251973

استاندار یزد:

تصمیم در مورد فعالیت معدن دره زرشک را کاملاً فنی و قانونی دنبال می‌کنیم

دنیای معدن: استاندار یزد اظهار کرد: تصمیم نهایی در مورد فعالیت معدن مس دره زرشک را کاملاً فنی، قانونی و با لحاظ ملاحظات زیست محیطی و اجتماعی با رعایت حقوق مردم منطقه اخذ خواهیم کرد.

به گزارش دنیای معدن، «مهران فاطمی» شامگاه شنبه یازدهم فرودین ماه در نشست با فعالان و اهالی رسانه شهرستان تفت که با حضور جمعی از مسئولان استان برگزار شد، ضمن آروزی قبولی طاعات و عبادات آنها و نیز تبریک سال جدید، ابراز امیدواری کرد که امسال، سال «احسن الحال» برای مردم کشورمان به ویژه مردم شهرستان تفت باشد.

وی با بیان این که گزارش‌هایی از دستگاه‌های نظارتی در مورد وضعیت شهرستان دریافت می‌کنیم، گفت: با این حال قطعاً رسانه‎ها به دلیل قرار گرفتن در متن جامعه، گاهاً از دیدگاه‎های بهتر در مسائل شهرستان نسبت به مدیران برخوردارند لذا امیدواریم رسانه‎های شهرستان با انتقال نقائص و کاستی‌ها به مسئولان استان، اقدامات صورت گرفته برای رفع آنها را به اطلاع مردم برسانند.

وی با اشاره به نکات مطرح شده از سوی اهالی رسانه شهرستان، گفت: رفع مشکل کم آبی شهرستان و استان در قالب اقدامات بلند مدت از طریق ایجاد خط جدید انتقال آب دنبال می‌شود ولی یکسری اقدامات کوتاه مدت نیز در دست اقدام است که امیدواریم از طریق آنها در کوتاه مدت بتوانیم تنش‎های آبی تفت را مرتفع سازیم.

فاطمی در رابطه با موضوع سرویس مدارس روستایی نیز گفت: با وجود این که اعتبارات آموزش و پرورش به صورت ملی است و استان تنها در قالب اعنبارات نوسازی مدارس در این زمینه می‌تواند کمک کند لذا موضوع سرویس مدارس روستایی را در سال ۱۴۰۳ در قالب اعتبارات نوسازی مدارس خواهیم دید.

استاندار ضمن این که از فرماندار تفت خواست موضوع آب وقف آباد را پیگیری کند، در رابطه با معدن مس علی آباد نیز گفت: در موضوع فعال‌سازی معادن از راهبردهای نظام و رهبری مبنی بر جایگزینی معادن به جای نفت پیروی خواهیم کرد ولی در عین حال ملاحظات زیست محیطی و ملاحظات اجتماعی را مد نظر خواهیم داشت.

وی ادامه داد: قبلاً مطالعاتی در خصوص این معدن صورت گرفته بود ولی با اما و اگرهایی همراه بود و متاسفانه مشاور طرح نیز علی‌رغم پیگیری‌های استان در این باره پاسخگو نبود لذا شرکت مس موظف شده با توجه به مسئله‌ای که در مورد تاثیر فعالیت معدن بر حوزه آبریز مطرح بود، مطالعات جدیدی را براساس شرح خدمات وزارت نیرو انجام دهد و از مشاور مورد تایید وزارت نیرو بهره بگیرد.

فاطمی با بیان این که در رابطه با ملاحظات زیست محیطی نیز محیط زیست موظف به بررسی و تصمیم گیری در این زمینه شده است، گفت: در مورد فعالیت معدن مس دره زرشک کاملاً فنی و مطابق با قانون و با رعایت حقوق مردم منطقه تصمیم نهایی اخذ خواهد شد.

وی ضمن تسلیت حوادث اخیر ناشی از سیل در تفرجگاه دره گاهان تفت، گفت: مجموعه‌های تفرجگاهی شهرستان مانند دره گاهان و پیست سخوید نیازمند ساماندهی هستند و استان نیز حمایتهای لازم را در این باره خواهد داشت.

اضافه شدن ۲ نماینده به استان با اصلاح حوزه‎های انتخابیه 

«علی اکبر عزیزی» معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استاندار نیز در مورد اصلاح حوزه انتخابیه استان و شهرستان تفت نیز گفت: این موضوع در کمیسیون مربوطه مصوب شد و امیدوار بودیم قبل از انتخابات در صحن علنی مجلس مطرح و مصوب شود ولی چنین نشد و امیدواریم در مجلس آینده در دستور کار قرار گیرد.

وی گفت: براساس این مصوبه دو نماینده به چهار نماینده فعلی استان در مجلس شورای اسلامی اضافه خواهد شد که قطعاً یک نماینده به حوزه انتخابیه شش شهرستان اضافه خواهد شد و یک نماینده نیز یا به حوزه انتخابیه یزد و اشکذر و زارچ اضافه خواهد شد یا در حوزه انتخابیه تفت و میبد تغییراتی را خواهیم داشت که در هر حالت، تصمیم گیرنده اصلی در این باره مجلس خواهد بود.

