229577

مدیرعامل شرکت معدنی و صنعتی گل‌ گهر تشریح کرد:

بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعتی تاریخ ایران بدون یک دلار تامین مالی خارجی

دنیای معدن- مدیرعامل شرکت گل‌گهر گفت: یکی از راه‌های اصلی توسعه کشور، بها دادن به غول‌های بزرگ صنعت و معدنی است که دولت سیزدهم به خوبی متوجه آن شده و به صورت حرفه‌ای در این زمینه گام برداشته است، به‌طوری که بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعتی تاریخ ایران بدون یک دلار تامین مالی خارجی انجام شده است.

به گزارش دنیای معدن،«ایمان عتیقی» امروز (شنبه) در گفت‌وگویی با اشاره به آغاز عملیات اجرایی ۴۸ مگاپروژه صنعتی در کشور توسط دولت سیزدهم، تصریح‌کرد: اگر دولت با همین فرمان جلو برود، به‌طور قطع با موفقیت‌های بزرگی همراه خواهد شد، زیرا با اهمیت دادن به شرکت‌های بزرگ که بالطبع بالا رفتن انگیزه مدیران آنها را به دنبال دارد، آنها نیز می‌توانند ماموریت‌های بزرگی را در کشور به انجام برسانند.

بی اثر بودن تحریم‌ها در صنعت فولاد

وی هرچند منکر اثرگذاری تحریم‌ها نشد، اما گفت: با ابزارهایی که در اختیار داریم تاکنون تحریم‌ها بی اثر بوده و به‌طور کلی تحریم‌ها کمترین تاثیر را در صنعت فولاد داشته است.

مدیرعامل گل‌گهر، دلیل این موضوع را بالا رفتن دانش ایرانی‌ها و داخلی‌سازی بخش ‌های مختلف زنجیره فولاد عنوان کرد که توانمندی بالایی را نیز برای شرکت‌های ایرانی رقم زده است.

به گفته این فعال معدنی، تحریم‌ها هچ‌گاه نتوانسته حرکت صنعت فولاد را متوقف و آن را زمین‌گیر کند، چه در این صورت تولید فولاد اینقدر رشد نمی کرد و اکنون دهمین فولادساز بزرگ جهان نبودیم.

وی تاکید کرد: به‌طور قطع وقتی طرف‌های غربی ببینند ایران بدون رفع تحریم‌ها بزرگترین سرمایه‌گذاری صنعتی تاریخ خود را بدون حتی یک دلار تامین مالی خارجی کلید زده، پیامی محکم برای بی‌اثر بودن تحریم‌ها است و این کشورها خواهند فهمید بیش از این نمی‌توانند از اهرم تحریم‌ها برای چانه‌زنی استفاده کنند.

عتیقی یادآور شد: از نظر ساختاری، فلزات زیادی در کشور وجود دارد اما فقط در آهن و مس رشد خوبی داشتیم، اما پیش‌بینی می‌شود با نهضت اکتشافات در کشور که در دستور کار دولت قرار گرفته، به‌زودی در سایر فلزات هم می‌توانیم کار کرده و حرف‌هایی برای گفتن داشته باشیم.

وی تصریح‌کرد: هرچه به سمت افزایش تنوع و پیچیدگی محصولات برویم، کشور می‌تواند در رقابت در عرصه‌های جهان موفق‌تر عمل کند.

مدیرعامل گل‌گهر خاطرنشان‌کرد: عمده منابع مالی این طرح‌ها از سود شرکت‌ها و با هماهنگی سهامداران، همچنین بخشی از منابع از طریق اوراق و بخشی دیگر با تسهیلات بانکی تامین می‌شود.

وی گفت: از آنجایی که اجرای طرح‌ها بین سه تا ۳.۵ سال به طول می‌انجامد، تشکیل و تامین سرمایه نیز به‌تدریج انجام خواهد شد و مشکلی از این بابت وجود نخواهد داشت.

عتیقی ادامه‌داد:‌ شرکت گل‌گهر با تشکیل یک ترکیب سرمایه‌گذاری هوشمند در چند بخش ابتدای زنجیره (اکتشافات)، انتهای زنجیره (آهن اسفنجی و غیره) و بخش‌های نیروگاهی، لوله گاز و غیره، همه جوانب را در نظر گرفته است.

وی بیان‌داشت: پنج میلیارد یورو سرمایه‌گذاری در دستور کار گل‌گهر است که ۱.۵ میلیارد یوروی آن در دستور کار است، ۱.۵ میلیارد یورو در حضور رییس‌جمهوری اعلام شد و ۲ میلیارد یوروی دیگر آن تا پایان سال ۱۴۰۱ تعیین‌تکلیف خواهد شد.

عملیات اجرایی ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی کشور روز یکشنبه (۱۷ بهمن) با اعتباری معادل ۱۷ میلیارد دلار سرمایه‌گذاری با حضور رئیس‌جمهوری آغاز شد.

در طرح جدید دولت که بزرگ‌ترین سرمایه‌گذاری صنعتی کشور محسوب می‌شود، قرار است، سرمایه‌گذاری ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی (حدود ۱۹ میلیارد دلاری) برای توسعه صنایع کشور با استفاده از منابع کارخانه‌های سود ده داخلی، اجرایی شود. شرکت معدنی و صنعتی گل گهر، مجتمع فولاد مبارکه، شرکت ملی صنایع مس ایران، شرکت معدنی و صنعتی چادرملو، شرکت سرمایه‌گذاری توسعه معادن و فلزات و شرکت گروه گسترش نفت و گاز پارسیان به عنوان «گروه پیشرانان پیشرفت ایران» مسئولیت سرمایه‌گذاری در این ۴۸ پروژه بزرگ صنعتی را بر عهده دارند.

۱۱ میلیارد دلار صادرات سالیانه، تولید ۵۴ میلیون تن محصول معدنی، فلزی و پتروپالایشی، معادل ۲۰ میلیارد دلار درآمد سالانه پس از بهره‌برداری و ایجاد ۲۱ هزار شغل مستقیم و ۶۴ هزار شغل غیرمستقیم از جمله مزیت‌ها و ظرفیت‌های این پروژه‌های عظیم پس از بهره‌برداری است.ایرنا

 

دیدگاهتان را بنویسید