ویدیوی کوتاه: پیشرفت ۵۸ درصدی پروژه گندله سازی کردستان/ صبا امید خاورمیانه از دریچه دوربین
دنیای معدن: شرکت صبا امید خاورمیانه، متولی اجرا و بهرهبرداری از بزرگترین واحد گندلهسازی غرب ایران و یکی از طرحهای ۴۸گانه پیشران پیشرفت اقتصادی کشور محسوب میشود که تحت هدایت و راهبری شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات در سال ۱۳۹۸ تاسیس شد و آغاز به کار کرد. ۳۰ درصد از سرمایهگذاری این شرکت متعلق به شرکت سرمایهگذاری توسعه معادن و فلزات است و ۷۰ درصد آن متعلق به زیرمجموعهی این هلدینگ، شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور است.
به گزارش دنیای معدن، پروژه احداث کارخانه گندلهسازی کردستان، که از ظرفیت تولید سالانه یک میلیون تن گندله برخوردار خواهد بود، در زمینی به مساحت ۲۸ هکتار در بخش کُرانی شهرستان بیجار قرار دارد. گفتنی است هدفگذاری این پروژه عظیم، تکیه بر توانمندیهای داخلی و استفاده از تکنولوژیهای به روز بوده و در همین راستا برای احداث آن، قرارداد EPS با «تکنولوگ چینی» و قرارداد PC با پیمانکار داخلی «شرکت فولاد تکنیک» منعقد شده و فناوری آن نیز کوره دوار یا آلیس چالمرز است.
پروژه گندلهسازی کردستان تاکنون ۵۸ درصد پیشرفت فیزیکی داشته و ۳ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری در آن انجام شده است. در همین راستا تا به امروز ۷۵۰ تن از تجهیزات مورد نیاز کارخانه در کشور چین ساخته و به سایت کارگاهی وارد شده و محموله دوم ۳۷۰ تنی تجهیزات مورد نیاز این پروژه نیز در حال پیمودن راه دریایی به سمت ایران است. انتظار میرود پروژه گندلهسازی بیجار طی ماههای آتی به بهرهبرداری برسد که این مسئله زمینه ایجاد اشتغال برای ۲۰۰ نفر به صورت مستقیم و ۵۰۰ نفر به صورت غیرمستقیم را فراهم خواهد کرد.
گفتنی است یکی از نقاط قوت پروژه گندلهسازی کردستان را میتوان قرارگیری آن در ۴۰ کیلومتری معادن سنگآهن شرکت توسعه معدنی و صنعتی صبانور عنوان کرد که موجب میشود آغاز به کار آن تاثیرات قابل توجهی را در ایجاد اشتغال، آبادانی و توسعه پایدار در استان کردستان و غرب کشور داشته باشد و در همین راستا شرکت صباامید خاورمیانه، اولویتها، اهداف و ارزشهای سازمانی خود را بر تلاش برای حفظ و حراست از محیطزیست منطقه، کاهش آمار بیکاری در شهرستان بیجار، بهرهگیری از توانمندی نخبگان و متخصصان استان و همچنین بومیسازی تکنولوژیهای روز دنیا تعریف کرده است.
گفتنی است هدفگذاری نهایی شرکت صبا امید خاورمیانه، ایجاد ظرفیت تولید سالانه ۳.۵ میلیون تن گندله بوده و در همین راستا، فاز دوم این پروژه که شامل احداث کارخانهای با ظرفیت تولید سالانه ۵/۲ میلیون تن گندله سنگآهن میشود برنامهریزی شده است که تامین هزینههای آن از محل درآمدهای فاز نخست خواهد بود.
تصاویری از آخرین وضعیت این پروژه مهم را در ویدیوی کوتاه مشاهده کنید
دیدگاهتان را بنویسید