248831

معاون وزیر صمت:

راه‌اندازی معدن جدید به ۲۰ سال زمان نیاز دارد؛ شاید متخصص خارجی جذب کنیم

دنیای معدن- معاون وزیر صمت و رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با اشاره به چالش‌های راه‌اندازی معادن جدید در کشور گفت: مدت زمان راه اندازی معادن جدید به صورت متوسط ۲۰ سال است و حتی برخی معادن ۲ برابر این زمان نیز طول کشیده است در حالیکه این مدت در کشورهای دیگر حدود هفت سال است.

به گزارش دنیای معدن"علی‌رضا شهیدی" روز چهارشنبه در آیین افتتاح طرح تحول زمین شناسی و اکتشافات ذخایر معدنی استان یزد افزود: تولید ثروت برای کشور از طریق اکتشافات یکی از وظایف سازمان زمین شناسی است.

وی اظهار کرد: چندین هدف در پایش ذخایر معدنی مد نظر است که اصلاح سیاست صادرات و واردات مواد معدنی، شکوفایی اقتصادی و نیروی محرکه صنایع کشور، تعادل بخشی بین ذخایر معدنی و میزان تولید از جمله آنهاست.

معاون وزیر صمت با تاکید بر اینکه یکی دیگر از چالش های موجود در زمینه استخراج معادن کمبود نیروی متخصص است اظهار داشت: نیروهای جوان تمایل و رغبتی به حضور در رشته های معدنی ندارند و متاسفانه بخش خصوصی نیز با کمبود شدید نیروی متخصص در این زمینه مواجه هستند که اگر این روند ادامه داشته باشد مجبور هستیم نیروی متخصص انسانی از کشورهای دیگر وارد کنیم.

محمد علی شاه حسینی، سرپرست معاون اقتصادی استانداری یزد هم با اشاره به اینکه استان یزد در زمینه معدن دارای ظرفیت های بی نظیری است اظهار کرد : جزو ۵ استان صادر کننده برتر محصولات گلخانه ای هستیم و در تابستان امسال پایین ترین نرخ بیکاری را شاهد بودیم البته همچنان در زمینه اشتغال فارغ التحصیلان استان دچار مشکل هستیم و از لحاظ سطح درآمد، هزینه جزو برترین های کشور محسوب می شویم.

وی با تاکید بر اینکه در چادرملو هفت هزار نفر و در سنگ اهن بافق حدود ۳ هزار نفر اشتغال دارند خاطر نشان کرد: سند یزد نوین در دولت سیزدهم اماده شده که نشان می دهد کجا بودیم، کجا هستیم و به کجا می خواهیم برویم که برای آینده استان یزد بسیار می تواند مفید و کارگشا باشد.

امروز در مراسمی با حضور معاون وزیر صمت، پروژه طرح تحول زمین‌شناسی و اکتشاف در استان یزد به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.

این پروژه تا آبان ۱۴۰۳ به پایان می‌رسد و اهداف کمی مورد انتظار پروژه تحول استان یزد برنامه‌ریزی جهت اجرای ۳۹ پروژه زمین‌شناسی و اکتشافی در مقیاس یک‌پنجاه هزارم عنوان شده و در این طرح مساحت پیمایش زمین‌شناسی و اکتشافی پروژه‌ها به میزان ۲۴ هزار و ۳۷۵ کیلومتر مربع در استان یزد پیش‌بینی شده است.

از حدود ۵۵۰ معدن استان، پنج مورد در مقیاس بزرگ ملی قرار دارد و بقیه در حد متوسط و کوچک است و از میان معادن ملی می توان به سنگ آهن چادرملو اردکان، زغال سنگ بافق( ۲ معدن)، سرب و روی مهدی آباد مهریز و اورانیوم ساغند اشاره کرد و ذخیره قطعی مجموع معادن استان حدود ۲ میلیارد تن تخمین زده می شود.

در یزد بیش از ۵۰ نوع اندیس معدنی وجود دارد و به همین دلیل چهارمین استان توسعه یافته صنعتی و از لحاظ تنوع معدنی دومین استان کشور است و این منطقه به دلیل واقع شدن در مرکز ایران و فرو افتادگی کویر مرکزی و وجود چند گسل فعال، بستر ذخایر معدنی متعددی است که وجود این معادن مزیتی برای استان هست.

هم‌اکنون بیش از ۱۲ هزار نفر در معادن یزد فعالیت دارند.

 

دیدگاهتان را بنویسید