254151

نابودی ۷۰۰۰۰۰ هکتار جنگل برای توسعه معادن

دنیای معدن: بیش از ۷۰۰هزار هکتار از جنگل‌های اندونزی از سال ۲۰۰۱ تاکنون برای استخراج معادن از بین رفته است.

به گزارش دنیای معدن، گروه TreeMap، یک  تشکل محیط‌زیستی با استفاده از تصاویر با وضوح بالا از چندین ماهواره Landsat، معادن و زیرساخت‌های مرتبط را نقشه‌برداری و روند جنگل‌زدایی در کشور اندونزی (هشتمین کشور دارای مساحت بالای جنگل) را دنبال کرده است.

بر اساس این تصاویر، بیش از 700 هزار هکتار از جنگل‌های اندونزی از سال 2001 تاکنون برای استخراج معادن از بین رفته است. این گروه تخمین می‌زند که استخراج معادن، از جمله حفر چاله‌ها، تأسیسات پردازش، مناطق انباشت باطله و جاده‌های دسترسی منجر به پاک‌سازی 721 هزار هکتار (7210 کیلومترمربع) از این جنگل‌ها بین سال‌های 2001 تا 2023 شده است.

 

تصاویر منتشرشده نشان می‌دهد که حدود 150 هزار هکتار از این جنگل‌ها، جنگل‌های دیرینه‌ای بوده‌اند که دارای ذخایر کربن بالا و درختان بلند قدیمی هستند.

دیوید گاوو، بنیان‌گذار TreeMap دراین‌باره توضیح داد: یافته‌های ما نشان داد که تأثیر معادن زغال‌سنگ به‌مراتب بیشتر بود و حدود نیمی از تمام جنگل‌زدایی‌های ردیابی‌شده را شامل می‌شد، سپس معادن طلا، قلع و نیکل قرار داشتند.

وی ادامه داد: اگرچه جنگل‌زدایی مرتبط با استخراج معادن هنوز به‌مراتب کمتر از خسارات جنگلی ناشی از مزارع چوب است اما با توجه به اینکه اندونزی دارای بزرگترین ذخایر نیکل جهان است و نیکل نیز یک جزء حیاتی برای باتری‌های مورد استفاده در وسایل نقلیه الکتریکی است، این نگرانی وجود دارد که با افزایش وابستگی اندونزی به زغال‌سنگ و تمایل کشور به گسترش بهره‌برداری از ذخایر نیکل خود، دیگر جنگلی باقی نماند!

این مطالعه همچنین نشان می‌دهد که 80 درصد از جنگل‌زدایی جهانی مرتبط با استخراج معادن در چهار کشور اندونزی، برزیل، غنا و سورینام رخ داده است.

 

دیدگاهتان را بنویسید