245942

طرح طبقه‌بندی مشاغل معادن زغال‌سنگ استان کرمان تا پایان مهرماه اجرایی می‌شود

دنیای معدن: به گفته مسئولان مطالبات کارگران معادن زغال‌سنگ استان کرمان اصولاً در سه بخش حقوق و مزایا، ایمنی کارگاه و بازنشستگی است که تا پایان مهرماه طرح طبقه‌بندی مشاغل اجرایی می‌شود.

 

به گزارش دنیای معدن، استان کرمان یکی از قطب‌های تولید زغال‌سنگ کشور است و کارگران این معادن سال‌ها از میزان حقوق ناکافی، کم بودن حقوق شرکت‌های خصوصی در مقایسه با شرکت‌های دولتی، ایمنی معادن، بیمه و مشکلاتی از این دست گلایه داشته و درخواست‌هایی چون اجرای طرح طبقه‌بندی مشاغل، افزایش ضریب سخت و زیان‌آوری شغل، افزایش حقوق و ایمنی معادن را داشتند.

مجتبی مصباح، مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با بیان اینکه مطالبات کارگران معادن اصولاً در سه بخش حقوق و مزایا، ایمنی کارگاه و بازنشستگی در زمان مقرر است، اظهار داشت: هر سه این موارد قانوناً در حوزه کاری اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی است.

وی در ارتباط با مطالبات کاری کارگران معادن زغال‌سنگ، گفت: طرح‌های طبقه‌بندی تمامی شرکت‌های خصوصی زغال‌سنگ که حقوق آنها با کارگران معادن دولتی تفاوت داشت به طور همزمان آغاز شده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان از اجرای هشت طرح طبقه‌بندی مشاغل برای هشت شرکت زغال‌سنگ خبر داد و افزود: برای یکسان‌سازی و همسان‌سازی حقوق و مزایا باید ضریب ریالی کلیه این شرکت‌ها با شرکت زغال‌سنگ تطابق داده می‌شد و همه شرکت‌ها ملزم به این شدند که جدول مزد آنها مطابق شرکت زغال‌سنگ کرمان باشد.

وی با بیان اینکه نوشتن گزارش اجرایی و اجرا کردن آن کار زمانبری است، ادامه داد: بعضی از شرکت‌ها هنوز در اجرایی کردن طرحشان به گزارش اجرایی نهایی نرسیدند؛ طرح‌های برخی از شرکت‌ها اجرا شده اما برای برخی از آنها هنوز گزارش اجرایی نوشته نشده و یا تصویب نشده است.

مصباح با اشاره به اینکه این تاخیر مشکلی را برای کارگران ایجاد نمی‌کنند‌، چرا که از زمان شمول طرح طبقه‌بندی باید مابه التفاوت آن به کارگران پرداخت شود، گفت: تاکنون سه شرکت طرح خود را اجرایی کردند.

وی با بیان اینکه تا نیمه اول امسال و در نهایت تا پایان مهرماه تمامی طرح‌ها اجرایی شرکت‌های زغال‌سنگ مطابقت داده شده و اجرایی می‌شود، تصریح کرد: با هر شرکتی که در این ارتباط تعلل کند، برخورد قانونی انجام خواهد شد.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان کرمان با اشاره به اینکه بیمه کارگران معادن در حال پرداخت است و گزارشی مبنی عدم پرداخت بیمه کارگران نداریم، گفت: بازرسی‌های مداوم و مکرر توسط بازرسان اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی از معادن زغال‌سنگ انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه کارگران دارای حقوق و مزایای قانونی هستند، افزود: در برخی معادن خصوصی کارگران با کارفرمایان خود به توافق رسیدند که حقوق آنها به میزان تولید آنها حقوق پرداخت شود که اگر توافق دو طرفه باشد مشکل قانونی ندارد و البته الزامی هم به انجام آن نیست.

مصباح با اشاره به اینکه حقوق کارگران خط قرمز ماست و اگر تخلفی اتفاق بیفتد برخورد شدید با آن می‌شود، ادامه داد: اگر تخلفی انجام شود، کارگران و نمایندگان آنها می‌توانند آن را به ما اعلام کنند.

سیدرضا حسینی‌نژاد، فرماندار شهرستان زرند نیز با اشاره به بازدیدی که از معادن زغال‌سنگ این شهرستان داشته، اظهار داشت: مهمترین بحث در این حوزه سنتی بودن این معادن است و تلاش ما بر این بوده که ایمنی و شرایط کار کارگران معادن را بهبود ببخشیم.

وی با بیان اینکه کارگران معادن زغال‌سنگ نسبت به حقوق و مزایای خود اعتراض داشتند، گفت: در این راستا طرح طبقه‌بندی مشاغل در معادن زغال‌سنگ این شهرستان اجرا شد.

فرماندار شهرستان زرند با اشاره به آخرین وضعیت اجرای این طرح در معادن زغال‌سنگ، بیان کرد: تقریباً طرح طبقه‌بندی اکثر معادن در شهرستان زرند نهایی شده و بقیه هم تا پایان شهریورماه نهایی می‌شود.

وی با بیان اینکه در این شهرستان به سمت سویی می‌رویم که سیستم تجهیزات معادن که مستهلک و قدیمی شده، به سمت مکانیزه شدن برود افزود: مکانیزه شدن معادن هم سطح ایمنی و هم بهره‌وری معادن را بالا می‌برد.

حسینی‌نژاد با اشاره به اینکه در حال حاضر هیچ حقوق عقب‌افتاده‌ای در معادن زغال‌سنگ زرند نداریم و حداقل گزارشی در این ارتباط به ما نرسیده است، گفت: ارتقای ایمنی و مکانیزاسیون معادن در دستورکار ما است.

 

دیدگاهتان را بنویسید