افزایش اعتبارات شهرستان تفت به ۲۲۰ میلیارد تومان

«مجید دهقانی زاده» رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی استانهم عنوان کرد: حجم سازندگی و طرحهای در دست اقدام استان بی نظیر است به طوری که هم اکنون هفت ابرپروژه در استان در مرحله اجرا قرار دارد.

وی با اشاره به تحقق بی سابقه مصوبات اعتبارات سفر ریاست جمهوری به استان یزد، از اختصاص تقریباً تمام سهم سازمان برنامه و بودجه در سفر ریاست جمهوری تاکنون خبر داد.

وی با بیان این که قطعاً دو شهرستان تفت و مهریز با توجه به حجم بالای مراجعات در تابستان مورد توجه مسئولان استان است، گفت: تلاش داریم با افزایش درآمدهای استان از طرق مختلف از جمله پیگیری برخی فرارهای مالیاتی بزرگ در خارج از استان به این شهرستانها توجه ویژه تری داشته باشیم.

دهقانی زاده در ادامه خاطرنشان کرد: عواید ارزش افزوده توزیع شده بین شهرداری‌ها و دهیاریهای استان از مجموع ۲۰ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به ۱۱۰ میلیارد تومان در ۱۱ ماهه سال گذشته رسیده است.

وی ادامه داد: همچنین مجموع اعتبار شهرستان تفت نیز از حدود ۳۷ میلیارد تومان در سال ۱۳۹۹ به بالای ۲۲۰ میلیارد تومان در سال گذشته افزایش یافته است و تاکنون نیز ۳۸۵ میلیارد تومان اعتبارات سفر ریاست جمهوری در رابطه با شهرستان تفت محقق شده است.

تامین آب ساخت و سازهای مسکن ملی از آب غیرشرب

«احسان خواجه رضایی» مدیر کل راه و شهرسازی استان گفت: تعداد ثبت نام شدگان نهضت ملی در شهرستان تفت بالغ بر ۴۸۰۰ نفر بودند که از این تعداد یک هزار و ۵۷۵ نفر تایید نهایی شده‌اند و با وجود مشکلاتی که در مورد تامین زمین طرح در شهرستان وجود داشت ولی برای همگی زمین احصا شده است.

وی در مورد طرح اقدام ملی نیز گفت: ۱۶۰ واحد اقدام ملی در شهرستان وجود دارد که براساس تعهدات تاکنون چهار بلوک آن در مرحله تحویل قرار گرفته است.

خواجه رضایی از تغییر پیمانکاران برخی طرح‌ها جهت سرعت گرفتن آنها خبر داد و گفت: خوشبختانه کیفیت ساخت و ساز طرح‌های شهرستان هم اکنون قابل قبول است.

وی در رابطه با موضوع زیرساخت‌های طرح ۴۳ هکتاری در شهرستان نیز گفت: در خصوص تامین برق مشکلی وجود ندارد ولی در رابطه با آب به دلیل کمبوددر این حوزه، تلاش شده از آب قابل شرب برای ساخت و ساز  استفاده نشود لذا با استفرار تانکرهای آبرسانی و تامین آب غیرشرب از طریق چند چاه در شهرستان و تحویل آن به صورت نیم بها، آب مورد نیاز ساخت و سازهای این سایت انجام می‎شود.

وی ادامه داد: برای مابقی زمین طرح نهضت ملی مسکن نیز یک سایت ۳۷۰ هکتاری در نظر گرفته شده که در مرحله آماده سازی است و امیدواریم به زودی عملیات اجرایی آن آغاز شود.

تحویل تمام واحدهای اقدام ملی تا تیرماه در صورت تامین آورده

«علیرضا نادریان زاده» بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان نیز با اشاره اجرای حدود ۲۰ فونداسیون در طرح ۴۳ هکتاری نهضت ملی در شهرستان، گفت: همانطور که گفته شده تامین آب از طریق چاه‌های آب غیرشرب و انتقال توسط تانکر به صورت نیم بها در حال انجام است.

وی در مورد مسکن‌های اقدام ملی نیز گفت: تاخیر ایجاد شده در تحویل این واحدها به دلیل تکمیل تاسیسات و محوطه سازی طرح بوده است ولی اکنون ۸۰ درصد واحدها در مرحله تحویل به متقاضیان است و امیدواریم با جذب به موقع آورده متقاضیان، تا تیرماه مابقی واحدها نیز تحویل شود.

اقدامات اصلاحی برای کاهش تنش آبی تفت در کوتاه مدت

«جلال علمدار» مدیر عامل آبفا یزد نیز در مورد مشکل کم آبی در شهرستان تفت نیز اظهار کرد: آب شرب شهر تفت از طریق ۱۱ حلقه چاه و آب انتقالی تامین می شود ولی در زمان پیک مصرف با کمبود مواجه هستیم که از طریق چاه‎های کشاورزی قابل استفاده، تامین می‌شود.

