چشمانداز منفی قیمتی سنگآهن در بازار جهانی
دنیای معدن: استرالیا انتظار دارد قیمت سنگآهن خلوص ۶۲درصد سال آینده میلادی افت چشمگیر ۱۲دلاری نسبت به میانگین ۹۲دلاری امسال داشته باشد و به ۸۰دلار هر تن فوب برسد. این چشمانداز منفی قیمت بیشتر به دلیل روند صعودی عرضه و در مقابل افت تقاضاست. طی سهماهه اکتبر تا دسامبر جاری، قیمت سنگآهن مطابق با جو بازار و در راستای سیاستهای اقتصادی چین نوسان داشته است. با این حال، در کل قیمت سنگآهن به دلیل عدمتعادل بین عرضه و تقاضا کاهش یافته و این امر به طور قطع تا سال آینده ادامه خواهد داشت.
در سمت عرضه، انتظار میرود استرالیا و برزیل، دو تولیدکننده بزرگ سنگآهن جهان، حجم صادرات خود را به ترتیب ۱.۴ و ۲.۶درصد در سال ۲۰۲۵ نسبت به سالجاری افزایش دهند. تنها برای استرالیا، تولید سنگآهن سال آینده با افزایش ۲.۵درصدی نسبت به سال ۲۰۲۴ به ۹۸۲میلیون تن میرسد. در همین حال، انتظار میرود تقاضای جهانی فولاد در سال آینده بهآرامی بهبود یابد و تولید جهانی با ۰.۹درصد افزایش نسبت به سال قبل به ۱.۹میلیارد تن برسد. با این حال، چین به کاهش تولید خود ادامه میدهد، زیرا به نظر میرسد مشکلات بازار املاک این کشور به این زودی حل نشود.
در نتیجه، تقاضای کلی برای سنگآهن کم مانده و در آینده قابل پیشبینی بر قیمتها تاثیر خواهد گذاشت. پیشبینی کاهش قیمت سنگآهن در سال ۲۰۲۵ در سال ۲۰۲۶ نیز ادامه خواهد داشت و برآورد شده که قیمت سنگآهن ۶۲درصد ممکن است در سال ۲۰۲۶ به طور متوسط به ۷۶دلار در هر تن کاهش یابد.
قیمتهای آتی سنگآهن در روز چهارشنبه برای دومین بار متوالی افزایش یافت که با حمایت مجدد ذخایر قبل از تعطیلات توسط فولادسازان در چین به عنوان مصرفکننده اصلی و امیدها به محرکها احیا شد. پرمعاملهترین قرارداد سنگآهن ماه مه در بورسکالای دالیان چین (DCE) به تجارت روزانه ۱.۲۹درصد افزایش یافت و به ۷۸۳یوآن (۱۰۷.۲۸دلار) در هر تن رسید.
فولادسازان چینی معمولا قبل از سال نو چینی که از ۲۸ ژانویه آغاز میشود، برای تامین نیازهای تولید در طول تعطیلات و پس از آن، سهام خود را افزایش میدهند. جو بازار همچنین با گزارش رویترز تقویت شد مبنی بر اینکه مقامات چینی موافقت کردهاند سال آینده اوراق خزانه ویژه به ارزش ۳تریلیون یوآن منتشر کنند که بالاترین رکورد در تاریخ خواهد بود، چراکه پکن برای احیای اقتصاد متزلزل محرکهای مالی را افزایش میدهد.
به گفته شرکتهای مشاوره لانگ استیل و میستیل، چند شهر در شمال چین، ازجمله هاندان، مرکز تولید فولاد، در بحبوحه پیشبینی آلودگی هوا از روز دوشنبه اعلام واکنش اضطراری کردند. به گفته تحلیلگران، این ماده اصلی فولادسازی را در اوایل جلسه تحت فشار قرار داد. کارخانههای فولاد محلی معمولا برای محدود کردن تولید تحت چنین اقدامات اضطراری موردنیاز هستند.
دیدگاهتان را بنویسید