تولید مواد معدنی رئیس سازمان صمت استان و رئیس اتاق بازرگانی در محل این وزارتخانه، از عدم آزادسازی معادن غیرفعال در اختیار دولت انتقاد کرد.
وی ادامه داد: بخش عمده ای از ظرفیت های معدنی شهرستان های کرمان و راور و بطور کلی استان کرمان در حبس دستگاه های دولتی قرار گرفته که متاسفانه به دلایل مختلف نه معادن را فعال می کنند نه اجازه فعالیت بخش خصوصی را می دهند.
رییس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی گفت: با توجه به تصمیمات جلسات قبل که مقرر شده بود اقدامات این بخش عملیاتی شود، این موضوعات به دلایل مختلف تاکنون به صورت رسمی اعلام و عملیاتی نشده است.
وی ادامه داد: موضوعات مربوط به بخش معادن شمال استان و شهرستان راور و همچنین ظرفیت های معدنی در مناطق گلباف، راین و چترود بحث اصلی ما در این نشست است.
همچنین در این جلسه محتشمی پور معاون معدنی وزیر ضمن تایید مباحث مرتبط با مطالبات جدی رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: باید اقدامات هرچه سریعتر در این بخش عملیاتی شود و این معادن تعیین تکلیف شوند.
جعفری رییس هیات عامل ایمیدرو نیز در این جلسه گفت، اقدامات ما در این خصوص در دستور کار قرار گرفته اما به دلیل عدم هماهنگی بین مجموعه ایمیدرو، وزارت صمت و بخشی دیگری از وزارتخانه به صورت عملیاتی و میدانی اجرایی نشده است.
همچنین در این جلسه مقرر شد ۸۵ درصد از پهنه های معدنی حبس شده در اختیار ایمیدرو و شرکت تولید ظرف هفته آینده بطور کامل آزاد و در اختیار سازمان صمت کرمان قرار گیرد تا براساس قوانین نسبت به امکان واگذاری بخش خصوصی جهت فعال سازی معادن در کرمان و راور اقدام شود.
همچنین مقرر شد بابت سهم ۱۵ درصد که نقاط امید بخش درباره آهن ها اجرایی شده تا سال آینده گواهی اکتشاف با اقدامات که توسط ایمیدرو و شرکت تهیه و تولید مواد معدنی انجام می شود، اقدامات مربوط به گواهی اکتشاف انجام شود و سال پس از آن سرمایه گذاری برای ایجاد واحدهای فرآوری معدن در حوزه های سرب، روی، مس، سنگ آهن و سایر مداد معدنی اجرایی شود.
همچنین در این نشست مقرر شد شرکت ایمیدرو هزار میلیارد تومان به اکتشافات منطقه راور، چترود و راین و گلباف اختصاص پیدا دهد.
پورابراهیمی در پایان این نشست اظهار داشت: بزرگترین پایگاه امداد و نجات معدن در شمال کرمان در محدوده راور با بیش از ۶۰۰ میلیارد تومان سرمایه گذاری از ابتدای سال آینده با مسولیت کامل و مسولیت واگذاری زمین توسط سازمان صمت احداث می شود.
وی افزود: مقرر شد در بخش زیرساخت های معدنی فهرست زیرساخت های معدنی در شهرستان کرمان و راور در لیست مصوبات شورای معادن استان برای بهره گیری از منابع مذکور قرار گیرد.
دیدگاهتان را بنویسید