خطر ریزش، بورس را تهدید میکند؟
دنیای معدن: در برنامه زنگ پایان چهارشنبه همراه با اشکان زودفکر، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی وضعیت جاری بورس و چشمانداز آتی آن با توجه به شرایط اقتصادی موجود پرداختیم.
به گزارش دنیای معدن و به نقل از فردای اقتصاد، در برنامه زنگ پایان چهارشنبه همراه با اشکان زودفکر، کارشناس بازار سرمایه، به بررسی وضعیت جاری بورس و چشمانداز آتی آن با توجه به شرایط اقتصادی موجود پرداختیم. وی در ابتدا به این سوال پاسخ داد که با توجه به افزایش عرضهها آیا روند صعودی شاخص بورس متوقف خواهد شد؟ و عنوان کرد: بازار سرمایه در شرایطی قرار دارد که پس از سال ۹۹ به واسطه ریسکهای سیستماتیک قابل توجه به حدی عقب ماندگی بورس از بازارهای موازی افزایش یافت که سرمایهگذاران این ریسکها را نادیده گرفتند و جهش اخیر بورس آغاز شد. پس از رشد قابل توجه اخیر نیز همچنان جاماندگی بورس از سایر بازارها زیاد بوده و سهامداران نباید نگران عقبگرد بورس از روند صعودی باشند. البته باید به این نکته توجه کرد که بازار برای ادامه روند خود به استراحت نیاز دارد و این روند منطقی است اما با توجه به ورود پول خوب از سمت اشخاص حقیقی همچنان پتانسیل برای رشد بورس وجود دارد.
او در ادامه محرکهای بورس ۱۴۰۲ برای ادامه روند رو به رشد خود را مورد بررسی قرار داد و اعتقاد داشت: با توجه به افزایش مستمر نقدینگی به نظر میرسد در صورت عدم اعمال سیاستهای غلط توسط دولت در رابطه با بازار سرمایه، میتوانیم شاهد هدایت نقدینگی به بخش مولد اقتصاد باشیم. یکی از عواملی که میتواند بورس را به عنوان بازار برنده در ۱۴۰۲ معرفی کند، کاهش ریسکهای سیستماتیک شامل آرامش در فضای سیاست خارجی و اقتصاد کشور است و باید به این نکته توجه داشت که تورم همیشه و آشفتگی اقتصاد همواره به زیان بورس است و رشدهای شارپی بازارهای سفتهبازی با ایجاد حس جاماندگی در سهامداران باعث خروج پول از بورس خواهد شد.
زودفکر همچنین به پیشبینی روند قمیتی دلار آزاد پرداخت و خاطرنشان کرد: به نظر میرسد نرخ دلار در اعداد کنونی به تعادل رسیده است و خریداران و فروشندگان در این نرخ به توافق رسیدهاند. در صورتی که دولت با مهار تورم سیاستهای شکستخوردهای مانند تثبیت نرخ ارز را در پیش نگرفته و از این طریق باعث برهم خوردن تعادل در بازار ارز که نتیجهای خروج سرمایه از کشور ندارد، نشود میتوان گفت احتمال رشد شارپی در نرخ دلار پایین بوده و دلار متناسب با رشد نقدینگی با شیب ملایم به مرور افزایش خواهد یافت.
این کارشناس در انتها به مقایسه بازدهی صنایع مختلف در بورس پرداخت و تاکید داشت: صنایع کوچک بازار در حال حاضر پتانسیل رشد بیشتری نسبت به بزرگترها دارند؛ چراکه در واقع این صنایع از دلار یارانهای صنایع بزرگ استفاده میکنند. شرکتهای کوچک بازار، ریسک سیستماتیک کمتری را متحمل میشوند چراکه دخالتهای دولت در این دسته پایینتر است البته نباید از ریسک عدم اجازه دولت به برخی شرکتهای این گروه برای افزایش نرخ اشاره کرد که تنها حدود ۳۵ درصد نمادهای کوچک بازار درگیر این موضوع هستند. در کنار این موارد به دلیل ورود و خروج بازیگر به این سهامها که سهامداران را برای دریافت سودهای قابل توجه و یک شبه تحریک میکند در شرایط رشد شارپی اخیر بورس نیز یکی از دلایل اقبال بیشتر به صنایع کوچک بازار است.
دیدگاهتان را بنویسید