وی با بیان این که امکان حفر چاه دیگری در شهر تفت وجود ندارد، اضافه کرد: لذا امیدواریم با همکاری آب منطقه‌ای و اضافه برداشت از خط انتقالی، مشکل کمبود آب این شهر را تا حدودی مرتفع سازیم.

علمدار از اقدامات اصلاحی برای رفع مشکل و تامین آب پایدار شهر تفت خبر داد و گفت: آبرسانی به ۲۶۷ روستا شهرستان نیز با همکاری قرارگاه امام حسن مجتبی(ع) با اعتباری بالغ بر ۲۲۰۰ میلیارد تومان در حال پیگیری است که امیدواریم عملیات اجرایی فاز اول این طرح به زودی آغاز شود.

اهتمام راهداری استان به بهسازی معابر روستایی شهرستان تفت

«سید محمد رستگاری» مدیر کل راهداری استان نیز گفت: با توجه به اهمیت شهرستان تفت و وجود ییلاقات و نظر به خسارات سیل سال گذشته، ۷۴ میلیارد تومان از مجموع ۱۰۰ میلیارد تومان اعتبارات سفر ریاست جمهوری جهت آسفالت و بهسازی معابر روستایی این شهرستان اختصاص یافت.

وی از تاکید راهداری استان به تعویض رویه آسفالت معابر روستایی همزمان با اصلاح نقاط حادثه خیز شهرستان تفت، اضافه کرد: ۷۵ طرح در شهرستان طی دو سال گذشته به ارزش ۳۴۰ میلیارد تومان با پیشرفت فیزیکی بالا در حال انجام است.

رستگاری از اجرای روکش آسفالت گرم معابر روستایی استان با تزریق اعتبارات خبر داد و گفت: این راه‌ها قطعاً ۷ تا ۱۰ سال آینده با مشکلی مواجه نخواهند شد.

معرفی شهردار منتخب شورای شهر تفت به وزارت کشور

«محمد علی صمیمی» مدیر کل امور شهری و شوراهای استانداری یزد نیز در مورد مسائل شهر و شهرداری تفت، اظهار کرد: به دلیل اختلافات بین شهرداری و شورای تفت، شهردار در اوائل بهمن ماه سال گذشته استعفا داد و شورای شهر در هفتم اسفندماه منتخب خود را اعلام کرد ولی صلاحیت‌های فرد منتخب نهایتاً ۲۰ اسفندماه تکمیل و به وزارت کشور ارسال شد که امیدواریم بعد از تعطیلات نوروزی، جواب وزارت کشور در این رابطه اعلام شود.

«جواد شمس» مدیر کل امور روستایی استانداری یزد نیز مهمترین مشکل روستاهای تفت را کم آبی خواند و گفت: قطعاً در تابستان آینده با این مشکل مواجه خواهیم بود ولی تلاش داریم با همکاری مجموعه‌های مربوطه اعم از آبفا و دهیاری‌ها و دیگر بخشها تا حد ممکن رفع شود.

«احسان عابدی» مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان هم در این نشست گفت: سال گذشته در راستای منویات مقام معظم رهبری کمیته صیانت از رسانه‌ها با همکاری دادستانی تشکیل و از طریق آن ساماندهی و صدور مجوز رسانه‌های فاقد مجوز پیگیری شد.

این مسئول با بیان این که نشست این کمیته در شهرستان تفت نیز برگزار شد، گفت: خوشبختانه رسانه‌های تفت علی رغم انتقاداتی که دارند، با جریان انقلاب و استان همسو هستند.

در این نشست رسانه‎های شهرستان تفت به بیان نظرات و انتقادات خود پرداختند که از آن جمله پیگیری ساماندهی ورودی شهر تفت از سمت شهرستان ابرکوه، کندی اجرای طرح نهضت ملی مسکن در شهرستان، پیگیری اصلاح حوزه‌ انتخابیه شهرستان تفت، پیگیری مشکل کمبود آب در روستاهای شهرستان به ویژه در بخش نیر، پیگیری اجرای تونل گردنه سخوید و اصلاح آسفالت و نقاط حادثه‌خیز باقیمانده در محورهای روستایی شهرستان، رفع مشکل سرویس مدارس روستایی، حمایت از خبرنگاران شهرستان، تاخیر در انتخاب شهردار تفت، موضوع آب وقف آباد، بلاتکلیفی زمین‌های دستگاه‌ها در ییلاقات شهرستان، انتصاب مدیران بومی و ساکن در شهرستان، مشکل نانوایی‌های شهرستان، توسعه مجموعه حسینیه امام(ره) به عنوان بزرگترین مجموعه فرهنگی مذهبی شهرستان، موضوع معدن دره زرشک، تکمیل باند دوم محور تفت – ده بالا و توسعه زیرساخت‌های این دهستان، بود.

 

دیدگاهتان را بنویسید