247692

بکام؛ قلب تولید فیبر نوری کشور

دنیای معدن: شرکت کارخانجات شهید قندی یزد، از زیرمجموعه‌های هلدینگ سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات(ومعادن) به‌شمار رفته و یکی از پیشروترین و کیفی‌ترین کارخانجات تولیدی انواع کابل‌های مخابراتی و برق است. این شرکت پس از پشت‌سرگذاشتن دوره‌ای نسبتاً سخت از نظر درآمد عملیاتی هم اکنون با اصلاح ساختارها و اتخاذ راهبردهای صحیح، همه‌ی حد نصاب‌های گذشته را شکسته و در آستانه شکوفایی و بالندگی است.

در ادامه مطلب، مصاحبه  با مدیر عامل محترم و نائب‌رئیس هیات‌مدیره در‌خصوص جهش تولید و حد نصاب‌های جدید سوددهی شرکت می‌خوانید:

بکام، قلب تولید فیبر نوری کشور

دکتر محمد جواد عسکری باقرآبادی در حاشیه نشست هفتگی هیات‌مدیره شرکت شهید قندی تصریح کرد: نزدیک به ۸۰ درصد فیبر نوری کشور در کارخانجات شهید قندی یزد تولید می‌شود. مدیرعامل این شرکت کابل سازی در مصاحبه ای اختصاصی با توضیح اینکه یکی از شاخص‌های اندازه‌گیری میزان تولید فیبر نوری، مقدار تار مصرفی است؛ گفت: تار مصرفی شرکت در سال‌جاری حدود ۵۰۰ هزار کیلومتر برآورد می‌شود که میزان مصرف این ماده در سالهای پیش فقط ۱۵۰هزار کیلومتر بوده است.

تار، ماده ای شفاف است که در تولید فیبر نوری بکار می‌رود و هادی نور است.

 

حد نصاب‌های بی سابقه

دکترعسکری باقرآبادی با اعلان شکسته‌شدن بسیاری از حد نصاب‌ها در آمار تولید و فروش، به مصرف ۳۲۰۰ تن آلومینیوم در سال جاری اشاره کرد و توضیح داد: میزان آلومینیوم مصرفی امسال در شرکت شهید قندی که برای تولید کابل‌های برق مصرف می‌شود، حد نصاب چشمگیری داشته است. مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی همچنین تصریح‌کرد: آمار فروش (صادراتی) در شش ماه نخست امسال درحالی روی رقم یک میلیون و ۴۰۰ هزار دلار ایستاد که میزان فروش صادراتی در کل سال ۱۴۰۱ حدود یک میلیون و ۱۰۰ هزار دلار بوده‌است. به‌عبارتی میزان صادرات تنها در شش ماه، به بیش از دو برابر سال گذشته رسیده‌است. وی همچنین گفت حدنصاب‌ها در شرکت‌های زیرمجموعه شهید قندی نیز بی‌سابقه است که در نشست مدیران زیرمجموعه‌های شرکت‌های شهید قندی به‌زودی به اطلاع عموم خواهدرسید، از جمله می توان به حد نصاب بی‌سابقه تولید پلیمر ابرکوه اشاره‌کرد که میزان تولید این شرکت در ۵ ماه نخست امسال به‌اندازه یک‌سال گذشته بوده است.

 

تولید دو برابری در سال ۱۴۰۲

مدیرعامل بکام درخصوص بودجه ریزی گفت: بودجه شرکت تاکنون ۱۱۶۰ میلیارد تومان بوده اما برای سال ۱۴۰۲ نزدیک به ۱۵۸۰ میلیارد تومان پیش‌فاکتور زده‌ایم. هر چند احتمال می‌رود بخشی از آن در سال ۱۴۰۳ وصول‌شود. دکتر عسکری تاکید کرد: به جرات می‌توان گفت شرکت شهید قندی توانایی تولید بیش از دو هزار میلیارد تومان در سال را نیز داراست و بازار فروش محصولات آن نیز مهیاست. همچنین مشتری‌های بسیاری مشتاق خرید تولیدات ما هستند و این امر ما را برآن داشته است برنامه‌ریزی مبتنی بر افزایش روزافزون درآمد و بودجه ریزی درخوری داشته باشیم.

