حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگآهن نشان از رونق بخش صنعت چین میدهد
امیدواری به PMI چینیها محقق میشود؟
دنیای معدن: تحلیلگران اقتصادی به حفظ رونق بخش تولید چین در ماه پایانی سال امیدوارند؛ به خصوص اینکه در این ماه، قیمت فروش آهن و فولاد در چین و حفظ کانال قیمتی ۱۰۰ دلاری برای سنگآهن نیز این پیشبینی را تایید میکند و درصورتی که داده رسمی چین نیز شاخص مدیران خرید بخش تولید را برای سومین ماه متوالی در فاز رونق اعلام کند؛ کامودیتیها با محوریت فلزات آهنی و غیرآهنی به رشد تقاضا و افزایش قیمت در هفتههای ابتدایی ۲۰۲۵ امیدوار میشوند.
به گزارش دنیای معدن تحلیلگران به رونق اقتصاد چین در ماه دسامبر امیدوارند و تحقق این امیدواری میتواند حامی رشد قیمت کامودیتیها با محورین فلزات آهنی و غیرآهنی در سال جدید میلادی باشد.
رویترز با نظرسنجی از تحلیلگران و کارشناسان اقتصادی، شاخص مدیران خرید بخش تولید چین برای ماه دسامبر را برابر با ۵۰.۳ واحد پیشبینی کرد که این رقم معادل شاخص مدیران خرید بخش تولید این کشور در یازدهمین ماه میلادی است.
بر این اساس، اگر این پیشبینی محقق شود به این مفهوم است که صنایع چینی برای ۳ ماه پایانی سال رونق را تجربه کردهاند. در بازه یازده ماهه از ابتدای سال ۲۰۲۴ تا پایان ماه نوامبر، این شاخص تنها در ماههای مارس، آوریل، اکتبر و نوامبر بالاتر از ۵۰ واحد یعنی در فاز رونق اعلام شد و در مابقی ماههای سال، این شاخص خبر از رکود داد.
درحالی که صنایع چینی به دلیل تضعیف تقاضای ناشی از فشارهای مصرف در شرایط نامطلوبی قرار داشتند، دولت این کشور درصدد برآمد تا با اعمال محرکهای اقتصادی؛ رونق را به اقتصاد این کشور بازگرداند.
اعلام شاخص مدیران خرید بخش تولید چین در فاز رونق برای ماههای پایانی سال، بیانگر موفقیت نسبی دولت چین در تحریک واقعی اقتصاد چین است؛ هر چند این رویه ترمز عقبگرد قیمتی در بازار فلزات به خصوص آهنیها را کشید.
بازگشت قیمتی سنگآهن موید اثرگذاری سیاستهای دولتی چین
سنگآهن وارداتی به چین در ماه سپتامبر با واهمه از تضعیف تقاضا از سوی واحدهای فولادساز چین به کانال قیمتی 90 دلار سقوط کرد؛ با این وجود اعمال محرکهای بیشتر از سوی دولت چین و تحریک بخش مسکن توانست امید به رشد تقاضا را در بازار زنده کرده و زمینهساز افزایش قیمتها شود.
به این ترتیب از ابتدای ماه اکتبر سنگآهن مجدد 100 دلاری شد؛ صعود سنگآهن به این کانال قیمتی، نشان از موفقیت چینیها در تحریک واقعی اقتصاد دارد.
دیدگاهتان را بنویسید