اندونزی صادرات زغال سنگ را در ماه ژانویه به دلیل نگرانی های تامین برق داخلی ممنوع کرد
دنیای معدن -رویترز: یک مقام ارشد در وزارت انرژی اندونزی روز شنبه گفت که اندونزی صادرات زغال سنگ را در ماه ژانویه به دلیل نگرانی از اینکه عرضه کم در نیروگاه های داخلی می تواند منجر به خاموشی گسترده شود، ممنوع کرده است.
به گزارش دنیای معدن، این کشور آسیای جنوب شرقی بزرگترین صادرکننده زغال سنگ حرارتی در جهان است که حدود 400 میلیون تن در سال 2020 صادر کرده است. بزرگترین مشتریان زغال این کشور، چین، هند، ژاپن و کره جنوبی هستند.
اندونزی یک سیاست به اصطلاح تعهدات بازار داخلی (DMO) دارد که به موجب آن معدنکاران زغال سنگ باید 25 درصد از تولید سالانه را به شرکت دولتی Perusahaan Listrik Negara که به اختصار به آن PLN می گویند با حداکثر قیمت 70 دلار در هر تن عرضه کنند که بسیار کمتر از قیمت های فعلی بازار است.
رضوان جمال الدین مدیرکل معادن و زغال سنگ وزارت انرژی اندونزی در بیانیه ای اعلام کرد: چرا همه از صادرات منع شده اند؟ این موضوع فراتر از تصمیم وزارتخانه است اما موقتی خواهد بود. اگر این ممنوعیت اجرا نشود تقریبا 20 نیروگاه با توان تولید 10 هزار و 850 مگاوات برق، خاموش می شود. لذا اگر اقدامات استراتژیک اجرایی نشود ممکن است خاموشی گسترده ای رخ دهد.
رضوان ادامه داد: عرضه زغال به نیروگاه ها هر ماه کمتر از DMO است بنابراین تا پایان سال کسری ذخایر زغال وجود خواهد داشت. وی افزود: این ممنوعیت پس از 5 ژانویه در نظر گرفته شده است.
انجمن معادن زغال سنگ اندونزی ICMA از وزیر انرژی این کشور خواسته تا ممنوعیت صادرات را لغو کند و در بیانیه ای اعلام داشته که این سیاست به سرعت و بدون مذاکره با فعالان تجاری اتخاذ شده است.
آقای Pandu Sjahrir رئیس انجمن ICMA گفت: ممنوعیت گسترده صادرات ممکن است حجم 38 تا 40 میلیون تنی تولید ماهانه زغال را مختل کند. در سال های اخیر اندونزی حدود 30 میلیون تن زغال سنگ در ماه ژانویه هر سال صادر کرده است.
این انجمن همچنین گفته اگر تولیدکنندگان زغال به دلیل عدم توانایی در تحویل و صادرات زغال سنگ، اعلام فورس ماژور کنند نگران اختلافات احتمالی با خریداران خود هستند.
رئیس این انجمن تاکید کرد: کشتی هایی که به سمت آب های اندونزی حرکت می کنند نیز شرایط نامطمئنی را تجربه می کنند و این بر اعتبار اندونزی به عنوان عرضه کننده زغال سنگ جهان تاثیر می گذارد.
به عقیده تحلیلگران این ممنوعیت قیمت جهانی زغال را در هفته های آتی به دلیل کاهش موجودی، افزایش می دهد و باعث می شود مشتریان اندونزی به روسیه، استرالیا یا مغولستان روی آورند.
در آگوست 2021 اندونزی صادرات زغال از 34 معدن زغال سنگ را به حالت تعلیق در آورد و اعلام داشت در فاصله ژانویه تا جولای سال گذشته این معادن به تعهدات بازار داخلی عمل نکرده اند.
اندونزی در میان 10 تولیدکننده بزرگ گازهای گلخانه ای جهان قرار دارد و زغال حدود 60 درصد از منابع انرژی آنرا تشکیل می دهد.جعفری طهرانی
دیدگاهتان را بنویسید