 

سیاست‌گذاری صحیح

دکتر عسکری در توضیح گزارش‌های تولید و فروش نیز توضیح داد: از سه سال و اندی پیش که به عنوان مدیرعامل وارد این شرکت شده‌ام، همه ی صورتهای مالی زیان ده بوده که خوشبختانه هم اکنون به سود‌دهی رسیده‌است. وی تصریح کرد: حد نصاب‌های جدید و گزارش های سوددهی شرکت در حالی ارائه می‌شود که اخیرا بدهی صد میلیارد تومانی به شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و اقساط ۹۸ میلیارد تومانی وام‌های سال‌های گذشته بانک تجارت به‌طور کامل تسویه شده‌است. وی به‌روزرسانی ماشین آلات، افزایش تولید و ارتقای کیفیت محصولات را پای ثابت راهبردهای شرکت شهید قندی دانست و افزود: در این راستا در آینده تجدید ارزیابی دوباره خواهیم‌داشت.

 

بهینه‌سازی سیستم نظارت

مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی یزد درخصوص اقدام برای بهینه‌سازی و ارتقای نظارت بر چرخه تولید تا فروش گفت: در این راستا به‌زودی با استفاده از نرم افزارodoo  امکان رصد، نظارت و مدیریت را قوی‌تر خواهیم‌کرد. وی توضیح داد با استفاده از این سیستم در کارخانه شهید قندی از روزهای آینده ، مدیریت بخش های تولیدی قوی‌تر، آسان‌تر و برخط خواهدشد.

 

نرم افزار برنامه ریزی جامع odoo ، سیستمی برخط است که امکان گزارش گیری بخش های مختلف را میسر و تحلیل سوددهی یا زیان‌دهی هر نوع محصول امکان‌پذیر خواهدشد. این سیستم در سطح جهانی کاربران زیادی دارد و برای رصد و تحلیل خطوط تولید محصولات، داده‌های وبسایت‌ها، تجارت الکترونیک، CRM انبارداری، حسابداری و… مورد استفاده قرارمی‌گیرد.

 

بدحسابی مشتریان، چالش بزرگ

نایب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت کارخانجات شهید قندی چالش‌های سر راه تولید را این‌گونه مطرح کرد: تولید اصلی ما کابل است، به همین دلیل شرکت مخابرات و وزارت نیرو دو مشتری اصلی ما هستند، مشتریانی که بیشترین مصرف کابل در کشور را دارند. از طرفی ۷۰ تا ۸۰ درصد مواد محصولات ما، مواد اولیه‌ای است که برای تهیه آن‌ها باید برنامه‌ریزی به‌شدت اصولی و زمان‌بندی‌شده انجام‌شود. به این معنی که حتی اگر یکی از مواد مورد نیاز در تولید کابل به موقع تهیه نشود، چرخه تولید با وقفه مواجه خواهد شد. دکتر عسکری افزود: با توجه به الزام خرید نقدی در بورس کالا برای تهیه مواد اولیه‌، لزوم زمان‌بندی دقیق برای پر‌کردن انبار مواد اولیه، از طرفی نبود نقدینگی به دلیل عدم تسویه حساب سفارشات قبلی مشتریان، شرکت شهید قندی علاوه بر توانیر و مخابرات، محصولات خود را از طریق نمایندگان خود نیز به‌فروش می‌رساند تا هر چه سریع‌تر مطالبات وصول‌شود. وی افزود: فروش محصولات به شرکت‌های نفتی و پتروشیمی نیز به پویاتر شدن شرکت کمک شایانی کرده‌است. هرچند به همین بسنده نکرده و در حال برنامه‌ریزی برای افزایش فروش و به تبع آن، افزایش سود عملیاتی هستیم.

 

عرضه اولیه در راه است

دکتر عسکری در پاسخ به این سوال که آیا امکان عرضه اولیه زیرمجموعه‌های شهید قندی میسر خواهدشد، گفت: باتوجه به این‌که کارخانه و بیشتر زیر مجموعه‌های شهید قندی از زیان‌دهی خارج و بیشتر آنها به سوددهی رسیده‌اند، به‌دنبال عرضه اولیه آن‌ها هستیم البته با توجه به سود قابل توجه شرکت پلیمر ابرکوه، اولویت با این شرکت است. وی گفت: این شرکت پیشتر حدود ۵ میلیارد تومان زیان انباشته داشت که بیشتر آن جبران شده و اگر تا پایان امسال یا اوایل سال آینده به سوددهی برسد، انشالله در بورس عرضه اولیه خواهد شد. به تبع آن شرکت شهید قندی بیشتر از منافع آن شرکت منتفع خواهد شد.

