225752

در نامه های کارگران هپکو و فعالان سیاسی مرکزی مطرح شد

توهین بزرگ واردکنندگان غیر رسمی ماشین آلات معدنی به قوانین و سیستم اداری کشور و حمایت گمرک از آنان

دنیای معدن: صدور مجوز های جدید برای واردات خودرو های معدنی از سوی وزارت صمت، اگرچه در ظاهر محدودیت هایی دارد، اما در واقع این محدودیت ها پس از واردات اثری اصل ماجرا ندارد و چه تضمینی است که پس از وارد کردن خودرو های فرسوده و دست دوم، واردکننده عزمی برای خارج کردن آن از کشور داشته باشد.

به گزارش دنیای معدن، همین مساله باعث شده نگرانی هایی بین کارگران هپکو و برخی فعالان اجتماعی و سیاسی استان مرکزی ایجاد شود.

کارگران هپکو به تازگی نامه ای سرگشاده به رئیس جمهور نوشتند و در آن از صدور مجوز برای واردات این دستگاه ها گلایه کردند. آنان در این نامه به سود های نجومی واردات خودرو ها و دستگاه های فرسوده معدنی اشاره کردند و نوشتند: متاسفانه در روز روشن و پس از تبلیغات گسترده و مانور های تبلیغاتی فراوان دولت حضرتعالی در جهت حمایت از تولید داخل و با توجه به تاکیدات چندین باره مقام معظم رهبری در باب تولید داخل، شاهد این هستیم که در جنگی نابرابر بار دیگر مافیای زر و زور و تزویر عنان را به دست گرفته و به راحتی مجوز واردات ماشین آلات معدنی را که در دولت قبلی متوقف شده بود را صادر می کند.

 

کارگران در این نامه خطاب به رئیس جمهور نوشته اند: شاید با خود فکر کنید مگر قرار است که با این واردات چه اتفاقی بیوفتد ... شرکت هپکو طی سال های گذشته به نماد مقاومت و خود باوری در برابر رانت و فساد تبدیل شده بود که به راحتی و با این تصمیم غلط این کارخانه نابود و به نماد یاس و نا امیدی در بین جوانان پرشور این مرز و بوم تبدیل خواهد شد و درست همان چیزی است که دشمن با استفاده از مسئواین نالایق دارد به خواسته خود می رسد. به نظر شما این کشور تا کی باید شاهد بسته شدن تک تک ابرکارخانه های صنعتی خود باشد و دوام بیاورد.

جمعی از فعالان سیاسی و اجتماعی این استان نیز در نامه ای خطاب به رئیس جمهور، رئیس قوه قضاییه، جمعی از وزیران و نمایندگان مجلس خواستار ممنوعیت دوباره واردات خودرو های معدنی شدند.

در این نامه به مشکلات هپکو پس از خصوصی سازی و تلاش مدیران جدید آن برای بازگشت به تولید در این شرکت اشاره شده است و آمده است: متاسفانه در سال های گذشته و در نبود شرکت هپکو، معادن خود اقدام اقدام به واردات ماشین آلات موردنیاز کردند که این موضوع صدمات سنگینی را به معادن کشور زده است. نبود دانش کافی و گاهی فساد های مرتبط در این کار، شرایط را به شکلی رقم زده که امروز ایران به گورستانی از ماشین آلات معدنی تبدیل شده و باوجود واردات انبوه در سال های ۹۶ و ۹۷ کماکان از بنامه توسعه پنجم عقب هستیم.

در بخش دیگری از این نامه به فساد های حاصل از واردات بی ضابطه ماشین آلات معدنی اشاره شده که این فساد ها باعث شده تا معادن از واگذاری واردات به شرکت های تخصصی سرباز زنند و «نبود تیم های مدیریتی دلسوز که پیگیر اصلاح قوانین واردات باشند نیز سبب شده است تا واردات این محصولات به صورت مستعمل نیز قانونی شود.»

در ادامه این نامه با اشاره به راه اندازی مجدد خط تولید در هپکو و ارائه محصولات متنوع از سوی مدیران این شرکت، آمده است:، ولی به دلیل رانت و فسادی که همواره در واردات این محصولات گران وجود داشته است و به دلیل آزادسازی واردات محصولات دست دوم این حوزه که کار را برای سوءاستفاده کنندگان سهل تر کرده است، همواره با این تلاش مبارزه شد و حاصل یک سال و نیم تلاش این شرکت، تنها ۵۰ دستگاه سفارش بود. درحالیکه همواره معادن از نبود ماشین گلایه داشتند.

در بخش دیگری از این نامه به اظهارات چند روز قبل معاون گمرک درخصوص ورود موقت برخی ماشین آلات معدنی به کشور اشاره شده و آمده است: سوال ما این است که چطور می شود که محصولات بدون ثبت سفارش در دولت تدبیر و امید وارد گمرک شود و افراد واردکننده محصول، اطمینان کافی از حل مشکل نداشتن ثبت سفارش در کشور داشته باشند؟ آیا وقت هوشیاری و برخورد جدی با متخلفین نرسیده است.

در بخش پایانی این نامه اشاره شده است که عمر برخی از این ماشین آلات تخلیه شده در گمرک به ۱۰ سال هم می رسد، درحالیکه در براساس آیین نامه اجرایی قانون معادن اجازه واردات ماشین آلات با حداکثر ۵ سال داده شده است. فعالان اجتماعی و سیاسی استان مرکزی معتقدند که این رفتار واردکنندگان و صدور مجوز برای واردات این ماشین آلات توهین بزرگی به سیستم اداری کشور و برخلاف قانون محموله های گمرکی است.



منبع: خبرگزاری دانشجو

 

دیدگاهتان را بنویسید