جعفری: لزوم تجمیع داده ها و اطلاعات پایه زمین شناسی
دنیای معدن: معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: یکی از راهبردهای مهم ودر حال اجرا, تجمیع داده ها یاطلاعات پایه, عمومی و تفصیلی در حوزه معدن و صنایع معدنی است.
به گزارش دنیای معدن, جعفری افزود: این راهبرد روی ساماندهی اطلاعات در سه برنامه طراحی شده و حائز اهمیت است؛ چراکه اگر به این راهبرد توجه شود، بسیاری از تصمیم سازیها و تصمیم گیریها تغییر خواهد کرد.
وی با بیان اینکه این اطلاعات مربوط به زمین است، گفت:سازمانهای مختلفی اطلاعات پایه زمین اطلاعات تولید میکنند؛ مانند سازمان انرژی اتمی، نفت و وزارت صمت از طریق سازمان زمین شناسی و البته بخشهای خصوصی که اطلاعات اینها میتواند تجمیع میشود.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت افزود: بنا به تبصره ۳ ماده ۵ قانون، همه اطلاعات باید یکجا تجمیع شود؛ هرچند تجمیع تاکنون اتفاق نیفتاده، ولی طی چند ماه گذشته اجرای آن در حال پیگیری است.
جعفری با اشاره به اینکه در این زمینه مرکز پایگاه داده علوم زمین طراحی شده، گفت: البته تاکنون به دلایلی این کار بیشتر در حوزه زمین شناسی و اطلاعاتی که سازمان زمین شناسی با مجموعه انرژی اتمی و نفت رد و بدل کرده اند تا حدودی انجام شده و به نوعی هماهنگی آن با وزارتخانه بیشتر در این زمینه است.
وی با تاکید بر اینکه شورای هماهنگی نیز در این باره به ریاست خود وزیر تشکیل شده، افزود: اعضای این شورا سه معاون این وزارتخانه هستند و دستگاههای دیگر نیز بعدا عضو این شورا خواهند شد. همچنین کمیتهای تشکیل شده که در زیر مجموعه خود کارگروههایی برای موضوع تجمیع دادهها فعالیت میکنند.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت گفت: فرایند مد نظر از خود استانها شروع شده تا تمام اطلاعات اکتشافی وگواهیهای کشف را در کاداستر معادن بار گذاری کنند و از سوی دیگر با انرژی اتمی هم مذاکره شده و توافق اولیه انجام شده است.
جعفری افزود: یکی از دلایلی که مانع این کار میشد، این بود که بابت اطلاعاتی که تولید میشود، هزینه پرداخت میشود، بطوریکه برای اطلاعات اکتشاف عمیق و تفصیلی هزینههای زیادی پرداخت میشود. به عبارت دیگر هر کسی بخواهد این اطلاعات را داشته باشد هزینه آن باید پرداخت شود؛ البته این موضوع شفاف نشده بود که در این مرحله شفاف شد.
معاون معادن و فرآوری مواد وزارت صمت با بیان اینکه با این فرایند پیش بینی میشود:سال آینده مجموعه اطلاعات، به عنوان لایه اطلاعاتی بخش معدن جمع شود افزود: اتفاق مهمی که میافتد اینست که لایه بندی و اولویت بندی درست تری انجام میشود؛ اینکه کجا و برای چه هدفی باید اکتشاف کرد؛ لذا اکنون صرفا بر اساس یک سری اطلاعات پایه لایه بندی انجام شده که این کار را سازمان زمین شناسی انجام داده است.
جعفری با تاکید بر اینکه این اطلاعات بعدا خیلی دقیقتر شده و بسیاری جاها میتوان به نتایج قطعی تری از ذخایر قطعی اشاره کرد، افزود: این برنامه راهبردی و در حال عملیاتی شدن است.
دیدگاهتان را بنویسید