 

از زمین های صفائیه چه خبر؟

دکتر عسکری درخصوص تعیین‌تکلیف زمین‌های صفائیه گفت: اخیرا نشستی با آقای جوکار، نمایند محترم یزد در مجلس شورای اسلامی داشتیم، بازدید از زمین انجام‌شده و قراراست در روزهای آتی قیمت پیشنهادی اعلام و مشاور مشخص شود، پس از این مرحله طراحی و جزئیات طرح ارائه می‌شود تا هر چه سریع‌تر بحث جابه‌جایی شرکت به محل جدید عملیاتی شود. نائب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت شهید قندی افزود: هم‌زمان تغییر کاربری زمین های صفائیه که کار بسیار بزرگی است را با مسئولین محترم استان یزد نیز پیش می‌بریم. وی افزود: شرکت شهید قندی، شرکت سرمایه گذاری توسعه معادن و فلزات، استانداری محترم یزد و نماینده محترم مردم یزد در مجلس شورای اسلامی تفاهم‌نامه ای چهارجانبه منعقد کرده‌اند که براساس آن هر چهار طرف متعهد شده‌اند هرآنچه از تغییر کاربری زمین‌ها حاصل می شود، در شرکت شهید قندی سرمایه‌گذاری شود. مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی با ابراز خرسندی از این تعهدنامه گفت: براین اساس یکی دیگر از هدف‌گذاری‌های هلدینگ کارخانجات شهید قندی اتصال به معدن مس است که در این صورت امکان تولید مفتول مس و آلومینیوم برای شرکت فراهم می‌شود. دکتر عسکری همچنین تصریح کرد: در صورت تحقق این امر و با توجه به نزدیکی محل جدید شرکت به راه آهن، امکان ارسال محموله‌های مفتول مس و آلومینیوم به‌راحتی صورت خواهد گرفت. وی در پاسخ به این سوال که آماده‌سازی محل جدید شرکت در چه مرحله ای قرار دارد گفت: کار را با جدیت پیگیریم ، فضای سبز جانمایی و درختکاری شده همچنین مجوزهای آب، برق و گاز اخذ شده‌است.

 

ونزوئلا، مشتری جدید بکام

نائب‌رئیس هیات‌مدیره شرکت کارخانجات شهید قندی در ادامه، افزود: در حال حاضر یک قرارداد اولیه به ارزش معادل ۵۰ میلیارد تومان با ونزوئلا داریم که قرار است با توجه به اینکه سفارش ویژه است، مواد اولیه از طرف این کشور تهیه شود و ما فقط تولید کابل را انجام‌دهیم. دکتر عسکری با تاکید بر اینکه مبادلات تجاری با ونزوئلا براساس ارز دلار انجام می شود ابراز امیدواری کرد مجموعه شهید قندی موفق به اخذ سفارش جدید معادل ۳ هزار میلیارد تومان از این کشور شود.

 

هدف‌گذاری آن‌سوی مرزها

مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی راهبرد خارجی شرکت شهید قندی را این‌چنین ترسیم کرد: تیم ما در حال تحقیق و بازاریابی در اورآسیا، افغانستان، اربیل عراق و ترکیه است. وی افزود: براساس هدف‌گذاری‌ها قرار است در کشورهای منطقه بستری ایجاد کنیم تا تولیدات شهید قندی بیشتر شناخته شود و این شرکت جایگاه اصلی خود را بازیابد و در پی آن، حد نصاب‌های بالاتری در تولید و سودهای عملیاتی به‌دست آورد. دکتر عسکری افزود: هم‌اکنون شرکت پلیمر ایساتیس به تاجیکستان و ترکیه مواد اولیه صادر می‌کند. البته برخی قوانین و مقررات دست‌وپاگیر هستند، با این‌وجود با حل برخی مشکلات، امکان صادرات به تاجیکستان و ترکیه به ترتیب تا ۵۰۰ هزار تن و یک میلیون تن امکان‌پذیر است.

 

منویات رهبری، رمز موفقیت

مدیرعامل شرکت کارخانجات شهید قندی رمز برون رفت از مشکلات شرکت کارخانجات شهید قندی را الگو قرار دادن منویات رهبر معظم انقلاب اسلامی دانسته و گفت: فرمایشات ایشان را نباید قاب کرد و در دفتر کار نصب کرد بلکه باید سر لوحه تصمیم گیری‌های ریز و کلان خود قرارداد. وی همچنین تاکید کرد: همواره در تصمیم‌گیری‌ها خداوند منان و حق الناس حقوق کارکنان شرکت و سهامداران را در نظر می‌گیرم.

 

دیدگاهتان را بنویسید