استان کرمان در رشتههای دانشگاهی مرتبط با معدن بدون دانشجو است
دنیای معدن- استاندار کرمان گفت: غفلت از آموزش نیروی انسانی در استانی که نیمی از ظرفیتهای معدنی کشور را دارد، موجب شده تا رشتههای دانشگاهی مرتبط و ضروری با بحث معدن بدون دانشجو باشند.
به گزارش دنیای معدن، محمدمهدی فداکار پیش از ظهر شنبه در بیست و دومین اجلاس سالانه هیأت عمومی سازمان نظام مهندسی معدن به میزبانی استان کرمان، اظهار کرد: اینکه بگویم چاههای نفت را ببندیم و با معدن کار کنیم، سخن گزافی نیست.
وی در ادامه افزود: ظرفیت معادن در کرمان میتواند کشور را بینیاز کند که تحقق این امر به همافزایی نیاز دارد.
فداکار بیان کرد: کرمان در برخی مواد معدنی از جمله مس و تیتانیوم، ممتاز و منحصر بفرد است.
استاندار کرمان تاکید کرد: جا دارد این ظرفیت معدنی شناخته شود و تصمیمات و اقدامات مؤثر در مورد آن گرفته شود.
فداکار سپس به آماده افتتاح بودن فاز اول معدن تیتانیوم کهنوج اشاره کرد و گفت: ذخیره دومی نیز در شمال استان شناسایی شده است.
وی به کیفیت و کمیت مواد معدنی در اکثر شهرستانهای کرمان از شمال تا جنوب استان اشاره کرد.
استاندار کرمان گفت: زنجیره فولاد از معدن تا تولید ورق در استان کرمان وجود دارد.
فداکار با تاکید بر اینکه سلسله ترتیبها بعضاً مانع توسعه شده است، تصریح کرد: مجامع شرکتها در حال برگزاری است و عمدتاً همه سود شرکتها را تقسیم میکنند، درحالیکه این بدترین کار است و شرکت برای طرحهای توسعه گرفتار میشود.
استاندار کرمان خاطرنشان کرد: تکمیل زنجیره ارزش و صنایع پایین دستی، باید مطالبه دائمی متصدیان حوزه معدن در بخش غیردولتی قرار گیرد.
وی ادامه داد: مس سرچشمه بعد از ۵۰ سال معدنداری، اکنون بخش مفتول را راهانداخته در حالی که بخش خصوصی در مدت زمان ۱۰ سال این کار را انجام داده است.
فداکار ادامه داد: صنایع جانبی معدن در حوزههای مختلف از لباس و کفش معدن کار تا نیازهای حمل و نقل و تجهیزات میتواند مدنظر قرار گیرد.
وی به اقدام استان در اتصال شرکتهای بزرگ و کوچک معدنی و صنعتی اشاره کرد و افزود: شرکتهای بزرگ را مکلف کردهایم که نیازهای خود را از تولیدات داخلی و صنایع استان تهیه کنند تا به اشتغال خرد کمک شود.
استاندار کرمان تاکید کرد: حمایت از شرکتهای خصوصی واقعی را وظیفه خود دانستهایم.
فداکار افزود: از سوی دیگر ممانعت از فشار نابجا بر شرکتهای بزرگ را مدنظر قرار دادهایم که غیراقتصادی و زیانده نشوند.
استاندار کرمان، حل مشکل تولید برق شرکتها و ضرورت احداث نیروگاهها از سوی آنها را مورد تاکید قرار داد.
وی سپس آموزش نیروی انسانی در حوزه معدن را یک ضرورت برشمرد و خاطرنشان کرد: استان کرمان در حوزه حفاری نیروی متخصص نداشت، بنابراین آموزش نیرو آغاز شده و بلافاصله جذب شرکتها میشوند.
فداکار اظهار کرد: از آموزش نیروی انسانی، در استانی که نیمی از ظرفیتهای معدنی کشور را دارد، غفلت شده است.
استاندار کرمان در پایان تاکید کرد: به همین دلیل در استان کرمان رشتههای دانشگاهی مرتبط، اثرگذار و ضروری با بحث معدن بدون دانشجو هستند.
دیدگاهتان را بنویسید