258265

اشتغال ۱۵ هزار نفر در صنعت سرب و روی کشور

دنیای معدن: رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران گفت: این صنعت با اشتغالزایی مستقیم و غیر مستقیم برای ۱۵ هزار نفر، نقش مهمی در ایجاد اشتغال و توسعه مناطق محروم کشور ایفا می‌کند.

به گزارش دنیای معدن؛ مجتبی بزرگ افزود: صنعت سرب و روی به عنوان یکی از صنایع پایه و مادر کشور، نقش محوری در توسعه صنعتی و اقتصادی ایفا می‌کند و با دارا بودن ذخایر غنی و نیروی انسانی متخصص، پتانسیل بالایی برای رشد و توسعه دارد.

وی خاطرنشان کرد: در کنار ظرفیت‌ها، چالش‌هایی نیز وجود دارد که نیازمند توجه جدی مسئولین و صنعتگران است.

رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران به برخی از مهم‌ترین چالش‌های پیش روی فعالان این عرصه از جمله تامین مواد معدنی واحد‌ها برای کار با حداکثر پتانسیل عملیاتی، نحوه عرضه و قیمت گذاری خاک در بورس کالا و قوانین دست و پاگیر از جمله طرح خام و نیمه خام برای شمش سرب و روی در لیست اقلام صادراتی، مالیات بر صادرات از محل ورود موقت و مشکلات تامین برق واحد‌ها اشاره کرد و گفت: انتظار می‌رود دولت با خروج شمش سرب و روی از لیست کالا‌های خام و نیمه خام و واقعی کردن قیمت‌های ماده معدنی در تداوم رشد و توسعه این صنعت مهم و تاثیرگذار و حذف موانع تولید و صادرات آن کمک نماید.

بزرگ گفت: همچنین نظارت بر نحوه عرضه خاک در بورس، حذف مالیات بر صادرات از محل ورود موقت، رفع سایر موانع موجود در خصوص ورود موقت و اصلاح فرمول قیمت پایه عرضه شمش روی در بورس کالا متناسب با قیمت‌های جهانی از دیگر درخواست‌های فعالان این صنعت است.

وی بر اهمیت صنعت سرب و روی در ایجاد اشتغال، ارزآوری و توسعه زیرساخت‌ها تاکید کرد و افزود: دستاورد‌های این صنعت در سال‌های اخیر از جمله رشد تولید و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا بوده است.

رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران گفت: ظرفیت تولید سالانه شمش روی کشور به ۴۷۶ هزار تن و ظرفیت تولید شمش سرب به ۳۹۸ هزار تن می‌رسد و این اعداد نشان از پتانسیل بالای این صنعت برای افزایش تولید و صادرات دارد.

بزرگ با بیان اینکه در سال‌های اخیر، با تلاش‌های صورت گرفته و جلوگیری از خام فروشی، شاهد رشد چشمگیر تولید و صادرات محصولات با ارزش افزوده بالا در صنعت سرب و روی هستیم، افزود: تولید سالانه شمش روی کشور ۲۳۵ هزار تن و میزان صادرات آن ۱۵۰ هزار تن است.

وی در ادامه گفت: همچنین میزان صادرات شمش سرب ۲۷ هزار تن است که این آمار نشان می‌دهد صنعت سرب و روی نقش مهمی در ارزآوری کشور ایفا و به تکمیل زنجیره ارزش در این صنعت کمک شایانی کرده است.

رئیس انجمن صنایع و معادن سرب و روی ایران در پایان افزود: صنعت سرب و روی یکی از صنایع استراتژیک کشور است که با اتخاذ راهکار‌های مناسب می‌تواند به یکی از قطب‌های صنعتی کشور تبدیل شود و با حمایت دولت و رفع موانع تولید نقش مهمی در توسعه اقتصادی و ایجاد اشتغال ایفا کند.

 

دیدگاهتان را بنویسید