چین؛ پیشگام در صنعت فرآوری مواد معدنی
دنیای معدن- کانال تلگرامی اندیشکده راهبردی تبیین در مطلبی با عنوان چین؛ پیشگام در صنعت فرآوری مواد معدنی به گزارش اخیر «کنفرانس تجارت و توسعه ملل متحد (آنکتاد)» درباره اقتصاد دیجیتال پرداخت:براساس این گزارش به نسبت موجود میان توسعه اقتصاد دیجیتال و افزایش تقاضا در بازار مواد معدنی میپردازد که بهترین مثال قابل ذکر در این مورد دستگاههای تلفن هستند.
به گزارش دنیای معدن، برای ساخت دستگاههای تلفن در دهه ۶۰ میلادی از ده عنصر جدول تناوبی، در دهه ۹۰ میلادی از ۲۷ عنصر و در سال ۲۰۲۱، از ۶۳ عنصر استفاده شده است. بر همین اساس است که به عنوان مثال در خصوص کُبالت و لیتیوم، بنابر برآوردهای بانک جهانی تا سال ۲۰۵۰ قریب به ۵۰۰ درصد افزایش در تقاضا مشاهده خواهد شد.
از این رو، تضمین دسترسی به مواد معدنی کلیدی مبدل به یک اولویت راهبردی برای کشورها شده است. این مساله رقابت جهانی بر سر منابع را تشدید نموده و به ریسکها و چالشهای ژئوپولیتیک با توجه به تمرکز نسبی در برخی بازارها دامن زده است.
منظور از تمرکز نسبی بازارها این است که به عنوان مثال جمهوری دموکراتیک کنگو به تنهایی ۶۸ درصد از کبالت جهان را تولید میکند؛ استرالیا و شیلی قریب به ۷۷ درصد از لیتیوم جهان را تولید میکنند و گابون و افریقای جنوبی ۵۹ درصد از تولید منگنز جهانی را در اختیار دارند.
علاوه بر تمرکز منابع قابل استخراج، تسلط بر زنجیرههای تامین و توسعه واحدهای فرآوری این محصولات نیز واجد اهمیتی راهبردی است که جمهوری خلق چین در این میان، بازیگری مهم و اصلیترین محور رقابت است. نمودار بالا که توسط آنکتاد تنظیم و منتشر شده است، پیشگامی چین در فرآوری منابع معدنی کلیدی را به تصویر میکشد.
آنکتاد راهکار مقابله با چالشها در این حوزه را، از جمله چالشهای زیستمحیطی و اجتماعی، تامین پایدار، همکاری بینالمللی و برقراری توازن میان نیازهای همه ذینفعان به منظور تضمین زنجیرههای ارزش پایدار و اخلاقی در تولید مواد معدنی خوانده است.
دیدگاهتان را بنویسید